reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik te paprotki wskazuja, ze estrogen wzratsta a on np tez wzrasta przed @ ale jesli u Ciebie @ juz byl to oznacza, ze pierwsza faza. Mnie zmylal ten mikroskop bo nie kazdy wyrzut estrogenu wiaze sie z owulacja. Hormony sa wyrzucane impulsowo i jak np po nocy jest wyrzut estrogenu temp. troche spadnie na mikroskopie pojawiaja sie paprotki i czlowiek mysli, ze owu niebawem a tu nic z tego... ja tak mialam w kilku cyklach, ze paptotki byly przez kilka dni a owu dopiero duzo pozniej. Dla mnie duzo leprze sa testy owulacyne, w sumie bez porownania lepsze. Zasadniczo jesli mam sluz rozciegliwy szyjke wysoko to wiem, ze moge sie spodziewac na dniach owu i zwykle jak wowczs testuje testami owu to widze ciemniejace kreski. U mnie najbardziej sie sprawdza obserwacja sluzu szyki, pozniej testy i temperatura, ktora mi tylko potwierdza to co sama zaobserwowalam.

reklama
Mamawcześniaka ogromne gratulacje !!! Niech maluszek zdrowo rośnie
Kiraa kochana Ty w ciąży jesteś, po takim cyklu musiało się udać, superowo, kciuki nadal trzymam :-)

Dzięki marantha za cenne rady
Wiem że to nie czas owu tylko zobaczyłam kilka gałązek a na zdjęcie przed okupacyjne to ma być ich mnóstwo :)
Dzięki, dzięki jeszcze raz :)

Niuśka Zgadza się ja mam tempki wyższe ale w dzień @ Zawsze w każdym cyklu spada do 36.60 tym razem jeszcze nie ale tak widocznie ma być w tym cyklu :)

matik kochana ja mocno w ciebie wierze i trzymam kciuki ze wszystkich sil !!!!

Zjadlam wlasnie obiad ( Ł. z Olcia przyniesli mi do pracy ) wiec juz jestem w polowie szczesliwa, do tego wlasnie skonczyli ostatni zabieg wiec zaraz mam nadzieje smigam do domku. :blink:

Dziewczynki milej niedzielki, ale ladne mamy slonce :-)

mamartusia
wskazanie do stosowania letrozolu dostalam od Piranji, bralam na wlasna odpowiedzialnosc, oczywiscie wiedzialam co to jest, biorac ten lek i mialam kontrole usg podczas cyklu. To byl drugi cykl z letrozolem, w pierwszym mialam 2 jajeczka, teraz 3.
moj gin stanowczo zabronil mi brac letrozolu, poniewaz jest to tzw label off, czyli producent leku nie pisze o jego dzialaniu na pobudzenie owu.
ale zdecydowalam ze bede brala, przy moich tragicznych wynikach, przy ktorych nie ma nawet, lub sa nikle szanse na iVF.
ze wezme zanim zaczne leczyc sie w koinice bezplodnosci, jak zalecal moj gin. Powiedzial mi ze jego rola sie skonczyla, bo nie zajde nigdy naturalnie, a mam swoje lata.... Dlatego byla o ostatnia ( lub dokladniej mowiac przedostatnia) szansa. Bo jeszcze chcialysmy sprobowac z piranja leku w zastrzyku fostimonu w cyklu kolejnym przed zapisem do kliniki......

