reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mamartusia
dzieki ze pytasz, nie mam mdlosci i to mnie martwi, musze powiedziec o kresce M, bo zwariuje sama z ta wiedza. Nie widzielismy sie 3 dni, bo dopiero wrocilam z pracy, wiec mu powiem.....

troszke ciagnie mnie podbrzusze i pachwiny, ale niestety mniej niz 2 dni temu

jeszcze raz testy z dzis godz 5 i z teraz

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 51
Nuska, hm
wlasnie glowkuje :-) moze gdzies pojedziemy, ale musze mu przed tym powiedziec o II :sorry:

kciuki za Twoja owu nuska &&&&&&& i za pascalka

kiruś piekna ta krecha i na pewno nie jest slabsza !!! test z teraz wyrazniejszy o wiele dla mnie od tego z 5 :tak::-) wiec kochana nie swiruj tylko sie ciesz bos jest w ciazy !!!!! :-):-)

:-) Witajcie kobietki :-):-)

Maran w takim razie trzymym kciukli abny w Pl udalo sie zrobic jak najwiecej badan zebys nie musiala wydawac u siebie za duzo kasy na nie. A co do cisnienia o staranka to moze faktycznie mi jest latwiej z podjeciem decyzji niz tobie czy ilaczkowi wkoncu inaczej sie planuje 2 a inaczej 3 czy 4 dzieciatko.

Gorgusia super ze Antos zdorowy i na wadze ladnie przybiera.Szykuje sie dorodny syncio pewnie cos okolo 4kg.Moja corcia miala cos okolo 580gr w 21 tyg i zrobila nam niespodzianke… w dniu narodzin…. 4 kilo, klocuszek

Kiraaa jaaaaaaaa niemoge,ale super!! Mdlosci to tylko dobry znak!Jak tam dzisiaj sie czujesz?
Juz sie nie moge doczekac na twoja jutrzejsza bete. A jeszcze bardziej nie moge sie doczekac twojego USG i wiadomosci ile tam ksiezniczek zadomowilo.Powiedz slonce letrozol co bralas w tym cyklu na co on jest ze tyle jajeczek ci sie uwolnilo? Czytam troche o nich w necie i pisalo ze sa to tabletki antyestrogenowe.
Doczytalam wlasnie posty z dzis i ja widze ze kreseczka jest wyrazna:tak:, ja bym nie wytrzymala tyle nie mowiac nic m. napewno bedzie skakal z raosci,zamontuj kamere bo mina napewno bedzie napewno bezcenna:tak::tak:

Niusia fajnie ze Olcia jedzie na zielona szkole i to jeszcze tyle czasu.Co do telefonu to wiem ze jka moje siostrzenice jezdzily na wycieczki tez nie mogly brac telefonow. Wiem tez ze wychowawczynie braly listy od rodzicow dla dzieci w dniu wyjazdu po to aby dac im w polowie wycieczki zeby dzieci troche podbudowac ze rodzice o nich mysla. A Olcia napewno da rade!
Jak ty slonce pracujesz w weekend to masz troszku cos wolnego w tygodniu czy od jutra znowu praca?
U ciebie widze ze owu juz wyznaczone to teraz pozostaje odliczanie,za tydzien bedziesz testowac?

Matik ja wiem ze jak teraz sie udalo zafasolkowac to niedlugo jak ci sie uda zrobic te badanka i bedzie wiadomo co i jak to bez problemu uda sie zadziewczynkowac :-)

Elmo jak ten czas leci… to juz dwa miesice minely? A ja jeszcze pamietam jak pisalismy na priwie i mi pomagalas zebrac informacje i bylas jeszcze w dwupaku. Dwa razy wstawialas foteczki ale nie maialm szczescia zobaczyc twojego malego ksiecia. Ciesze sie ze wszyscy lacznie z coreczka jestecie zakochani w waszym najmlodszym domowniku. Odzywaj sie koniecznie.:-)
, jak dzis poczucie humoru?
ja myslalam ze dziewczyny wczesniej tez sie badaly i lataly po laboratoriach robic wyniki.
Rouimiem cie ze to inna sprawa tak jak juz pisalam maran bo planowanie 2 dziecka to nie to samo co planowanie 3czy 4. Ja trzymam kciuki i wiem ze wam sie uda! Powiedz kochana pijeszc napoj sodowy caly czas czy z jakimis odstepami?I jakie dawki?

Mamawczesniaka GRATULACJE wielkie,jak ochloniecie z synusiem napisz jak tam porod przebiegl.

