reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

lilly, no to wszystko pasuje, Twoi rodzice w takim razie muszą mieć po jednym allelu niebieskich oczu i Tobie go dali, miałaś na to 25% szans. Skoro Twój M nie ma ciemnych oczu (a gdyby miał ciemne to Twoje dziecko miałoby 50% albo 100% na ciemne oczka, w zależności czy M miałby jeden allel jasnych oczu) to Twoje dziecko będzie miało na 100% jasne oczy :tak:, sam kolor zależy od tego jakie allele ma M bo Ty masz raczej 2 niebieskie :-)

kate, z tego co pamiętam to oboje z M macie ciemne oczy? Jeśli tak to znaczy, że i Ty i M odziedziczyliście po rodzicach po allelu jasnych oczu i Wasze dzieci mają 25% szans na jasne oczka, Alanek się załapał :-)

Vivienka, LH i FSH masz super, estradiol jest też bardzo dobry (choć odrobinę bardziej dziewczynkowy, zapewne gdy wzrośnie testosteron to wzrośnie też estradiol gdyż ten drugi powstaje właśnie z androgenów) choć gdy wskoczy powyżej 40 to będzie bardziej chłopczykowo :-), testosteron za niski pod kątem starań o chłopczyka. Zielone oczka są piękne :-) Allel oczu zielonych chyba dominuje nad niebieskim, wszystko zależy od tego jakie oczy mieli Wasi rodzice i jakie allele Wam przekazali. Kaja ma dziwne oczy bo środek brązowy a zewnętrzna część tęczówki szara, Krzyś ma całe brązowe.

reklama
mamuskamimi, mamartusia, Kiraa.. a ja wrecz odwrotnie do Was :) Wymioty 24h na dobe, najgorzej bylo w nocy, jadlam snickersy i slodycze, ale mialam ochote bardziej na słone, na poczatku zbrzydłam, a potem bylam taki pączek na buzi :) i duzo nie przytylam bo tylko 15kg jakos
Matik to nie tak miało być :(

Zaczełam wczoraj brac suplementy, a po godzinie dostałam takiej migreny ze trzyma mnie do dziś, tragedia, nie spalam w nocy w ogole, a jeszcze stary chrapał..:/

Ide zaraz do biura pracy bo dostalam wezwanie na staz:/ W srodku bardzo ale to bardzo sie ciesze i bardzo chce isc- ale oczywiscie bede musiala zrobic wszystko zeby mnie nie wzieli :( bo matka powiedziala ze z dzieckiem nie bedzie, a pozatym w czerwcu wyjezdza:( a niestety lipiec/sierpien nie ma z nim kto byc, nie mam tu nikogo, a opiekunka sobie spiewa 6,50 za godzine-czyli musialabym jej zaplacic 1800zł na miesiac, a ja ze stazu bede miec 860zł czy jakos tak. Całe zycie mam tak pod gore :(
Kupiłam dla kolezanki ktorej sie dziewczynka urodziła sliczne body :)) i jestem tak w nich zakochana ze planuje ich jej nie dac hahah Czy ja jestem zdrowa? ;)

U mnie maz ma niebieskie ja zielone, dziewczynki maja niebieskie u mnie w rodzinie niebieskie dominuja i u A tez niebieskie wiec szans na ciemne oczy u nas raczej nie ma..
Ilaczek no ja wiem, ze niby 2 tyg i to zwylke wlasnie do owu wypada tylko u mnie to owu to csesto ok.20 dc wypada wiec wolalam na wszelki wypadek miec, wole jak zostanie niz mialo by mi 2-3 szt. Zabraknac ;)

maran-atha, jeśli któraś z córek znajdzie sobie ciemnookiego męża z 2 allelami ciemnych oczu to Wasze wnuki na 100% będą mieć ciemne oczka :-p, jeśli będzie miał ciemne ale jeden allel jasnych to będzie 50% szans :-)

