reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha haha uwielbiam Cie :-D poszlam wlasnie do wc i powiem Ci, nie wiem czy to pozostalosci po zolnierzach Ł. ale sluz rozciagliwy na conajmniej 2cm :-) serducho bylo dzis, ale w nocy przed 1 :happy: bo tak to byloby dopiero wieczorem a mysle sobie ze jak pik ma nas zaskoczyc dopiero jakos jutro np, to warto zeby odstep dluzszy dobrze mysle ? jak robimy z nastepnym ???? zapodac dzis dupka czy czekamy do po owu z tym ??? W ogole dzwonilam do Ł. bo zapomnialam wziasc testu do pracy, a do 16 na pewno nie wyjde, wiec chlopina obiecala ze przyniesie potem :-D i pyta sie mnie ktore to, zeby mi ciazowego nie przyniosl :D

oczy niebieskie super kochana ze porod tak szybciutki i bezproblemowy !! Bartus jest przesliczny !!! :happy: gratuluje Ci kochana raz jeszcze :)**

Dorcia dzis juz w nocy po KSW serduszkowalismy :wściekła/y::-D no i chyba teraz czekamy na pika mam nadzieje, ze ten sie ujawni jakos niebawem :-)

maggie eeeee Ł. uwielbia KSW, wczoraj od rana mi gloe suszyl zeby walke wykupic, a cholerstwo drogie bo prawie 40zł :eek:..no ale czego sie nie robi dla chwili spokoju :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Elle, faktycznie przegapiłam Twój post :zawstydzona/y: A jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną? Fazy Księżyca niestety mają jakiś tam wpływ (w czasie nowiu jest w atmosferze więcej jonów ujemnych a w czasie pełni - dodatnich) ale zapewniając niskie pH, bogactwo jonów ujemnych a unikanie dodatnich można ten wpływ moim zdaniem w dużej mierze wyeliminować :-) Skoro cykl księżycowy trwa 28 dni to przy regularnych cyklach ciężko będzie pozbyć się pełni w czasie owulki :-D

Oczy niebieskie
, ależ Bartuś śliczny i słodziutki, napatrzeć się nie mogę! U Kai były potworne problemy z rozdętym gazami brzuszkiem, brzuch miała napompowany i twardy, oj ile się nacierpiała przez te kolki, niestety nic nie pomagało i z czasem samo przeszło. Miała tez nietolerancję laktozy, pomagał Delicol (kropelki te zawierają enzym laktazę na trawienie laktozy). Kaja niestety odkładana też się zaraz wybudzała, spała jedynie gdy była huśtana na leżaczku, oj to były ciężkie chwile i pozytywnie zazdrościłam mamom, których pociechy spały sobie grzecznie odłożone w łóżeczku a mamusie miały chwilę na zrobienie czegoś :-) (ja huśtałam Kaję nogą w leżaczku a zazdrosnego Krzysia trzymałam wtedy na kolanach i puszczałam mu bajeczkę, Kaja chyba miała jakiś czujnik bo odłożona na łóżko momentalnie się wybudzała i chciała znów jak Twój Bartuś do cycusia, ileż ja się książek naczytałam o nauce zasypiania ale albo te metody na moją córkę nie działały albo ja byłam za mało konsekwentna ;-)). Pewnie Ciebie to nie pocieszy mocno ale to minie szybciej niż myślisz. Buziaki dla Twojego Królewicza!

Airfix, podsyłam linka ale nie wiem czy Ciebie on właściwie przekieruje bo ja mam ustawioną maksymalną ilość postów na stronie i zdarzało się, że u mnie te linki wskazywały dobrze a u innych na zupełnie inną stronę https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index1045.html#post8204243

Nuuuśka, tak myślałam, że to sprawka estrogenów :-D, poczekajmy z dupkiem do owu, u Ciebie raczej nie ma problemów z progesteronem. Proponuję następne serducho w dniu ewidentnego piku LH :-), ciekawe jak wyjdzie dzisiejszy test.

