reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa kciuki zaciśnięte:-)&&&&&&
Maran i dziewczyny dziękuję. zaliczyłam wczoraj megadołek, mąż mnie zapytał wczoraj który mam dzień fazy lutealnej i okazało się dla niego wszystko jasne, eksmitował się na kompa:-)
poszłam bardzo wcześnie spać wczoraj, wyspałam się za wszystkie czasy, wczoraj też miałam bardzo stresujący dzień w pracy, nałożyło się zbyt wiele obowiązków na głowę stąd to zdenerwowanie i strach.
a mąż dzisiaj w kuchni normalnie pyta się mnie kiedy ma badanie testosteronu zrobić...i śmiech:-D
Vivienko ja nie robiłam wcześniej minerałów bo ten "trend" badania minerałów wszedł tutaj niedawno na nasze forum. ale zrobię z ciekawości.
mamy trudniejsze zadanie, bo tak naprawdę zwiększamy poziom starań. Elmo i Oczy niebieskie nie badały hormonów i minerałów i dzięki temu miały głowę spokojną, wolniejszą od dodatkowego stresu i tak naprawdę nie wiemy jakie miały wyniki. nawet jak ph ciężko było im wysoko podbić to działały z sodą i skupiły się na diecie, jonach, a nam do diety i ph doszły inne czynniki do sprawdzenia.
mnie ze staraniami nikt nie goni, nic na siłę, nie mam sztywnych ram, już na samym początku sobie powiedzieliśmy, że jak będzie wszystko sprzyjać to będziemy działać. a na luz ciężko wrzucić, to nasze 4 dziecko i obawy są inne niż przy staraniach o drugie dziecko.
jakoś będzie.już nawet nie pamiętam kiedy kawę z mlekiem piłam:-)nie wspomnę o słodyczach:-) jak ja święta wytrzymam:szok:
pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję, że jesteście.

Ostatnia edycja:
reklama
kira - małopłytkiwość pojawia się u mnie tylko w ciąży... normalnie zawsze są ok... po ciąży szybko szybują w góre...
Piranha - przy dolnej granicy normy... eh Ci tutejsi lekarze ;p

Klementynka, witaj i zostań koniecznie z nami, to forum na pewno doda Ci odwagi by zawalczyć o swoje marzenie
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Też ostatnio myślałam o Agulek i nawet szukałam jakichś informacji w jej postach, nic jednak nie wiadomo.
Dziekuję serdecznie :-) ale na razie jest wielkie NIE na chłopca i tego sie boje swojej reakcji :zawstydzona/y:
i zmagam sie ze strasznym PMS ostatnio juz ponad tydzien przed okresem bardzo zle się czuje :-:)-(
nerwowośc ,płaczliwość ,góla w gardle,obżeranie sie słodyczami itp...:-(sytuacja jest juz nie do zniesienia a moja ginka kazał tylko ziołowe tableteczki na uspokojenie łykać :-( PIRANIU moze ty wiesz co moge zrobic ?? jakies badania?

Nuska no I super, ze owulacja potwierdzona, teraz niech zarodek sie zakotwicza I rosnie spokojnie przez 9 miesiecy :)
Mar-chew ja sie nie znam na tarczycy wiec nie pomoge :(

Ilaczeka oj jak ja Cie dobrze rozumiem, mam o jedna córeczke mniej, ale to nie zmienia faktu, że podjecie decyzji o dziecku kolejnym gdy ma sie już 2-3 jest trudniejsze niż fakt oczywisty, że jedno powinno mieć rodzenstwo I starac sie dopiero o drugie ;) ja też nie mam ciśnienia, ze to ma być kontretny miesiac - ten a nie inny, mam czas wiec na spokojnie chce sie przygotować I zrobić tyle ile zdołam w moim rozumowaniu wszystko co w mojej mocy. Jesli sie wówczas nie uda to bede pewnie myśleć, że tak miało być, że jestem tym pechowym wyjatkiem... ale nawet tak nie chce zakladać. Dziewczyny czesto mówią, ze o syna łatwiej sie starac a ja mysle, ze dla każdego łatwiej o tą płec której przynajmniej 2 sztuki ma juz w domu w naszym przypadku łatwiej o babeczki. Ale nie zniechecej sie :) musi sie udać!!!

