reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Vivienka to dobrze że ciekawa świata:-). Moi chłopcy uwielbiali w tym wieku gazety i reklamówki jednorazowe albo ryż w plastikowej przezroczystej butelce do zabawy:-) - może i u Twojej córci to zadziała. A córcia już pije sama z niekapków - pytam bo moi w wieku 6 m-cy świetnie opanowali bidon ze słomką do picia np. Avent (zaczęliśmy od najmniejszej pojemności bidonu) - kiedyś słyszałam że picie przez słomkę u dzieci świetnie kształtuje aparat mowy więc możesz spróbować bo córcia mam wrażenie z tych aktywnych dzieci jest:tak:

Matik
choć bym chciała to na razie nie mogę Ci co do tempek pomóc bo zielona w tym temacie jestem. Zobaczysz i Ty będziesz tuliła swoją"różową" księżniczkę. Też kiedyś chciałabym poznać smak spełnionych marzeń
Wczoraj przeczytałam takie tekst:
" Jeżeli szczęście
nie przyszło jeszcze
do Ciebie to znaczy,
że jest duże i idzie
małymi krokami"

więc nic się nie martw tylko ....przygotuj się na ogrom szczęścia:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć wszystkim :-D

ja mam dziś straszny spadek ciśnienia - normalnie ryje nosem w biurko :no:

Polisiu
- serdeczne gratulacje !:tak:

Piranha - ja już sama nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć ? W sumie uznał, że nie jest źle, ale zaordynował jakieś leki? Powiedział, że FSH i AMH są w normie, więc nie ma się co czepiać. Tak naprawdę nie podjęliśmy z mężem jeszcze żadnej próby starankowej, więc nie wiem, czy te wyniki mogą coś zaburzyć? W poprzednią ciążę zaszłam od razu. Okres mam zawsze regularny. Ponadto nie mam owłosienia i trądzik na twarzy od ponad miesiąca (nie wiem z jakiej przyczyny) zniknął? Wynik testosteronu tym razem był dobry i SHBG (białko które wiąże testosteron) również było prawidłowe. SHBG - 68,6 nmol/l (norma: 19,8 -122), Testosteron - 1,1 nmol/l (norma: 0,22 - 2,9). Faktycznie FSH jest wyższe, ale nadal w normie ( FSH - 9,47 IU/l (norma: 3,5 -12,5)). Przepisał mi bromergon i siofor - wyczytałam, że siofor jest na pcos - może podejrzewa u mnie początkową fazę pcos? Nie wiem, czy mam zażywać te leki, czy też nie? Czy iść jeszcze gdzieś na konsultację?

ilaczek - mobilizacja w pełni :tak: jesteście super przygotowani ! Trzymam mocno &&&&

Aljul - ale ekstra gitara :-D normalnie wygląda jak prawdziwa :szok: bardzo trafny ten tekst ze szczęściem :-)

Matik - kciuki za wizytę &&&

Nuuuśka - tempki imponujące :tak:

Witam popołudniowo:happy:

Znów narobiłam sobie tutaj zaległości, ale w pracującym tygodniu po prostu nie ma szans abym zdążyła wszystko doczytać:-(

Polisiu, wielkie gratulacje :happy: Niech synuś zdrowo się chowa. Jak go nazwaliście?

Piranho
, wczoraj paczka doszła, jeszcze raz dziękuję :*

Mam pytanko, kiedy badać szyjkę?? Rano? Wieczorem?

Ostatnia edycja:
vivienka ja Ci powiem, ze u mnie hmm nie przeszkadzaja mi te pozne owulki tak jak na samym poczatku, moze dlatego ze mam swiadomosc ze dzieki temu endo ma szanse ladnie przytyc, w koncu najwazniejsze zeby byla sama owulacja :blink::-)

aljul no oczywiscie...dzis to juz tak jakby sie nic nie stalo :wściekła/y: meska duma phi :-p

ilaczek ja tez dzis robilam badania krwi : estradiol i progesteron, w przyszlym tygodniu bede badac witamine D3, dobrze ze lekarz rodzinny moze dac na Nia skierowanie :happy:
Bede dzwonic odnosnie wynikow o 17.00

No ale jak to piranha rzekla - najlepiej zeby estradiol byl powyzej 100 :tak:choc nie wiem czy u mnie z takim niedoborem to wykonalne, ale staram sie myslec poztywnie :-)

Ostatnia edycja:
witam :)
I ja robilam tez badania ;) wyniki jutro popoludniu lub w poniedziałek...

araki &&&& za szybką akcje :)
Elmo ja tez na zapalenie spojowek musiałam krople zapodawać, a u mnie Ala miała zapchany kanalik łzowy I masowałam jej ten kacik oczka I sie odblokował bo gdyby nie to musiali by jej przeczyscic a tego sie balam strasznie...

no I zapomniałam co to ja jeszcze miałam pisać...
aha Matik ja bym brała pod uwage tylko pierwsza temp. po przebudzeniu bo kazda kolejna jest juz inna... tez tak miewałam, wiec teraz nigdy nie mierze 2 czy wiecej razy, to tez jest uzaleznione (to wahanie temperatury) od tego, że nie zawsze w to samo miejsce włożysz temometr, czasem jest głębiej czasem płyciej I stad moga być tez rozbieżności, ponadto leżąć w łóżku nawet bez wstawania, nasz organizm już pracuje na wiekszych obrotach niz podczas snu, wiec I temperature może ulegać zmianie....

reklama
Nuska, muszę doczytać, o co poszło. ;-) Fajna tempka. :tak:
Kiraa, jak samopoczucie? Jakie kolejne działania? Napisz coś babo ciężarna. :-D
Elmo, rumianek niestety może tez niekiedy podrażniać, więc ostrożnie z nim. Mleko mamine jest dobre na te sprawy. W aptece możesz też kupić też krople homeopatyczne ze świetlikiem Decymal Euphrasia - świetlik, krople do oczu, 5 ml - Portal Dbam o Zdrowie Stosowałam u moich dzieci i u siebie i są bardzo dobre. :tak:
Aljul, no niestety mąż bardzo dietę ma chłopczykową, ale nie ma się co przejmować. Zresztą, jak pisałam - tego nie zmienię. Domyślam się też, że ma wysoki poziom testosteronu i tu też nic nie zdziałam. Co ma być to będzie. Tylko trochę mi tych sukieneczek szkoda, ale to żaden wielki ból.
Nuska, kciuki trzymam za wyniki &&&&.
Dorcia, jak samopoczucie? Dajesz jeszcze radę?

Do góry