reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

arfix dobrze bierzesz ja ma w jednej tabletce magnezu 150 mg a wapnia 300 mg wiec u mnie jest taka dawka jak wezme 2 x po 2 ...czyli mi wychodzi 600mg magnezu i 1200mg wapnia:-)...kochana podaj linka do tych tabletek, które ty bierzesz...wole brac jedna niz 4 tym bardziej ze problem z połykaniem tych wielkoludów:-)...nie no to my takie nazarte tych tablet ze musza byc sliczne dziewuszki nie maja wyjscia ...:-)
a ja jeszcze biore przed owu sudafed na wysuszenie sluzu dodatkowo i lacibios femine ona obniza ph do 3,8 (tez cały czas -w dawce w południe)

ps. ja własnie biore tak jak pisała zakręcona:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wpadam na szybko.

Zakrętka gratuluje slicznego bobasa. Slodkie zdjecia. Nie moge za bardzo zblizyc wiec nie widze za wiele miedzy nogami :) ale najwazniejsze ze wszystko ok.

Dobrej nocki babeczki.

Zakręcona śliczna córeczka :-) gratuluję zdrowej niuni
Elmo Michaś rośnie jak na drożdzach
Daria Natan śliczny
Nuusia tulę mocno, Aljul ma rację :-) Twoje szczęście gdzieś tam na Ciebie czeka

Zakrecona śliczna twoja niunia :) ja też co do płci nie mam wątpliwości :)

Dziewczyny ja też biorę wszystkie suplementy przez cały cykl :) jak dobrze, że któraś z was poruszyła ten temat :) ...a może tu chodzi o to że w cyklu staraniowym pewne rzeczy bierzemy tylko do owulki a potem już nie? ja jeszcze jestem przed staraniami, więc chyba mogę łykać wszystko przez cały cykl?
czy m. ma łykać b-complex? bo mojego faszeruję witaminami z grupy B..

Dzień dobry:-)

Małe liski wit b lykaj tylko Ty,u M wplywa ona na poprawe nasienia co sprzyja na chłopczyka

Ale mi ten tydzień minal...juz piątek:-)

Miłego dnia

A...mam nadzieję ze będzie tak jak piszecie -dziewczynka:-*

Zakreciu sliczny bobasek:-), slodycz sama

a ja dzis juz mam wolne , nudnosci mnie mecza :-) wiec spac nie moge

milego dnia wszystkim

Czytałam ale nie wiem co komu pisac.
Ja wczoraj nie najlepszy dzien. W pracyna dywaniku byla bo wstawiłam sie za pracownikiem i dostałam taki wykład ze hej, mialam mysli wiecej tam nie wracac. Do tego Olis w nocy wymiotował raz pozadnie i o mało sie nie udusił bo on nie przyzwyczajony i nosem mu poszlo i złapac oddechu nie mogl Potem spał juz ze mna bo bałam sie zostawic go samego i jeszcze raz zwymiotował troszke. ale chyba mu ogorkowa z przedszkola zaszkodzila. Lece bo mam duzo zeczy do zrobienia i jeszcze doszło mi przepranie dywanu olinka bo zwymiotował na podłoge.

Hej hej!

Vivienka, można też kupić roztwór buforowy o pH 9 i na nim przetestować :-) ale wydaje mi się, że dobry i dobrze skalibrowany miernik pokaże dokładniejszy pomiar jak pasek (tak było np. w przypadku pasków pH akwarystycznych, różnych firm pokazywały inaczej - jedne 7, inne 7,5 a jeszcze inne 8, miernik był najlepszy). Stawiam na owulkę w 22 dc gdyż zazwyczaj jest 24-36h po piku :-) Jeśli pik byłby wieczorem (najlepsza opcja) to warto zadziałać kolejnego dnia rano. W sumie ciężko powiedzieć czy pik był o 13:30 gdyż był na pierwszym teście zrobionym w niedzielę, mógł zatem być już wcześniej. W przypadku odstępu 24h i piku o 13-tej zadziałałabym wieczorkiem, w przypadku odstępu 36h i piku o 13-tej zadziałałabym chyba dopiero wcześnie rano, gdybym nie była pewna odstępu albo czy pik nie był już kilka godzin wcześniej to zadziałałabym wieczorem :-), najlepiej jeszcze zaobserwować czy jest jakaś powtarzalność. Ja bym te badania zrobiła cykl przed staraniowym ....no chyba, że już do dzieła się bierzecie to bym odpuściła :-) PH bym podbijała już na kilka dni przed owulacją by wysokie pH odpowiednio wpłynęło na polaryzację komórki, po działaniach aż do owulacji pilnowałabym by było wysokie (nawet nastawiając sobie budzik co godzinę w nocy :-D). W diecie chłopczykowej można jeść każde czerwone mięso :tak:

Justi, można te suplementy łykać cały czas (ja tak robiłam) a można tylko do owulki (tak jest zaznaczone na in-gender, nie chodzi o to, że one wtedy źle zadziałają ale o to, że w FL organizm może od nich odpocząć, zakwaszanie jest istotne tylko do momentu zapłodnienia, duże dawki witaminy C są np. lekiem kategorii C dla zarodka), ja bym typowe zakwaszacze (żurawina, witamina C) łykała tylko do owulacji a Calcium Citrate i oczywiście B-100 przez cały cykl (choć CC też można tylko do owulacji).

zakręcona, śliczna dzidzia, wspaniała pamiątka! Widać nuba :-) ale jakoś z 3D nie podejmę się oceny ;-), nie masz jakichś fotek w 2D?

Airfix, ja słyszałam by nie łączyć Mg z kwasem foliowym czyli np. Calcium Citrate (gdy zawiera Mg) z B-100.

Matik, no i tempka w górę a system wstawił owulke, super! :-)

Nuuuśka, do Ciebie zawitała a mi zaczyna się już kończyć, masz piękną FL więc to na pewno kwestia krótkiego czasu kiedy Wam się uda.

Kiraa, są nudności więc zapewne beta galopuje, odpocznij sobie kochana w święta a po nich usłyszysz same dobre wiadomości.

ania, no to nieciekawy dzień miałaś :-(, dużo zdrówka dla synka!

reklama
hej dziewczynki.

Dzis juz lepszy dzionek :blink:wracam do zywych :)

aljul piekne to co napisalas kochana !! dziekuje Ci bardzo :**

piranha w ogole jestem strasznie ciekawa tego cyklu. Chyba potrzebne sa czasem takie 'eksperymenty'zeby zobaczyc jak bardzo zmienia sie nasz organizm, ciekawa jestem jak bardzo zmieni sie ten cykl, ze wzgledu na odstawienie suplementow, i estrofemu. Poki co @ daje w kosc, bolesna dzis.
Rosnie we mnie nadzieja, ze po histeroskopii gin moze bedzie chcial najpierw sprobowac ze stymulacja i dokladnym podgladankiem, wtedy moze udaloby sie namowic gina na femare i probe stymulacji nia i pregnylem :happy2: jakas taka spokojna jestem wzgledem tego. We wtorek ide zbadac sobie poziom wit.D3, powiedz czy musze byc na czczo do badania ?

Dzis kolejny dzien walki z uczuleniem :no: do kitu..nie wiem co to moze byc a wysypki jest coraz wiecej.

Do góry