reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul heheh nooo byle by Nam do sasiadow na gorze sie nie przebila :-p kupie je ! a co ! sa sliczne, kupie dwie i zobaczymy, jak urosna za duze, tesciowie dostana je w prezencie na taras, choc tak mysle - na upartego w razie czegos moglabym je przycinac nie ? :-)

piranha ft4 nigdy nie sprawdzalam, a powinnam przeciez, musze sie odgruzowac z pewnymi rzeczami i ruszyc z badankami, bo wiele jeszcze do zrobienia, postaram sie jak najwiecej zrobic w kwietniu, ide sikac kochana dam znac :*

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, ja swoje tuje szmaragdowe przy tarasie niedawno przycięłam, z tego co wiem to chyba można ....mam nadzieję :-D

Nuśka - nawet nie wiem jak się cieszą, że wyniki były dobre :-)

ja dzisiaj poszłam z Hanią do lekarza bo wydawało mi się, że to uchu nigdy się nie wyleczyło... i miałam rację... zapalenie ucha i antybiotyk! na szczęście - mądra pani przepisała o smaku bananowym, Hani bardzo smakuje :-p ale jestem zła bo moim zdaniem można było to spokojnie wyleczyć kroplami - a teraz na krople za późno... wrrr... i tak w Polsce z nią pójdę do laryngologa...

Nuuusiu z tego co ja wiem to można przycinać - my też mamy zamiar ciąć na prosto jak już osiągną odpowiednią wysokość
Tak mi przyszło do głowy ze na zimę można je tez fajnie przystroić na Święta i tak jak pisałaś - jak nie spełnią oczekiwań to zawsze można je oddać w prezencie teściom;-)

Dzien doberek

dzieki Piranju i dziewczyny za kciuki:happy2: zobaczymy, ja sie nie nastawiam... Niestety..

jakies neewsy?

Dziewczyny dziewczynkowe - co do jonów ujemnych przy staraniach o dziewczynkę, czy któraś myślala nad czymś takim JONIZATOR POWIETRZA - ZADBAJ O ZDROWIE - NOWOŚĆ! (4085874547) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Piranhu czy jonizator emitujacy jony ujemne byłby dobry zamiast np.palenia swieczek z wosku pszczelego, no i jest duzo plusow zdrowotnych uzywania tego urzadzenia - patrze tez pod katem dziecka ktore ciagle choruje... a moze to by sie sprawdziło przy staraniach dziewczynkowych:)
A mam jeszcze takie głupie pytanie - biore Castagnus na razie trzeci miesiac, ale tylko od owulacji biore ( jakos zapominam potem ), ( ten cykl odstawilam calkiem zeby owulacja sie przesunela ) i cykle mi sie ladnie wyregulowaly czyli 31dni i owulacja 18dc, ale teraz mam problem, bo owulacja wypada w 18dc czyli u mnie dwa dni po pełni ksieżyca, jakby sie cos przesuneło i wystapila w 16dc ( wczesniej juz nie miewam ) to wypadnie w samą pełnie- a przy planowaniu dziewczynki trzeba sie starac od nowiu do pełni, i najlepiej jak owulacja jest przed pełnią.. wiec teraz moje glupie pytanie - jak do hmm maja/czerwca skrocic ten i kolejne dwa cykle o jeden, dwa dni, wtedy w lipcu/sierpniu ta owulacja bedzie w 18dc ale przesunie sie bardziej w tył , w nów ;) No wiecie o co mi chodzi :) Czy branie luteiny od 14dc by mi cos dało?przyspieszyłoby @

Kiraa no co Ty, mysl pozytywnie :) W jakiej dawce bierzesz Letrozol i w jakie dni :) ?

marchew ja ci powiem ze dobija sie czasem strasznie to, ze wiekszosc lekarzy na wszystko przepisuje antybiotyk..sama wiem jak mozna tym sobie zdrowie zniszczyc. Od malego bylam chorowita bardzo i od malego ladowana antybiotykami, od urodzenia, czego efektem w wieku 3 lat byla powazna nabyta wada wzroku wynikajaca jak sie pozniej okazalo, ze skutkow ubocznych zazywania przez blisko pol roku naprzemiennie antybiotykow, ktorych przez tak dlugi okres tak malemu dziecku nie powinno sie podawac...ale to dluga historia, niestety na wiele pytan do dzisiaj nie mam odpowiedzi, a czym myslala moja matka nie wiem ale na pewno nie glowa :no:
W przypadku Oli, jak tylko sie da, antybiotyki, sterydy obchodze szerokim lukiem,jak dlugo sie da, choc czasem trzeba podac, choc u Olusi na szczescie zdarza sie to bardzo rzadko.

aljul no wlasnie, o tym nie pomyslalam :D Swieta i przystrojone drzewko :-) jak tylko je kupie i posadze zrobie zdjecie :)

kiraa wowwwwwwww alez skok :-) te nasze tempki to sie jakos umawiaja czy co ?? u ciebie mega skok, u mnie mega spadek :sorry2:

piranha robilam kochana test, ale dalej piku brak. Krecha taka jak wczorajsza,wydaje mi sie, ze ciemniejsza nie jest eh... do kitu powiem Ci.

attachment.php

Starających się : 5
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
roszpunka ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( jesień 2014 )

Ostatnia edycja:
katrina tak jak aljul pisze ,mniej więcej około 60 cm odległości, teraz jest dobrze
sadzić, lub na jesień
aljul 54 ary, ale nie wiem czy bedziemy całą obsadzać, na razie ją obsadzamy koło 35 arów,
mam wsadzone tylko drzewa, złłote dęby, chyba 8 szt, i brzózki taki pasek, chyba 50 szt,
jeszcze musimy kawałek działki wyrównac, juz ostatni raz i możemy obsadzać ,
podeślij prosze nazwy krzaków, chętnie poczytam bo właśnie jestem na etapie szukania
aaa i posadze truskawki, juz zamówiłam tak tyle co dla dzieci i poziomki
nuska super, ze wyniki Oli dobre,
tak szmaragda możesz cały rok tzrymac na balkonie
mamakaja ja bym wogóle nie odbierała telefonu na Twoim miejscu od Twojej kuzynki

reklama
kate o matko, masz troszkę tego miejsca do sadzenia roślin:-)
ja mam wszelkiego rodzaju krzewuszki (biała, różowa i jasno różowa)

mahonia

kalina

złotokap (drzewko)

hortensja krzewiasta

z tych nazw co pamiętam, resztę nazw postaram się wyłapać jak będę na działce. A może między czasie coś mi się przypomni to podeślę
Jak znasz jakieś drzewka lub krzaczki godne polecenia to też bardzo poproszę o nazwy:-) bo mam jeszcze trochę miejsca
no i zapomniałam że nr 1 to oczywiście magnolia SUSAN

Do góry