Ostatnia edycja:
piranha czyli teraz robimy wszystko zeby owulka Nas nie zaskoczyla ani nie wykiwala mowisz ? :wściekła/y: Nie damy sie !!
w tym tygodniu w czwartek bede chciala zrobic badania krwi bo juz dawno nie robilam, nie chce we wtorek robic, bo moze byc jeszcze za szybko po tym wirusie, bede chciala zbadac sod, potas, magnez, tsh, cynk, morfologie, mocz, cholesterol, alat i aspat :happy: myslisz ze cos jeszcze warto ? tzn chodzi mi o takie badanka na ktore lekarz rodzinny moze wypisac skierowanie :)
Acha, myslisz, ze za pik moge uznac wartosc taka jak ostatnio ? bo pamietasz jaki byl wtedy mocny, i to przez dwa dni standardowo wiec zastanawiam sie czy teraz moze byc podobnie czy przy ewentulanej wczesniejszej owulacji gdyby do tego doszlo, pik bedzie slabszy ? :happy:

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 17

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
Vivienka ( lipiec/sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie, synuś śliczny i ma piękne imię :tak:

Marchewka, gratuluję wymarzonego synusia!

Piranju
, u mnie chyba tym razem najprawdopodobniej pierwszy cykl bezowulacyjny, paradoksalnie, miesiąc temu zaczęłam pić zioła o. Sroki na jajeczkowanie :-D W takim razie nie ma sensu badać progesterony w połowie fl?

Piraniu dziekuje :tak: moja faza lutealna trwa zazwyczaj 13-14 dni. A co do faz ksiezyca racja nie ma sensu czekac bo pewnie zawsze kolo pelni bedzie owulacja... bede robic wszystko zeby bylo w kolo mnie jak najwiecej jonow ujemnych ;-)

Oczy niebieskie ale się cieszę że się odezwałaś !!!
Bartoszek cudowny !!! Ucałuj smyka bardzo mocno od cioci Dorci !!!
A jak córcia...zachwycona braciszkiem ??? Pomaga pewnie sporo ?!!
Jak Ty się czujesz...wszystko ładnie się goi ?
Powiedz mi jaki miałaś poród córci ? Równie lekki ?

Nuuśka jestem z Tobą myślami...cały czas...z resztą Ty wiesz przecież ,prawda ?

dzien dobry wszystkim :)

oczy niebieskie gratuluje synka :) ja od poczatku w szpitalu juz do natana dostawalam simeticon 1 ml przed kazdym jedzeniem a teraz jak mial mocna kolke kupilam czopki wala carum carvi rewelacja nie ma kolek ani problemow z gazami :)

marchew gratulacje :)

reklama
Elle, możesz zatem sprawdzić w 6 dpo (przedział 6-7 dpo będzie odpowiedni) :tak:

Nuuuśka, no jasne, że nie damy się wykiwać, nie z nami już takie numery :-D Zastanowię się co by jeszcze warto sprawdzić. Pik chyba powinien być znów mocny (nie ma znaczenia w tej kwestii czy owulacja jest wcześniejsza czy późniejsza) bo przy tych słabych przy pierwszych podejściach pęcherzyki coś nie pękały (być może właśnie organizm robił za niski wyrzut LH, stąd wtedy myślałam by wspomóc LH przy pierwszym podejściu Pregnylem/Ovitrelle ale może tym razem uda się bez wspomagaczy za pierwszym razem, tego się trzymamy :-), jak tam wizualizacja? :-D).

Annette, ale dlaczego już piszesz, że to cykl bezoowulacyjny? Jeśli owulka była wczoraj to tempka może podskoczyć dopiero jutro :tak: Jeśli nawet owulki nie było to może będzie drugie podejście.

Matik, a ja Ciebie widzę na liście Nuuuuśki :-)

Do góry