Klementynka, to może zrób na początek podstawowe badania, np. w 3 dc LH, FSH, estradiol, testosteron, TSH i prolaktyna a w połowie drugiej fazy (np. w 7 dniu po owulacji jeśli faza lutealna trwa 14 dni) progesteron i estradiol (prolaktynę i TSH możesz też sprawdzić wraz z progesteronem zamiast w 3 dc).

ilaczek, kochana, będziemy z Tobą kciukami i z takim wsparciem oraz Twoim zaangażowaniem będzie na pewno synuś, zobaczysz. Nie sprawdzaj minerałów jeśli ma Ciebie to w jakiś sposób stresować, i tak robisz bardzo dużo! Warto jednak zadbać by potas był bliżej górnej jak dolnej granicy (oczywiście należy wykluczyć choroby nerek) gdyż jony potasowe oddziałują w jakiś sposób na plemniki Y i je przyspieszają :-)

Ostatnia edycja:
Kiraa, trzymam &&&&&&&&&&&mocno zaciśnięte!!!! Coś mam przeczucie, ze Ci się udało! Wykres piękny!

Gorgusia, super, że synuś zdrowy i śliczny!

Piranju, zbadam poziom wapnia za kilka dni, zaczęłam wczoraj suplementację D3 - 2000 dziennie. Mam nadzieję, że jak zwiększę poziom tej witaminy to mi trochę wapń przyrośnie. Dziękuję za rady :* jesteś nieoceniona!!!!

Nusia, zapisz mnie na 30. 04 @

Jeszcze jedno dla dziewczyn starających się, lekarz oprócz badania wit. D zlecił mi następujące: ACA, ATA +anyt TSHR, AMH, Helicobacter pylori IgG, może się którejś to przyda. Zaskakuje mnie szczególnie to ostatnie badanie, muszę sprawdzić co to ma wspólnego z zajściem w ciążę.

Ostatnia edycja:
Annette @ przylazla ?:-(

piranha nawet ofv tak zaznaczyl jak myslalysmy :-) mam nadzieje, ze jakos to bedzie choc nie nastawiam sie calkowicie...jakos tak watpie nie wiem czemu.

maran owu potwierdzona, serducha ladnie obstawione,wiec moze akurat ? :happy: jak zwykle najdluzsze 10 dni przed Nami :cool:

klementynka witaj, bo ja chyba sie jeszcze nie witalam :)

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 19.04 ( 11 cykl starań )
Annette - termin @ 30.04 ( 6 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

MAJ 2014 :

Matik2012 - termin @ .05 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
roszpunka ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki :zawstydzona/y:

Piraniu Kiruś dzięki za pamięć no więc tempka 36,90 ale testy zrobiłam 2szt. i 2 pokazują tylko cienie , zdjęć nie wklejam chyba mi wierzycie na słowo ;-) gdyby była mocniejsza to już od rana bym się chwaliła ;-)

Czyli to już koniec, szkoda ale jakby miała być to ciąża mnoga to chyba dobrze że tak się stało :baffled: przepraszam za szczerość
choć mój mąż mówi że on by wolał bliźniaki, no wiecie co? tak mnie zdziwił :-D

Oki zaczynam nowy cykl

Niuśka kochana wysłałam Ci na priv i trzymam kciuki &&&&&
Niuśka w tym miesiącu załapię się jeszcze na kwiecień 29.04 z nieplanowaną @ :)

Kira nawet nie wiesz jak się cieszę :tak:

Klementnka Tobie również kibicuję i Witaj w naszym gronie

Ostatnia edycja:
reklama
gorgusia, gratuluję zdrowej dzidzi:happy:

kira, zazdraszczam mdłości ;-)

piranho, wszystko zanotowane:tak::tak: Czy na te badania muszę mieć skierowanie? Chyba nie? Nie chce mi się iść do lekarza, wolę zabulić i nie prosić się o skierowanie. No chyba że trzeba, to wtedy pójdę.

Nuśka, trochę to dziwne, że dzieci nie będą mogły mieć telefonów, ale z drugiej strony to nie będzie trzeba się martwić, że zgubią, że będą dzwonić co 5 minut itd.Ciekawa jestem ilu rodziców się zastosuje do tego zakazu;-)
ale fajnie, już jestem prawie na samej górze oczekujących, zaraz wskakuję do góry, do staraczek:happy::happy::happy: A pojawiłam się tutaj rok temu, jak Elmo miała swój szczęśliwy cykl, ale to zleciało:tak:

ilaczek, to prawda, że im więcej wiemy tym bardziej się stresujemy żeby wszystkiego dopilnować. Chyba potrzeba nam trochę dystansu do tego wszystkiego:tak: Jakby co, to zamienimy się, ja ci oddam drugiego synka, a ty mi czwartą córeczkę ;-);-):-D:-D

Klementynka, też ostatnio miałam straszny PMS. Oczywiście, nie wiedziałam, że @ się zbliża, bo to mój pierwszy cykl od ciąży. Ale słodycze wpierdzielałam kilogramami i nie mogłam się powstrzymać:sorry:

matik, przykro mi, jeszcze miałam nadzieję. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz przyczynę niepowodzeń. A teraz głowa do góry, cyc do przodu i ruszamy z nowym cyklem:happy:

Ostatnia edycja:
Do góry