reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry laseczki

Kirra jeszcze raz,napisze CIESZĘ SIE BARDZO :-*

Piranhawczoraj za braklo mi czasu przejrzeć plytke i poszukac zdjecia Dzisiaj na pewno wysle :-)

Kochane zyczymy Wam Wesołych Świat

A tu obiecane zdjecie brzuszka (zrobiłam je w czwartek i zapomniałam wrzucić:-D)

Załączniki

• DSC_000001.jpg
    DSC_000001.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_0156.jpg
    DSC_0156.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 63
reklama
hej hej :)

zakrecia sliczny malutki brzuszek :)

kiruś super, ze wreszcie trafilas na innego lekarza, jak sama mowisz - dobrego. Kiedys czytalam, ze okolo 60% ciaz jest w poczatkowym etapie ciazami blizniaczymi jednak drugi zarodek nie dojrzewa i obumiera, czesto dzieje sie to tak szybko, ze nie zostaje to juz uchwycone na usg. U Ciebie drugi pecholek widac, jest splaszczony, ale jak pisze piranha to nic nie oznacza, wiec ja mocno trzymam kciuki za dwie kirusie :tak:a jaka betke mialas wczoraj ?

Wesoły świąt i mokrego poniedziałku ;)

U mnie cykl wygląda jak zeszłym razem spadek 4 dnia więc trzymajcie kciuki

Kiruś odpoczywaj i ciesz się
Super że drugi lekarstwo normalny człowiek , niechodz więcej do tego pierwszego

Zakrętka super brzusio

a to informacje pomocne przy zagnieżdżaniu , może komuś się przydadzą
JEDZENIE:
Gdy zaczynam wyciszacze zaczynam pić minimum 2l wody dziennie
Gdy zaczynam stymulację pije nadal 2 l wody + 1l mleka
dietę wysokobiałkową zaczynamy od 1szego dnia stymulacji.
Po transferze jem więcej czerwonego mięsa i buraki, szpinak, suszone morele

herbata z sokiem malinowym (tylko do testu)
mleko (kakao, maślanka, jogurt, kefir, twaróg, sery)
jajka
orzechy (wszystkie niesolone, najlepsze są brazylijskie)
sok marchewkowy i pomidorowy (ble…
wink.gif

masło orzechowe (nie mylić z Nutellą!!!)
warzywa strączkowe (fasole, groch)
kasze - najlepsza jaglana i gryczana
morele suszone (zawierają dużo żelaza i betakarotenu, co obniża ryzyko
poronienia wczesnego)
zarodki pszenne (cynk)
tłuste ryby
drób (kurczak, indyk - nienasycone kwasy tłuszczowe + proteiny)
pestki z dyni
avocado

WITAMINY:

Omega 3 i 6 (bez "udziału" ryb) w preparacie ALPHOL OMEGA PLUS- polskiej firmy
"HASCO-LEK" lub tymofarm
witaminy dla ciężarnych (Bion-3, PRENATAL Classic, firma: Puritan's Pride lub
Prenatal Complex)
wit A (do 4tego dnia transferu-w ciąży nie powinno się brać wit A)
wit C (500 mg, np. visolvit, tez do 4tego dnia po transferze)
kwas foliowy
magnez
olej lniany (1000mg kapsułkę dziennie) - LINOMAG
cynk (bardzo ważny na prawidłowy podział komórek, prawidłowe DNA, niedobór grozi
poronieniem. Dawka przed transferem 30mg, po 15mg)
wit B complex
wit E

ZAKAZANE:
alkohol, kawa, czarna herbata, aspartam
nie chodzić po schodach, mało jeździć autem, nie zrywać się i nie dźwigać
(miałam wolne od pracy (naprawdę trzeba polegiwać, ale nie leżeć non stop)

KOSMETYKI:
szare mydło lub inne bezzapachowe (np. Sebamed) kilka dni przed punkcją
nie używajcie w tym okresie perfum, lakierów do włosów, szamponów (najgorsze
jest wszystko co w aerozolu), kosmetyki AA help

FACET:
zacząć 3 m-ce przed punkcją (sperma buduje sie prawie 100 dni )
wit A, wit C, wit E, cynk, selen (najlepiej zestaw, który zawiera 500-1000 mg C,
200 mg E, 30 mg cynku, L-arginina, L-karnityna, L-taurina) – Promen (tymofarm)

Problem z implantacją zarodka:

Acard 75 mg (lub Baby Aspirin 75 mg, lub Polopiryna S 300 mg) 2x 1 tabl dziennie
– na ukrwienie endometrium, ponadto rozrzedza krew, powoduje lepsze
zagnieżdżenie i dotlenienie zarodka, działa przeciwzakrzepowo – brać od
pierwszego dnia stymulacji, stop na 2 dni przed punkcją i po transferze znowu
brać przez 7-10 dni..

