reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, są różne szkoły, niektórzy lekarze zalecają do owulacji, niektórzy po owulacji a inni przez cały cykl do odwołania. Ja bym w żadnym wypadku nie odstawiała, w fazie lutealnej też wzrasta estradiol i przygotowuje macicę na przyjęcie zarodka, jeśli ciałko żółte produkuje go za mało to też ciąża może się nie utrzymać (wiele dziewczyn z niskim poziomem estradiolu bierze Estrofem jeszcze w ciąży). Sprawdź poziom E2 w połowie FL.

Przeczytaj jeszcze te badania: Optimization of estradiol supplementation duri... [Fertil Steril. 2005] - PubMed - NCBI. Kobiety w wieku poniżej 40 lat podzielono na 3 grupy. Grupa 1 dostawała tylko progesteron, grupa 2 progesteron i estradiol w dawce 2 mg (czyli np. 2x1 Estrofem mite), grupa 3 progesteron i estradiol w dawce aż 6 mg. W pierwszej grupie było 23,1% implantacji, w drugiej 32,8% a w trzeciej 51,3%.

To co, może jednak 2x1? :-D ...Ty tu myślisz o odstawianiu a ja o zwiększaniu :-p

Matik, strasznie mi przykro, nie tak miało być :-( Zrób te badania, mocno wierzę, że z pomocą leków doczekasz się szybko zdrowego, wyczekanego dzidziusia.

reklama
Matik, przyszła wcześniej bo zarodek się szybko zagnieździł, szybciej zatem organizm dostał sygnał o spadającym poziomie hCG (gdy zarodek już obumarł, być może zniszczony przez przeciwciała) co spowodowało degenerację ciałka żółtego, spadek produkowanych przez niego hormonów, obumarcie endometrium i na końcu krwawienie :-(

No tak
Masakra
W nocy miałam wrażenie że
W moim organiźmie ktoś się kłóci bo na przemian latałam siku ,cycki mi puchły ,żyły straszne i ból jajniki 2 albo 1 straszna ta noc , choć maiałam wrażenie że skoro symptomy ciążowe jeszcze są to może się uda eh...

dzień dobry w kolejny wiosenny poranek :)

Roszpunka cieszę się, że pomogłam :) to prawda można stracić fortunę na tych suplementach :) nie wpsomnę o ilości ktore trzeba zjeść Ja to gdy je szykuje reaguje śmiechem , a mój mąż to już tylko kręci głową i pyta czy niechce go otruć i czy to na pewno nie czopki , bo takie wielkie ;) :eek:

Nuśka kciuki za poranne serduszko <3 && niech będzie owocne

Matik tulę :*

Pirania ale Kaja jest śliczna,a te duże oczka boskie :) powiem ci, że dla takich cudnych widoków przemęczę się z tą dietą :) :tak: może i mi się uda mieć taką księżniczkę :)

Matik tulę......:-(
oby udało Ci się załatwić te badania i dowiedzieć się czym te poronienia są spowodowane.
Nuuśka seduszkujcie serduszkujcie.....tylko żeby łóżko wytrzymało:tak:
Piranhu jeszcze raz Ci to napiszę mała jest śliczna a oczy ma naprawdę niespotykanie piękne, i takie czarne. Zawsze chciałam mieć brązową tęczówkę a mam niebieską.
Maggie w pracy?
Roszpunka w takim razie miłego dnia mimo iż spędzisz go w biegu ;-)
Zakręcia a Ty jak się czujesz?
Mamuśkamimi trzymam kciuki za jajcuny:tak::tak:

Matik smutne... jak chcesz walczyć dalej o coreczke, w ogole dzieciatko to musowo zrob badania bo myśle nie ma sensu co miesiac na nowo to przezywac I sie psychicznie znecac nad samą sobą... tule Cie mocno... I sercem jestem z Tobą...

Mamuskamimi dzis Twój wieki dzien... &&&&& za chlopa &&& I szybko nam tu pisz :)

Nuska oby ta wyczekana owulka była tą szczęśliwą &&&& za Was

Kiraa Krystianmartin &&&&&&&& za Wasze powodzenie &&&

no koszt suplementów I ich ilość to :szok: ja zakupiłam już wszystko co mogłam, czekam jeszcze na 3 przesyłki, az starch powiedzieć ile za to wydałam, mąz nawet nie wie, powiedziałam mu koszt za 2 paczki a paczek było ze 6 ;) im mniej wie tym spokojnie spi hehehe ;) po za tym jeszcz żadnych badan nie robiłam, wiec to nie koniec kosztów...:zawstydzona/y::-(

pozdraiwam wszystkich serdecznie

Matik, popieram to co napisała maran-atha, lepiej jak najszybciej zrobić te badania (genetyczne + przeciwciała) niż się zadręczać powtarzającym się scenariuszem :-( Ile już ciąż biochemicznych miałaś? ....mam na myśli sytuacje kiedy to wychodziły cienie na testach ciążowych lub nie testowałaś a FL była bardzo długa.

Justi, też będziesz nam tu wklejać za jakiś czas zdjęcia swojej Księżniczki :tak:

mamakaja, chyba zazwyczaj podoba nam się to czego nie mamy :-), ja uwielbiam jasnoniebieskie i zielone tęczówki a w mojej rodzinie wszyscy mają ciemnobrązowe ....mój M ma jasnoniebieskie :-)

mamuśkamimi, MEGA niebieskie kciuki!!! Czekam na wieści! :-)

reklama
Maticzku , współczuje takiego obrotu sprawy .... i przytulam . zycze żebyś się nie poddawała i zawalczyła jeszcze bo marzenie Wasze musi się spełnic . możliwe że te badania co pirania radzi zrobic coś wyjaśnią ...

maranta , jak sie tak super przygotowujesz to na pewno się uda synka zmajstrować , będę trzymać kciuki . Kiedy startujesz ze starankami ?

Pirania , Kaja ma obłędne te oczyska :) Oj , będą wystawać kawalerowie pod domem .... a stary będzie pilnować córuni :-D

Powodzenia w staraniach dla wszystkich .

Dorcia , napisz jak się teraz czujesz po tych nowych anty ? I ile one kosztują ?

Do góry