Wczoraj sprawdzalam swoje i meza ph i jak narazie jestem mega zadowolona.. ja mialam 9,1 a m. 8,9 takze chyba jak narazie jest ok co nie?
A dzisiaj idziemy z m na ueoszinki mojej siostrzenicy,konczy 10 lat i juz wiem ze maz nie ulegnie pokusie i zje torta:wściekła/y::wściekła/y: ale za to napoje go sokiem z cytryny teraz i jak wrocimy :-D:-D
Ja dalej z niecierplwoscia wyczekuje piku:wściekła/y::wściekła/y:

Kiraa super, testy ewidentnie ciemnieja :) powiedz wspolsprawcy o tych kreskach i jak ma Cie to uspokoic to znajdz w necie laboratorium czynne w niedziele i jedzcie, po co masz sie do jutra stresowac. Ale krechy wyrazne nje zadne cienie cienia...

Kiraa, spokojnie z tym szukaniem objawów. objawy mogą być i mogą nie być, to o niczym nie przesądza a ty się za bardzo denerwujesz. @ nie przyszedł, temp. wysoko, więc nie ma przebacz, ciąża jest. spokojnie Słońce, poprostu relax, chill out, i już.

A powiedz miałaś wcześniej jakieś problemy z donoszeniem?

och mamawcześniaka - GRATULUJĘ!!!! jejku się wzruszyłam. :sorry:

Ostatnia edycja:
Vivienka no niestety nie kochana...dwie dziewczyny u mnie w pracy sie zwolnily i stad taka sytuacja...jutro normalnie ide do pracy, ten caly tydzien na rano wiec pobudka o 4.30 :eek: uwielbiam normalnie takie maratony.
Co do owu, nie wiem zobaczymy jaka bedzie tempka, boje sie juz testow eh w styczniu ciaza biochemicza, w cyklu lutowym tez bladziochy a potem @ ...teraz to az strach pomyslec i miec nadzieje.
Ja juz po takim czasie czasem mam wrazenie ze nie potrafie miec takiej nadziei jak kiedys, moze to zle ujme ale sadze ze przyzywczailam sie do tego ze sie nie udaje, ze ciagle jest to samo, i chyba sama w glowie nie umiem poukladas tego ze mogloby byc inaczej :zawstydzona/y:

Hej! Nie doczytałam Was i mam tylko krótką chwilkę.

Roszpunka, nie musisz mieć skierowania.

kasikz, witaj, poczytaj tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/stara...7/index1045.html?highlight=białek#post8204243

Elmo, masz kochane dzieci, wycałuj jedno i drugie od cioci Piranii! :-)

mamawcześniaka, GRATULUJĘ z całych sił, buziaki dla Ciebie i synusia!

Nuuuśka, piękny wykres! Najlepiej działać kilkanaście godzin przed owulacją, wtedy jest najpłodniejszy czas. Trafiliście super, działania poprzedniego dnia wieczorem lub kolejnego rano byłyby równie dobre w tym cyklu, rano lepiej bo podobno wtedy żołnierze są w lepszej kondycji (o ile w nocy spaliśmy :-p), za to po wieczornych działaniach można dłużej poleżeć :-)

Kiraa, widać tendencję ciemniejącą, test z 10-tej jest delikatnie jaśniejszy niż z 5-tej rano bo po nocy hCG jest w moczu jest bardziej zagęszczone. U mnie testy ciemniały podobnie, tłusta krecha była dopiero po tygodniu jak nie dłużej. Raz nawet kreska testowa była delikatnie jaśniejsza niż poprzedniego dnia, wtedy postanowiłam sprawdzić po kilku dniach ostatni raz a potem już nie testować. Żeby się uspokoić to idź na pobranie krwi jeśli znajdziesz dziś czynne jakieś laboratorium, jestem pewna, że beta się minimum podwoiła :tak:

Vivienka, WOW, gratuluję pH bo ładnie wywindowane :-)

reklama
piranha no wlasnie dobrze to ujelas - przy staraniach porannych podobno zolnierze silniejsze bo wyspane w koncu :-p no ale wieczorem mozna dluzej polezec, a tak to zawsze sie boje, ze leze na krotko i przez to nic z tego a wszystko Ci po nogach leci od razu :-D ...pomyslalam ze zaaranzuje serducho dzis wieczorkiem i w srode. Bedzie wtedy 4,5dnia odstepu wiec tak w sam raz :tak:

Do góry