reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamuskamimi oczywiscie ja dzis cały dzien trzymam, nie puszczam, na obiad mam curry przygotowane wiec nawet gotowac nie musze :) &&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Maran ja właśnie obiad zrobiłam, wieczorem siądę przed lapka i będę wypatrywać wieści o tiktakach u malca Mamuśkimimi.
Maggie
obiad już czeka na Ciebie, wpadaj:-)

Annette, według mnie owulka była w 13 dc, nie sprawdzałaś progesteronu w tym cyklu? Ta FL wydaje się dość małoprogesteronowa ale mogę się mylić. Co do tych ziół to nie wiem jak one dokładnie działają więc ciężko ocenić wpływ na płeć, ja je piłam i mam Kaję :-)

Nuuuśka, jak tam Twoja owulka? ....bo mnie już dopadła :-D Pozostań w takim razie przy dawce 1x1 :tak: ale nie odstawiaj Estrofemu.

Matik, czyli rozumiem, że wiele tych cieni było? :-( Kochana, to tym bardziej załatw jak najszybciej te badania, sprawdź kariotyp swój i M (badania genetyczne, czasem jesteśmy nosicielami jakiejś translokacji chromosomów i te badania wyznaczają ile mamy % szans na zdrowe dziecko) oraz przeciwciała, m.in. ALLO-MLR, ACA, ATA, APA, APL, LCT, ANA, ASA. HCG może być wciąż obecne w Twoim moczu.

mamuśkamimi
, no to nie załapię się już pewnie na Twój post bo koło 21 kładę dzieciaczki spać, buuuuuu, może uda mi się potem zerknąć na BB z kompa M albo z telefonu :-) Będę jednak wsparciem kciukowym i myślowym z Tobą :-)

Matik- bardzo mi przykro...... ale wierze że trudy zostaną Ci wynagrodzone, może by tak teraz parka dziewczynkowa by się przydała;-) tak jak pisały dziewczyny zrób koniecznie potrzebne badania by wiedzieć co i jak. byś mogła wkońcu cieszyć się dwoma kreseczkami przez całe 9 miesięcy&&&&&&&&&&&&
Nuśkkkka- działaj Kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& musi się udać
mamuśkamimi- trzymam &&&&&&&&&&&&& na niebiesko
Piranha- piękną masz Księżniczke w domku:) jak tak czasami sobie marze ....... ale jakoś nie wierze w siebie i w to że mi się uda :(

czy któraś z Was ma może do sprzedania testy do badań ph pochwy? może jak ktoś kupował 100 sztuk z allegro to mu zostało

pozdrawiam

Pirahna sliczna corka powiem colinowi ze jak bedziemy w pl to zeby do wroclawia na randke pojechal;p
Colin mowi ale nie zdaniami duzo slow lapie nawet wyrazniej mowi niz nadia bo nadia ma ta wade;/ i teraz pewnie colin jak pojdzie do przedszkola to mu pojdzie lepiej niemiecki ;/ a powiedz mi jak u ciebie z nocnikiem? ja colina w ogole nauczyc nie moge;/ nadia juz dawno bez pampersa byla;/ a on wola kupa jak juz zrobi :-Dalbo wola ze chce siedzi na ubikacji nie zrobi a jak go ściągnę to zrobi ;/

a taki duzy juz jest Natek ;p 970114_488407871260579_899104964_n.jpg1977189_488407677927265_1558374948_n.jpg1509735_488406721260694_770958219_n.jpg

Załączniki

• 970114_488407871260579_899104964_n.jpg
    970114_488407871260579_899104964_n.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 1977189_488407677927265_1558374948_n.jpg
    1977189_488407677927265_1558374948_n.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 55
  • 1509735_488406721260694_770958219_n.jpg
    1509735_488406721260694_770958219_n.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
witajcie kwietniowo :-D
Piranha
- śliczna ta Twoja Kaja - a te czarne oczka - hipnotyzujące ... :tak: mam wyniki prolaktyny po obciążeniu metoklopramidem - na czczo 16,57 (norma 4,79-23,30), po 1 h 127,50, a po 2h 80,24 ng/ml. Nie jest chyba najgorzej, ale ten skok był prawie 7-krotny. Myślisz, że to hiperprolaktynemia czynnościowa?

aljul - dziękuję za info odnośnie tui :-) w takim razie jesienią spróbujemy zasadzić jakieś - bo na razie nie mamy tam wody, żeby je podlać :wściekła/y: ale piękny ten tulipanowiec - ale trzeba czekać 7 lat na zakwitnięcie ? trochę długo :rofl2: ale cudne te drzewka, których zdjęcia wkleiłaś :-D

Nuuuśka - cieszę się, że z Olusią wszystko ok :-) jestem przekonana, że w październiku będzie jeszcze lepiej :tak: walcz koniecznie o podwyżkę! trzymam kciuki &&&& za serducha &&&

kate - dzięki za odpowiedź. Ale Ty masz gigantyczną działkę :rofl2:

Kiraa
- mega &&& za tempkę

mamakajka - cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze. Odpoczywaj, bo zdrowie najważniejsze!

Matik - strasznie szkoda ... tulę Cię mocno!

mamuśkamimi - &&&& za chłopczykową wizytę

Daria - ale słodziaki z tych Twoich dzieciaków :tak:

reklama
Piraniu mam nadzieję że tu dzisiaj zajrzysz jeszcze ;-) właśnie odebrałam wynik progesteronu i jestem załamana... jest niższy niż miesiąc temu :-( 12,33 ng/ml. zamiast wyższy to niższy... biorę B 100 complex już jakiś dłuższy czas (ponad pół roku) ale na mnie raczej nie działa. w tym miesiącu staranka i jestem przerażona tym wynikiem :zawstydzona/y: może to głupie pytanie ale czy są dziewczyny które mają córki przy tak niskim progesteronie? ogólnie może być ciężko utrzymać ciążę jeśli by się udało zafasolkować dlatego wiem że powinnam się wspomóc dupkiem tylko proszę napisz mi jak go brać i ile razy dziennie? ciekawe czemu mi spadł ten progesteron no :-( dietę trzymam, suplementy biorę, jonizuję się ujemnie... zakwaszam się więc może szansa jednak na córcię jest :-)?

Do góry