Airfix, zostaw sobie dla córeczki, te body będą Ci dodawać motywacji by nie poddawać się w planowaniu :-D

piranha u Nas moi rodzice mieli niebieskie oczy - ja rowniez mam niebieskie. OB Olusi mial niebieskie oczy - Olusia rowniez ma niebieskie, jesli chodzi o tesciow - tesciowa ma niebieskie oczy, tesc piwne - Ł. ma piwne z przewaga niebieskiego :-D No wiec jak to przewidujesz u Nas ? :-p
U mnie dzis maly skok....czyzby znowu temperatura taka leniwa ? :dry:
Wczoraj a w sumie dzis w nocy nie umialam spac, tak mnie bolal prawy jajnik, ze nijak sie mozna bylo polozyc - ani na jednym ani na drugim boku :confused2:

matik co u ciebie kochana ??? jak tempka ??

Nuuuśka, tempka jeszcze wskoczy na wysokie poziomy :tak:, zazwyczaj na początku cyklu nie szaleje, zerknij na poprzedni wykres i pierwsze dni FL ...i przypomnij sobie wynik progesteronu :-) Jeśli Twoi rodzice mieli niebieskie oczy to nie miałaś żadnych szans na ciemne i masz 2 allele niebieskie. Jeśli Ł. ma niebieskie to znaczy, że teść miał jeden allel niebieski i mu go podarował, od teściowej Ł. dostał na 100% niebieski allel więc ma na pewno 2 niebieskie - zatem Wasze dzieci nie mają żadnych szans na ciemne oczka i będą niebieskookie :-)

cześc dziewczyny :)

Airfix takie słodkie dziewczęce ciuszki to doskonała mobilizacja do trzymania diety i zajadania się suplementami :) także zostaw sobie :tak::tak:

kolor oczu hmmm u mnie mąż ma niebieskie jego bracia też niestety on jako najstarszy wzioł najmniej pigmentu :) heheh Ja mam zielone, a zawsze marzyłam o niebieskich :) i jak bylam z m. to naweet mu kiedyś powiedziałam,ze chcialabym by nasze dzieci odziedziczyły właśnie jego kolor oczu póki co Wojtek odziedzyczy :) a jak będzie z druga,drugim zobaczymy :)

oj dzis nie mam najlepszego poranka z samego rana poszłam do sklepu po kefir , włożyłam go do torebki i co po przyjsciu do pracy mój środek torebki pływał w kefirze fuuu Teraz mam już nauczkę by wkładać kubek do jakiegoś worka

dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto bez cukru ?? na ineternecie tego pełno,ale wolałabym jakiś sprawdzony :)

piranha czyli mowisz, ze niebieskie ? :-)ach super ! :-)choc mnie sie zawsze strasznie podobaly brazowe oczy kurcze pod tym wzgledem zazdroszcze Garfield-owi :-D
Ale obstawiamy kochana owulacje wczoraj ? czy myslisz ze mogla byc np dzis rano ?
Powiem Ci, ze juz dawno tak mnie jajca nie bolaly :szok: heh a mnie wczoraj nie chodzilo o to, ze dluzsze cykle = mniej szans na zajscie w ciaze, chodzilo mi o to, czy mozna zalozyc/przypuszczac ze np kiedy cykle sa dluzsze, owulacja pozniejsza/silniejszy niz zazwyczaj bol, to jest mozliwosc ze takie owulacje sa lepsze/wieksze/bardziej owocne ? :-)

hej dziewczyny,
tak na szybko, można by w zamkniętej grupie ddać jeszcze nasze staranka dziewczynkowe i chhłopczykowe, takie praktyczne a nie teoretyczne.
Pozdrawiamy.

reklama
kiedyś natknęłam się na stronke w necie, gdzie można było sprawdzić jaki kolor oczu będzie mieć nasz potomek ;p wyszło mi, że jest tylko 5% prawdopodonieństwa, że moje dziecko będzie miało niebieskie oczy... (ja i mąż mamy zielone)... nasza Hania ma niebieskie :p
ok, lece na obciążenie glukozy...

Do góry