reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczyniebieskie sliczne cudenko :) Odnośnie karmienia cycem to ja karmiłam obie I na poczatku tak to juz jest, że dziecko je czesto a malo bo żołądeczek malutki ok 30-50ml, moje jadły nawet co 1,5 godziny dlatego to karmienie piersia nazywa sie karmieniem na rządanie, po ok. 6 tyodniacj jakos sie to normuje I dziecko je wiecej I zadziej. Dzieci cycowe tez trakutja cycusia jak picko wiec tylko troche popija sobie I spią dalej ;) nie stresuj sie to minie :) na gazy polecam lezenie na brzuszku - oczywiscie pod kontrolą, no I z twojej diety wykluczyć nabiał I jego przetwory (mleko maslo twarogi śmietany itp) bo bardzo czesto powodują wzdecia I kolki u dzieci, u nas obie miały przy czym Maja hardcorowe I nawet sab simplex nie pomagał, dopiero jak zrezygnowalam całkowicie z przetworow mlecznych kolki minely, I jak po 3 miesiacu zaczelam od nowe jest mleczne rzeczy było już dobrze :) wytrwałości bedzie dobrze :) a Synuś cudowny :)

miłej niedzieli dziewczyny :)

reklama
matik jak to Cie nie ma kochana ?? jestes przecie :-) nie widzisz ?? :-) tylko mi nie mow,ze nie bo powaznie jestes na liscie caly czas kochana wpisana na 02.04 .

Dorcia wiem i czuje !! :** jak Wam dzionek mija ?

piranha no wlasnie jeszcze nie zaczelam wizualizacji przyznam sie bez bicia !! ale chyba jeszcze nie jest za pozno ????? mowie Ci, tak mi szybko w tym miesiacu zlecial czas, i cykl az do dzisiejszego dnia ze dopiero dzis zaczelo do mnie dochodzic to ze to juz owulka niebawem hah :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, w sumie zazwyczaj nie liczy się ilość a jakość więc dobra wizualizacja i będą z tego dzieci :-D Mi też czas coraz szybciej zasuwa, czasem wolałabym by nieco zwolnił :-)

a mi program wyznaczył owu na 13 dc hehehe... tylko na podstawie temperatury chyba... a w tym cyklu jakos mi dziwnie skacze a owu pewnie jeszcze nie było bo ani sluz by na nia nie wskazywał ani czyjka ani bólu owu nie bylo no I nigdy w zyciu nie mialam tak szybko owu... w 13 dc:szok: u mnie zwykle 17/18- do 22 dc wiec to nie możliwe... tak myśle ;-)

Marchew GRATULACJE!!!!!!cieszę się bardzo, że twoje marzenie się spełniło :) - na pewno jesteście przeszczęśliwi!!! Gabryś ma piękną buzie - cudo!

Oczy niebieskie GRATULACJE RAZ JESZCZE - piękny malutki synuś. I jaki poród ekspresowy - pomogły chyba liście malin ;-):-)

Zdrowia dla chorowitek wszystkich! miłej niedzieli dziewczyny!

Dorcia córa pierwszy dzień była skołowana, dobrze ze to był piątek dzień wagarowicza i nie była w szkole jak przyjechalismy do domku. Wczoraj jak mały popłakiwał wieczorem bardo jej było smutno. Pomaga, pomaga.
Pierwszy poród mniej bolesny wg mnie, moze dlatego, że po terminie i nie dali oxy, a teraz dali, bo mysleli, że to jeszcze potrwa, porównywalny czasowo ok 2 godz. Goi się pięknie, obkurcza też...

Mąż wczoraj robił pępkowe, do teraz umiera hihi. A zaraz będą goście.

A właśnie zwolniło się moje chłopczykowe miejsce, kótra chętna??

Małe liski napar z malin piłam dopiero od 39 tc i wkadałam na noc dowcipnie wiesiołek 2 kaps. Alw nie wykluczone ze pomogło.

Bartoszek ucałowany. :-)

Dziewczynki wpadlam na pomysl, mysle ze dobry - utworzylam tylko dla Nas zamknieta grupe, na ktorej bedziemy mogly pisac o tym o czym tu nie zawsze chcemy badz mozemy, bedzie mozna bez przeszkod i obaw dodawac zdjecia, wysylam kazdej z osobna zaproszenia prosze potwierdzcie jak dostaniecie :-) jesli oczywiscie uwazacie ze to dobry pomysl, mysle jednak ze mamy czasem wiele pytan i tematow ktore niekoniecznie tu na forum publicznym sie nadaja do omawiania :happy:

oczy niebieskie jak to kto ??? ja ja ja !!!!!! :DD:DDD

reklama
Do góry