Ostatnia edycja:
Witajcie
U nas piękna pogoda dzisiaj oby pozostała taka przez całe święta

Dziewczyny niech ten radosny świąteczny czas spędzony bez pośpiechu, trosk i zmartwień, w zdrowiu, radości i ciepłej rodzinnej atmosferze będzie źródłem nadziei, siły oraz wiary choćby nawet w to że nam wszystkim tutaj może się udać i mieć swoją upragnioną i wyczekaną płeć dziecka - czego wszystkim z całego serca życzę ....ach i oczywiście mokrego dyngusa.

Zakręciu śliczny tyciusieńki brzusio ...nie dziwię się że znajomi się nie zorientowali

Ilaczek
zdrówka dla córci - oby obyło się bez szpitala

Hejka!

Vivienka, mięso niestety podobno zakwasza, pamiętam, że na in-gender zaznaczali, że jeśli pH jest niskie to należy ograniczyć ilość mięsa. Jeśli pH będzie za niskie to będziesz je w cyklu staraniowym podbijać sodą, będzie dobrze :tak:, ważne by dieta zapewniła odpowiedni poziom minerałów. 6-7 dc, to tak nijako, nie znam norm dla tych dni cyklu, według mnie to będzie faza pęcherzykowa, faza owulacyjna to okolice owulacji - tak od 2 dni przed do owulki. A jakie tabletki na alergię konkretnie łykasz? Jest wątek "Do any allergy meds (allegra, claritin, zyrtec) sway?" na in-gender ale coś się nie otwiera.

Airfix, ja wiele razy kupowałam świetne (One Step Ovulation Test) testy owulacyjne od jednej Allegrowiczki ale coś się stało, dostała nagle mnóstwo negatywnych komentarzy i już nic nie sprzedaje. Polecam zakup tych testów na eBay - wychodzi taniej jak na Allegro.

ilaczek, jejku, dużo zdrówka dla Zosi i kciuki by żaden szpital nie był konieczny. Strasznie jestem ciekawa jak zadziała u Ciebie DHEA.

małe liski, zdrowiejcie szybciutko i niech więcej już żadna jelitówka Was nie odwiedza.

Nuuuśka, współczuję uczulenia :-(, oby szybko Ciebie opuściło.

Kiraa, no to 24 kwietnia będzie dniem mega radosnych wiadomości, Ty nam napiszesz o zarodeczkach a zakręcona o córeczce :-) Brak słów na opisanie tamtego pierwszego gina, wmawiał Ci cykle bezowulacyjne i ciążę pozamaciczną, zakazywał brać potrzebne Tobie leki ...nawet nie chce sobie tego przypominać bo ciśnienie mi skacze, super, że trafiłaś w końcu na wspaniałego i kompetentnego lekarza, bardzo dobrze, że bierzesz dodatkowo Clexane. Odpocznij kochana przez te święta a po nich usłyszysz już same dobre wiadomości, będę za to mocno trzymać kciuki!

zakręcona, śliczny zgrabny brzuszek, ja na tym etapie już ciąży ukryć nie mogłam :-) Czekam zatem na fotki :-)

Mnie od jutra do wtorku nie będzie, będę za Wami tęsknić :-)

Życzę Wam cudownych, radosnych i zdrowych świąt a po świętach lawiny samych dobrych zdarzeń.

Piranju
ja tez nie chce myslec o tym... Lekarzu

nuska
beta 3100

leze sobie na plazy..jak mi dobrze sloneczko swieci, super zapach morza.... Ahhhhhh:-):-) chodzimy po miejscach w ktorych powstawaly Kirusie:happy2:

wszystkim zycze wesolych swiat!!!

reklama
Do góry