reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piarniu dziękuje za odpowiedź. mi 3dc wypada akurat w sobotę :-( więc zamierzam w tym cyklu zbadać tylko pierwiastki bo jestem ciekawa czy coś się zmieniło a a z drugiej strony boję się jeszcze bardziej stresować przed godziną 0 :-D ale Twoja śliczna Kaja jest dla mnie ogromną motywacją do działania że już nie chcę czekać i zacząć starania ;-) suplementy i dieta od lutego więc będzie 2,5 miesiąca chyba nieźle? ph jak sprawdzam mam cały czas 4,5 nawet w okolicy owulki :sorry2: ale zamierzam zastosować jeszcze rephresh, sylk i tampon z limonką :tak:
Oczy niebieskie super pomysł, ja jestem za!
Airfix ja też mam kupione ciuszki dziewczęce tzn tylko różowy komplecik tak na szczęście ;-)

Piraniu ja mam dziś z rana pozytywny test mocniejszy niż te wczorajsze porannwe co jest przecież jak to proszę pomóż ImageUploadedByForum BabyBoom1396514185.878393.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1396514185.878393.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1396514185.878393.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 43
dzien dobry wszystkim :)

vivienka tak mieszkam w de widziala,m ze ty tez :)

pirahna to u mnie colin chce siadac ale na ubikacji bo do nocnika niechętnie ;p pewnie przez to bo widzi jak nadia siada na ubikacji dwa razy zrobil do ubikacji bilam mu brawo bo tak sie nadia nauczyla a on mnie wola zawsze jak zrobi tylko tu tez pewnie moja wina bo przy nadii mialam wiecej czasu ja pilnowac i klasc co chwil na nocnik a tu jednak przy natanie nie mam takich mozliwosci;/ a chcialabym zeby sie do wrzesnia nauczyl bo idzie do przedszkola ale ciezko to widze;/ tym bardziej ze on kupke co chwile robi :-D

co do oczow u mnie w domu kazdy mial niebieskie tylko ja brazowe u meza kazdy brazowe a jego brat niebieskie a nadia ma brazowe colin niebieskie ale teraz ma takie dziwne szaro chyba niebieskie sama nie wiem co to za kolor ;p a natan narazie niebieskie

Nuuuśka, wydaje mi się, że to nie ma wpływu, wiem, że za szybkie owulki mogą być niepełnowartościowe gdyż pęcherzyk się napompuje ale komórka jajowa nie będzie jeszcze dostatecznie dojrzała. Moja FF trwa od 12 do 14 dni (w tym cyklu 13 dni), przed ciążami bywało różnie a po ciążach jakoś się uregulowało. Owulka była na pewno wczoraj :tak:, trafiliście super z serduchem i serduszkowymi odstępami! :-) U mnie po boleśniejszych/wyraźniejszych owulkach FL były zazwyczaj ładniejsze (dłuższe, z mniejszymi plamieniami w końcówce i ładniejszymi tempkami), ale zapewne nie jest to regułą. Trzymam kochana mocno kciuki!

Elle, z takim pH i stażem dietowo-suplementowym musi się udać :-) Tylko uważaj by nie zakwasić się poniżej 4.

maran-atha, hehehe :-D

Daria
, Twoi rodzice mają niebieskie a Ty brązowe? Toż to genetycznie niemożliwe :-D ...nie będę nic sugerować :-p Kaja na WC też siada, bierze sobie nakładkę, podsuwa stopień i siada, tyle że jeszcze nigdy nic tam nie zrobiła :-)

Matik, a masz te poprzednie testy by zrobić porównanie? Nadal masz krwawienie czy już ustąpiło? A może były bliźniaki i tylko jeden zarodek obumarł?

Tak tak mam masę tego :)

Przedchwilą wyleciał skrzepów to było to wiem bo już tyle razy widziałam :(
Pytanie czy jest jeszcze 1 kurka nie wiem chyba beta by nie rosła albo ?

Zdjęcia wkleję za momen jak je ułożę ok

reklama
Matik, kiedy są bliźnięta i nagle jedno obumrze to beta może w pewnym momencie zacząć przyrastać słabo lub nawet spadać (w zależności od tego czy silniejszy jest przyrost hCG wydzielanego przez trofoblast żywego zarodka czy silniejszy spadek z powodu obumarcia drugiego zarodka).

Do góry