reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczynki ....ja tylko na chwilke bo dzisiaj mnóstwo spraw mam

Bardzo wam dziekuję ze wsparcie i miłe słowa ...Serducho było no i teraz posostaje czekac :baffled::baffled::baffled:
Zastanawiam sie czy jeszcze nie skoczyc na monitoring , ale to jak znajde i bedzie wolne ....tak dla potwierdzenia ...choc jajnik boli coraz bardziej po lewej stronie...no ale byłabym spokojniejsz( o ile to mozliwe)

Bede popołudniu kochane ....wszystkie Was ściskam
Beti daj znac jak badania

reklama
Witam po dłuższej nieobecności

Anufifi wertowałam kartki do tyłu, zeby zobaczyćposta w którympisałać o pęcherzyku przy drugiej wizycie i nie znalazłam :no:
możesz mi napisać ile Ci urósł

ja ten cykl stawiam na przegranej pozycji
zero śluzu a poza tym w piątek pojawiła mi sie krew w moczu :crazy::-(

podobno to zapalenie pęcherzyka ale nic mnie nie boli, lekarka kazała mi brać urosept ale nie kazała zrobić badania moczu

poza tym muszę byc na 100% pewne, ze nie jestem w ciązy zanim wezmę jakieś mocniejsze leki

witam dziewczyny..popijam soczku i siedze na pc,CZARODZIEJKO::samopoczucie dzisiaj dobre nawet dobrze spalam,bola tylko piersi a tak to wszystko oki..BETI-jak po badaniach?ANUFIFI-teraz trzymamy kciuki po serduchowaniu,juz nie moge sie doczekac na wiadomosc o dwuch kreseczkach..MEDIO.to masz fajnie mama przyjechala to bedziesz miec piekne swieta..posiedze chwilke z wami i musze leciec na zakupy i gotowac obiad..

Bardzo wam dziekuję ze wsparcie i miłe słowa ...Serducho było no i teraz posostaje czekac :baffled::baffled::baffled:
Zastanawiam sie czy jeszcze nie skoczyc na monitoring , ale to jak znajde i bedzie wolne ....tak dla potwierdzenia ...choc jajnik boli coraz bardziej po lewej stronie...no ale byłabym spokojniejsz( o ile to mozliwe)
Anufifi- no to teraz po serduszku kciuczki mocno zaciskam :))))
Badz dobrej mysli...kurcze w koncu musi sie udac...a ja wierze ze tak sie stanie. Jakby co bedziesz starac sie w styczniu z Sylwią....a z taka wspolniczka mysle ze staranka to sama przyjemnosc :) Oczywiscie kazda we wlasnym zakresie i ze swoim męzusiem...choc jak mi to Sylwka napisala niedawno : w zyciu trzeba sprobowac wszystkiego wiec kto wie moze we czworo sie spotkacie :-D:-D:-D:-D:-D
Tak czy siak skupiamy sie puki co na tym cyklu i myslimy pozywtynie,,prawda?:tak:
Z monitoringiem..no gdybys poszla wiedziala bys na 100 co i jak i kiedy pękł lub peknie.
Juz sobie wyobrazam co by to bylo jakbys miala usg w domu...monitorowalabys sie chyba po 100 razy dziennie:-D:-D:-D:-D Zreszta ja pewnie tez

Witaski!
Dziś na zakupki pedzimy. Moja mama w nocy przyjechała, więc jestem happy.
Miłego dnia Wam.
Buziaki Medio nie przemeczaj sie za bardzo...bo czekamy do 1 stycznia?:tak:Dobrze ze masz juz mamusie u siebie :)
Dla Ciebie tez milego dnia kochana.

......
podobno to zapalenie pęcherzyka ale nic mnie nie boli, lekarka kazała mi brać urosept ale nie kazała zrobić badania moczu
poza tym muszę byc na 100% pewne, ze nie jestem w ciązy zanim wezmę jakieś mocniejsze leki
Wiesz co ja jak bylam w ciązy jakos w 8 miesiacu mialam lekkie zapalenie cewki moczowej (tez prawdopodobnie) i babka zalecila mi brac jakies wlasnie silne leki na zapalenia tego typu...przeczytalam ulotkę ze kobietom w ciązy nie wolno....i nie wzięlam....nic sie nie dzialo bo mi przeszlo ale moze czasem warto cos takiego brac bo moze zapalenie byc bardziej niebezpieczne dla dziecki niz ten lek...ja sie moze troche nieodpowiedzialnie zachowalam ale mialam farta bo mi przeszlo...mocz miala ok ale przy siusianiu mnie bolalo...moze u mnie to jakies przewianie bylo...

Bershka na drugiej wizycie miał 16 mm urósł wiec wzorowo :) , ale co z tego bedzie ...pojęcia zielonego nie mam ....
Jarzebinka nam sie zgubiła....:-:)-:)-(
z tego bedą dzieci Kochana:-D:-D:-Dcóra jak malowana :)

witam dziewczyny..popijam soczku i siedze na pc,CZARODZIEJKO::samopoczucie dzisiaj dobre nawet dobrze spalam,bola tylko piersi a tak to wszystko oki..BETI-jak po badaniach?..posiedze chwilke z wami i musze leciec na zakupy i gotowac obiad..
kIKI to dobrze ze juz ok. a cycuchy to chyba dobry objaw...choc moze maly komfort dla ciebie..ja przez te cycole w ciązy na brzuchu spac nie moglam:baffled::baffled::baffled:
Buziak

No a ja moje drogie kolezanki, dopijam kawkę nr 2 (bo dzis bez kawy to masakra) i zbieram sie na pazurki...lece do manikiurzystki zeby sie do ladu doprowadzic przed swietami. rece i paznOkcie mam tak zorane jakby z pola od pługa zeszla...WSTYD:dry:
Jak wroce nede takie miala
200711060654_29_big.jpg

Buziam jak znajde chwilke bede wieczorkiem

Hej dziewczyny....:-:)-:)-(
chyba jednak dzieci z tego nie będzie ..
dotarłam na monitoring ...pęchezryk ma 17 mm wg gina może peknąc jutro , pojutrze albo za 4 dni ......są kobiety co maja nawet 32 mm jak pęka , ja mu mówie ze ostatnio mial 24 no to on ze moze w takim razie za 3 dni bo śluzu nie widzi ....
Nie no ja powiem wam załamana jestem ...nie wiem co robic
Zrobiłam test owu i druga krecha jest ledwo widoczna ...na ulotce piszą ze taki wynik to negatywny , a jak gruba bedzie to ze za 24-36 owu ...jak to wszystko przetworzyc ??????
Uryczłam się jak głupia i nie wiem co robić ...

Czarodziejko
postaram się zrobić badania moczu jak najszybciej aczkolwiek i tak nic nie wezmę zlekarstw dopóki nie dowiem sie czy zafasolkowałam czy nie :dry:

Beti Ty masz zawsze takie krótkie cykle ? :confused::blink: ale Ci dobrze :tak::-)

Anufifi po takim monitoringu i po takim serduchowaniu to II gwarantowane :tak:

Medio, dzięki za życzenia :happy2:

reklama
o napisałyśmy razem Anufifi i nie przeczytałam tego postu wyżej wcześniej

no jak śluzu nie ma to sprawa jasna

trzymam kciuki żeby jednak szybko pęknął pęcherzyk

Do góry