reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witajcie
elle87 ja mogę Ci oddać trochę swojego, bo ja jak na starania o chłopaka mam za wysoki:szok: mój wynik jest wyższy niż miesiąc temu i wynosi 24,93:szok:gdzie norma to 1,5-20 dla fazy lutealnej.
szok.
ciekawe jak estradiol, ale za pewnie będzie dalej niski:-(
dowiemy się za tydzień.
Nusia super, że był pik. &&&&&
Matik bardzo mi przykro!

Piraniu dziękuję. mój mąż powiedział, że na pewno się nie poddamy, że już tyle zrobiliśmy, że na pewno spróbujemy, najwyżej nie spełnimy jednego czynnika.;-)

piranha ja pierdziu !!! od godziny walcze zeby nie zaczac biegac po scianach :wściekła/y: jak boli, jak rwie !!!! a jeszcze tyle ludzisk dzis w pracy bylo ze szok,a ja laze zgieta w pol :-D myslisz ze staranka dobrze wypadly ???? poprawiac jutro ??? :-) kurcze ciesze sie, po porannym serduchu lezalam okolo 15minut, jutro postaram sie wiecej, no ale jednak czas mysle fajny, bo serducho bylo przed 10 :tak:
acard brac od jutra kochana ?

Elle Ana dzialam dzialam kochane az mnie jajca bola juz :-D:-D

katriina bede walczyc a zebys wiedziala !! dzis szefowa mi uciekla ale jutro mam nadzieje, ze ja dopadne ! nie dam sie tak latwo choc wiem ze pewnie za wiele nie wywalcze no ale przynajmniej sprobuje tak :tak: a jak u Was kochana ze starankami ?

matik a ten test robilas dzis tak ? krecha jest rzeczywiscie ciemniejsza niz wczorajsza...trzymam mocno kciuki kochana zeby wszystko odwrocilo sie w dobra strone :-(

Nuska no oby z tego jaja był piekny dzidzius &&&&&&&&&&&&&
Ilaczek ja coś czuje, że tez mam wysoki progesteron... nawet moje temperatury zawsze w tym 7 dpo mega wysoko, no zawsze, wiec myśle, że też bedzie wysoki, jak sie zalapie to w Pl zrobie choc progesterone tetosteron TSH I prolaktyne bo FSH LH I estriadol to musowo tu bedzie zrobić... a Twój maż bedzie powtarzał badanie hormonów przed staraniami czy dajecie spokój by sie nie strasowac dodatkowo..

Tak dzisiejszy test
Masakra jakaś z nami jest

Wszystkie krzyczymy o pomoc do pirani :)
Dziewczyny wszystkim Wam życzę zdrówka
A ja czekam i czekam wszystko się okaże bo i tak do lekarza będę szła myślę że za ok tydzień

Ale tak poza tym to szybko niesamowicie mi te testy pozytywne wyszły aż się wierzyć niechce

Ostatnia edycja:
Ilaczek faktycznie masz wysoki progesteron :szok: oddaj trochę potrzebującej :-D masz rację chyba nie ma sensu z powodu jednego czynnika przekładać staranki bo ta dieta i suplementy męczą... zrobimy wszystko co w naszej mocy żeby się udało... mi tylko wszystko psuje ten progesteron bo estradiol i testosteron są ok :tak:

Ana, ja też nie wierzyłam, że mi sie uda a tu proszę :-), Tobie też się uda, zobaczysz!

Daria
, hehehe, no to zapraszamy :-D Kaja rwie się do siadania na nocnik, cały czas prosi żeby zdjąć jej pampa i mówi, że chce siusiu czy to drugie ;-), jednak ani razu nie zrobiła więc musi załapać o co tu chodzi, jak zrobi się cieplej to nie będę jej pampersów zakładać i szybko pewnie załapie, tak myślę :-)Natanek do schrupania, śliczne masz dzieciaczki, wycałuj wszystkie ode mnie.

Katriiina, myślę, że z prolaktyną nie masz problemów :-)

Elle, faktycznie progesteron dość niski i prawdopodobnie musisz go suplementować w FL, spróbuj ze standardową dawką dupka 2x1 (rano i wieczorem). W kolejnym cyklu sprawdź też poziom estradiolu w połowie FL wraz z progesteronem, Twój estradiol w 3 dc nie był zbyt wysoki, będziesz powtarzać LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc? Jeśli nie wyjdzie z hormonami to trudno, są jeszcze inne ważne czynniki, którymi można w dużym stopniu zwiększyć prawdopodobieństwo :tak:

ilaczek, przynajmniej nie musisz się martwić z takim progesteronem, że synek nie da rady się utrzymać w Twoim brzuchu :-)

Nuuuśka, no to zaczęło się nam podobnie, u mnie wyraźny ból od 15-tej a potem coraz silniejszy, też zgięta chodzę i nadal boli, aż na nogi promieniuje :-D Staranka wypadły idealnie! Poprawiny jutro będą już na 99,9% za późno :-), ja bym już nie poprawiła by zostawić sobie margines gdyby jednak nie pękło (co oczywiście jest niemożliwe skoro masz taki ból ;-)), no chyba, że zadziałacie już tylko tak dla relaksu ;-) Acard i dupka bierz od jutra :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ana87 ja mam raczej sporo testów ph Jutro sprawdze i dam znać JAk zapomne to przypomnij się kochana :)

Mamakaja czuje sie dobrze :)

Mamuśkamimi kciuki niebieskie :)

Annette tak jutro wizyta o 16.30

Nuska kciuki za cudowną owulke i za Pascalka Zycze Ci tego z całego serducha :*

Kirusia
co robisz z włosami ?:)

Do góry