reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Widzę Anufifi że gorący temat. A nie było w poprzednim cyklu też tak że owulkę miałaś w 18dc? Jeśli dopiero dziś masz płodny sluz to ja bym chyba serduchowała, ale spytaj jeszcze Agi. A mierzysz moze tempkę?

reklama
Anuś dobrze ze jesteś , ostatnio miałam nawet w 19 dc ...a sluz sie teraz chyba pojawia ....bo sprawdzałam ...test owu ujemny ze słaba kreską ...przy takim ostatni razem serduchowałam dwa cykle temu i to było za wczesnie wiec chyba dzisiaj jeszcze bedzie serducho....czekam jeszcze co mi tu napiszecie

No to może Ty tak masz te owulki w 18 19 dc. Ja bym chyba dziś próbowała ale spytaj Agi, co dwie głowy to nie jedna. A co do wiesiołka to faktycznie jest on na poprawe śluzu, ale wtedy nie rozpoznasz okresu płodnego bo będzie się z Ciebie lało i bedziesz miała fest poslizg....przynajmniuej tak mówiły dziewczyny które go barały. Wydaje mi sie ze Medio barała wiesiołek.

Cześć dziewczyny:-). U mnie dziś depresja murowana:-( dostałam @:szok::eek:. A taką miałam nadzieję! Strasznie mi smutno!:no: Dziś już taka zdesperowana byłam, że prosiłam nawet o synka, choć tak bardzo marzę o dziewczynce. Myślałam, że mi się uda, ale widzę, że nie miałam racji i dołańczam do "starających się dłużej", może mi sie kiedyś uda.:crazy::frown:
Aufifi przykro mi, że Tobie też coś cykl nawala. To niesprawiedliwe!!!:angry:

ach anufifi ale sie narobila ja bym chyba probowala jeszcze dzisiaj serduszkowac jak masz sluz to powinny lpemniki i tak przezyc jeszcze 72 godziny.ja mysle ze sie uda zycze ci z calego serca..jak ja juz pisalam przedtem ja tez mialam tak dziwnie w zeszlym miesiacu.mialam 18 listopada ostatnia miesiaczke cykl30 dniowy,jak sobie obliczylam owulka miala byc 4.12 ale zawsze mam normalnie cykl 28 dniowy to bym miala owulke2.12 sluz pokazal sie w niedziele ale troszke no i serduchowalam,potem moj m pojechal na delegacje wrocil w czwartek tego 4.12 wiec mowie dzisiaj zrobie poprawke wtedy mialam owulke,normalnie miec,ale po tym serduchowaniu w niedziele sluz mi zanikl bylam zalamana ze hey i dlatego serduchowalam jeszcze tego 4.12 i 7.12 ale sluzu nie mialam,bylam pewna ze dostane miesiaczke ze nic nie wyszlo..a tu widzisz no prosze sama bylam rozczarowana i zaskoczona jak zobaczylam dwie kreseczki na tescie..wiec anufifi glowa do gory bedzie dobrze,wszystko w recach boga ja bylam tez zrezygnowana no i widzicie same mam juz moja fasolinke pod serduszkiem..tylko ze przez to wszystko sama nie wiem co bedzie,czy zalapalam juz tego30 i sluz zanikl i bedzie dziewuszka czy tego4 bez sluzu i bedzie chlopak ..sama nie wiem moze ty agnieszka albo ania beti ,anufifi wiecej zrozumialyscie z tego mojego cyklu.ale obojetnie jaki on byl zwariowany mam fasolinke i tobie tez sie uda mowie ci anufifi.troche wiecej wiary w siebie i bedzie wszystko dobrze..

madzia3 bardzo mi przykro ,mniejmy nadzieje ze nastepny miesiac bedzie bardziej owocny.nie badz smutna usmiechnij sie,nie ma tego zlego co na dobre by nie wyszlo..bedziemy cie wspirac,liczyc razem i jakos sie uda..BETI mam nadzieje ze wyniki jutro beda oki,i staranka serduszkowanie od 10.stycznia..

Madzia fakt niesprawiedliwe kiedy @ przychodzi nieproszona, ale czasem się tak zastanawiam, że może właśnie tak musi być, że kiedy nic nie wychodzi i musimy czekac...może jednak coś w tym jest
Kiki oj kochana ja też mam taką nadzieję:tak:
Anufifi może właśnie zapytać Agi, ona powinna wiedzieć najlepiej

Kiki a robiłas jakies obserwacje kiedy masz owulke oprócz sluzu....na testy owulacyjne albo tempka?
nie aniu nie robilam testow anie nie mierzylam temperatury,tylko obserwacja sluzy no i wyliczenie mniej wiecej kiedy bedzie owulka,sama nie wiem kiedy zawasolkowalam.wszystko bylo takie pokrecone w zeszlym miesiacu,inaczej jak wczesniej..:tak:;-)

reklama
Wiesz....czasem jakis miesiąc się zdarzy ze cykl sie wydłuzy lub skróci aczkolwiek nie oznacza to że owulka się przesuneła. Powiem tak jak Ty...jesli owulka była 4.12 to sama wiesz że będzie chłopak,ale jeśli była wcześniej to są szanse na córcie.Nie zostaje nam nic jak czekać na USG połówkowe i chyba tylko ono da nam odpowiedź na to pytanie.

Do góry