reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim
nie jestem wstanie wszystkiego przeczytac czasu malo bo pogoda ladna to na dwroze duze jestesmy i ogolnie brak czasu na co kolwiek ;p

czy komus sie udalo zobaczyc magiczne II kreski? albo poznal plec ?

ja tak chcialam napisac bo widzialam ze ktoras pytala o ten jonizator to tak ja do gniazdka mialam w kazdym pokoju :) i do komputera mialam nie wiem czy on cos dawal nie czulam roznicy :) ja mialam takie do gniazdka z lampka i termometrem

reklama
Melduje się po wizycie.
Jedyne czego się dowiedziałam to, że serce bije - NAJWAŻNIEJSZE !!!!!!!!!!!
Nawet nie zmierzył dziecka, ani nic innego.
Oglądał moje łożysko, stwierdził, że jest brzeżnie przodujące, mam na siebie uważać. Uspokoił, że może się podnieść i na to liczę.

Nuuśka wiedziałam, że będzie dobrze, zdrowie dziecka jest najważniejsze i cieszy jak nic innego:tak:
Mamuśkamimi może Twój lekarz spróbuje "coś" dojrzeć? Trzymam kciuki za najbliższą wizytę:tak:
Piranhu dzięki za pamięć :*
Justi mnie M jeszcze takiej zaspanej zrobił żart Prima Aprillisowy :angry:
Kiraa no kirątka trzymają tempkę wysoko w górze :-)

Kira,masz racje heh :-D ryzyko istnieje ;-) dzieki za rozwianie pozostalych watpliwosci :-*

Justi,ja chce kupic ta w tabletkach z herbapolu,ostatni link.nasze chlopki powinny brac 2 tabletki 3 razy dziennie. Chyba u mnie nie ma takiej apteki niestety.

Piranho,dzieki.zajrze jak dotre do domu,bo na razie w pracy z telefonu.

Milego dnia dziewczynki :-) wpadne pewnie jak zwykle kolo polnocy ;-)

hej dziewczynki :*

ania kiraa u mnie znowu w gore, ale watpie zeby to bylo to bo wczoraj krecha na tescie ewidentnie nie pikowa, jeszcze brakowalo, wiec jak juz obstawialabym pik dzis choc znajac moje szczescie to pewnie nie, no bo kto widzial pik w dniu skoku ?:blink:

kiraa kochana piekna tempka !! :*

mamakaja super ze wizytka udana !! nawet nie wiesz jak sie ciesze - chyba Nasze kciuki rzeczywiscie pomagaja :-) zgodnie z tym co powiedzial gin, uwazaj na siebie kochana odpoczywaj ile wlezie bo zdrowie Twoje i dzidzi jest teraz najwazniejsze :tak:

Justi nawet nie wiesz jak mnie to ucieszylo, balam sie strasznie, glownie ze wzgledu na Ole, bo to jednak dyskomfort, a niezrecznie byloby prosic nauczycielke zeby na zielonej szkole ciagle jej pilnowaly, bo w koncu inne dzieci zaczelyby ja palcami wytykac :zawstydzona/y:

piranha kochana jak na razie bez zmian, nic sie nie dzieje, zrobie test o 16.00 mam nadzieje, ze bede miec chwile w pracy i dam znac, ale jakos powiem Ci, wydaje mi sie, ze ten cykl bedzie bezowulacyjny..:zawstydzona/y:

Uciekam szykowac sie do pracy, milego dzionka :*

Roszpunka, w diecie nie chodzi tylko o pH, ona zmienia całą "chemię" organizmu, ma też wpływ na hormony, bardzo istotną rolę odgrywa wapń.

Daria, jak tam dzieciaczki się miewają?

Nuuuśka, ależ Ci tempka skoczyła, faktycznie stała suplementacja estradiolu nawet w tak małych dawkach potwornie miesza u Ciebie, owulka będzie na pewno, szkoda tylko, że znów trzeba na nią tyle czekać. Czekam na wieści o teście i trzymam kciuki by ten skok był przedowulacyjny. Pewnie nie masz możliwości sprawdzenia poziomu estradiolu?

mamakaja, najważniejsze, że wszystko jest w porządku :-), kiedy masz kolejne podglądanko?

Musiałam przegapić post o jonizatorach, jeśli faktycznie działają ;-) to moim zdaniem warto.

Brak słów test jest słabszy, tempka spadła
Nawet o nic nie pytajcie czekam na @
Jeśli jutro będzie @ to wiadomo owu była wcześniej 11dc
Ale nie czuję się jak na @

Ostatnia edycja:
matik - strasznie mi przykro :(
mamakaja - na innym forum w naszym wątku istna plaga łożysk przodujących i to centralnie! dziewczyny dużo odpoczywały i większości łożyska się podniosły... najważniejsze, że dzidzia miewa się dobrze :)
nuśka - pytałaś się już w pracy? może pójdź jutro bo mogą to odebrać jako żart ;p

Matik ehhh tak mocno wszytskie trzymałyśmy kciuki za twoją fasolkę :(
Nuśka masz racje teraz dzieci są straszne ... najważniejsze, że z Olusią wszyssko idzie w dobrym kierunku i będzie szalała z inymi dziećmi ...
Ja na to chwilę jakoś sobie nie wyobrażam takiej długiej rozłąki z Bąblem :( ale mam jescze kilka lat by do tego dojrzeć...

Mamakaja dobrze, że u lekarza wszysto w porzadku , a co do łożyska to po prostu musisz się oszczędzać, przede wszytskim nie nosić ciężkich rzeczy i wszytsko bedzie ok
Roszpunka rzeczywiście tą lukrecje trzeba by było kupić w iliściach hurtowych ehh straznie duzo tych suplementów :szok:

Ja juz zrobiłam mężowi psikusa, pracujemy w jednej firmie więc mialam pole do popisu wezwać go na dywanik do dyrektora :) niestety w połowie rozmowy parsknełam śmiechem i żart nie do końca się udał :)

reklama
Dzień dobry Kochane

Nusia, ale super, że u Olci wszystko ok, dobrze, że odroczyli znowu zabieg. a Twoja tempka szaleje... a wczoraj na 100 nie bylo piku?
Matik, choroba, tak mi przykro, ściskam mocno
mamakaja super, że wszystko w porządku, ze serduszko bije!! teraz oszczędzaj się i odpoczywaj
Kiraa kciuki za Twój cykl i szalone jajeczka, będzie dobrze!! pytałaś też o ceny abonamentów premium na ovufriend, tam jest 15zł/miesiąc lub 30/3 miesiące lub 60/rok, więc w tym najdroższym jednomiesięcznym wychodzi około 4euro za miesiąc, nie wiem na jaki okres jest ten vip w ff?
zakrętko, jak Ty się czujesz kochana? ściskam tez kciuki za mamę

aha, mój mąż oczywiście już rano mnie nabrał primaaprilisowo, muszę się zemścić hihihi

a u mnie alergia na pyłki zaczyna szaleć, chodzę smarkam nosem, kicham i oczy mam jak królik, uroki wiosny... ale wzięłam już tabletkę żeby się uspokoiło. Poza tym rano byłam u ginki na kontroli, odebrałam też cytologię i czystość, tak jak sądziłam, po antybiotyku, który dostałam w szpitalu zalęgł się grzybek, pospolity drożdżak. ginka dala mi jeszcze na tydzień globulki clotrimazolu i jakieś tabletki przeciwgrzybiczne, potem lactovaginal na uzupełnienie bakterii, kazała czekać jeszcze 2-3 miesiące ze staraniami i tyle.

Do góry