Ostatnia edycja:
Niuśka ty kucyky :)
Damy radę , musimy
Choć właśnie wszyscy mnie zdenerwowałi
Ja osprzątałam a oni znowu zaczęli brudzić jak ezuciłam tym wszystkim powiwdxiałan Koniec moi drodzy teraz wy sami sprzątające albo sobie zarośniecie tym syfem jaki robicie
I poszłam ryczeć i właśnie sobie sama leżę i ryczę
A mój mąż oczywiście w dupie ma wszystko , super
Chyba wychodzą ze mnie wszystkie nerwy , mam dola strasznego łzy same lecą ach przykro jest i tyle
Trzymaj się Niuśka głowa do gôry jakoś damy radę

Kiruś kochana widzisz ta nasza Pirania jest nie samowita
Cieszę się że Ci się udało Super :)

Ostatnia edycja:
Matikus
Wyrycz sie , to pomaga,ocno tule kochana

ja sie modle, zeby ta kropeczka zostala ze mna...

to ze Piranja jest niesamowita, to wiem, to wiemy wszystkie.... Ja nawet nie mam slow dla niej, bo zadne slowa, ktore napisze, wypowiem czy wykrzycze nie wyraza wdziecznosci... I to wszystko ta dziewczyna robi bezinteresownie..... :-)

Dzięki kochana dokładnie kiruś masz rację
A mój mąż do tej pory do nie nie przyszedł , bardzo ładnie z jego strony prawda ? Miód malina z mojego męża i to w czasie kiedy najbardziej potrzebuję wsparcia

Masskra na końcu zawsze się okazuje , że człowiek i tak zostaje sam

Witam Was :-)

Kirakreseczka ciemnieje :-) kciuki za Was kochani :-* jak z M?:-)

Nuuska juz w domku? Co dobrego ugotował Ł z Olcia?:-) my dzisiaj zrobiliśmy watrobke z cebula i jabłkiem Pierwszy raz robilismy Mojemu K sie zachcialo Niejadlam juz z wieki ale dobra wyszla a na jutro pomidorowke ugotowalam :-)

Widzialyscie ze w Lidlu dzisiaj (bo chyba we wszystkich sklepach) byly bukiety kwatow za 1,99 Kupilam sobie goździki czerwone i biale i rozowe gerbery Wiec mam duzo kwiatów w domu bo wczoraj jeszcze zonkile dostalam:-)

Milego popołudnia :-*

Matik tule kochana ale tak jak piszw,Kira warto czasem sie wyryczec Faceci tacy sa nierozumieja pewnych spraw Trzynaj sie słońce

Ostatnia edycja:
reklama
zakrecia szkoda ze nie wiedzialam sama bym postala Ł. do Lidla zeby kupil bo lubie strasznie kwiaty w taka pore roku, ale u mnie cietych jak na lekarstwo - od razu koty je pochlaniaja :dry:
A co na obiadek..ziemniaczki, kapusta zasmazana i kotlet schabowy :-) skonczylam o 16.00 wrocilam do pustego domu, bo Ł. z Ola na rower pojechal i nie ma ich jeszcze, ogarnelam mieszkanie, bo oczywiscie do sprzatnietego wiele mu bylo, choc Ł. dzis mi mowi przez telefon - sprzatam kuchnie - hah nie pytaj w jakim ona byla stanie, dopiero skonczylam domywac zlewozmywak tak moj chlop sprzata :wściekła/y:

kiraa przewaznie tak jest ze wiele rzeczy dziala na przekor - ze to co teoretycznie niemozliwe, staje sie mozliwe :tak: ja od poczatku wiedzialam ze masz ladny cykl, a po tych trzech peknietych pecholach kochana nie moglo byc inaczej !!! toż to trzy szanse na fasolki - ja mam jedna i widzisz co z tego wychodzi :zawstydzona/y:

matik bedzie dobrze, wyrycz sie, wykrzycz jak ma Ci to pomoc, a M. moze potrzebuje czasu jak to kazdy facet zeby dojrzec do pewnych rozmow :sorry2:
A co kucykow to my mamy manie na punkcie 'My Little Pony' - Ola je uwielbia :blink:a Ł. ma pizame z pinkie pie ( to ta z awatarka ) - zawsze mi mowi, ze jak sie pomaluje to mamy podobne oczy :-D

Kurcze jak pomysle, ze jutro znowu do pracy to wiem ze nie bede oryginalna jak powiem ze zyg** mi sie chce.

Do góry