reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Przepraszam, ze tak krotko i ze nie napisze do kazdej z Was :cool2: ale dopiero ogarnelam sie i pora spac

Nuska
zdrowka kochana

lilly
dzieki ze pytasz, jedziemy w niedz rano.. Oddajemy malego do Babci i wyruszamy , zobaczymy cz wstrzele sie z owu, wedlug prognoz Piranji owu powinna byc w poniedzialek, jutro mam podgladanko, wiec zobaczymy. Wedlug mojego odczucia co do bolu przed owu, mam jeszcze pare dni, wiec moze zdazymy dojechac nad morze i od razu rzucic sie na siebie :-)

matik, wyniki ok z tego co tam moge rozczytac, moze lekko za wysokie fsh...

marchewciu
denerwuje sie razem z Toba, zaciskam kciuki;"

airfix
za spelnienie marzen, kochana ;""

piranju
jak zdrowko, lepiej? Czyli w tym cyklu kompletnie nie zakwaszamy? ;))

Dien doberek

matikus
nie martw sie kochana, nic nie masz zlego w tych wynikach. Ja ze wzgledu na fsh, zrobilabym amh. Kochana. Ten hormon antymullerowski

buziaki

Hej
No i machina ruszyła. Wczoraj złożyłam dokumenty:tak:. Teraz musze czekać, potem policja i komuna.

Nuuuśka zdróweczka życzę:tak:

Matik nieustannie &&&&&&&&&&&&&&&

Kiraa nie ma sprawy możesz przejąć moje miejsce, tylko mam jedna prośbę:tak: nie przejmuj czasu starań, ;-) Za Ciebie również trzymam kciukasy
Zakręcona ale ten czas leci. To już 9 tydzień:szok:. Dużo zdrówka i spokoju

Dziewczyny wszystkim mocno kibicuję, bez wyjątku.

Piranha
wiem,że nie jednej potrzebującej pomożesz. Jesteś aniołem:tak:

Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Witam się wiosennie:)
Ja dziś umieram z powodu bólu biodra
promieniujacego do pleców
Nuuska piję herbatkę za Twoje zdrowie:)
Miłego dnia wszystkim:)

Hej babeczki! No i nie mam kiedy Was doczytać :-(, Kaja jest ostatnio strasznie wymagająca czasowo, przeczytałam tylko ostatnie posty (zaraz muszę iść robić śniadanie dzieciom) i odszukałam wyniki Matik.

Matik
, FSH ciężko oceniać, jeśli byłoby z 2-3 dc to byłoby już z tych wyższych poziomów ale wciąż nie wskazywałoby na obniżoną rezerwę jajnikową, wynik masz jednak z 6 dc więc FSH już wzrosło i zatem w 2-3 dc było zapewne niższe :tak: Stosunku LH:FSH w 6 dc też nie można ocenić. Jedynie co rzuca się w oczy to dość niski estradiol jak na 6 dc (choć na Twoim wyniku mieści się w normach :tak:). Niestety u Ciebie źródłem tych poronień może być autoimmunologia i obecność przeciwciał, które niszczą zarodek :-(, nie ma szans na takie badania?

Kiraa, czekam zatem na wieści z wizyty i trzymam kciuki! :-) Co do zakwaszania - trochę Ci tu namieszam ale wg mnie u Ciebie źródłem niepowodzeń było nie zakwaszanie (bo przy nim dochodziło do ciąż biochemicznych) ale niski progesteron (czasem można to naprawić zwiększając dawkę a czasem niski progesteron wynika z niskiej jakości ciałka żółtego, które to z kolei wynika z niskiej jakości komórki jajowej, wierzę jednak, że suplementacja progesteronu tu pomoże).

Muszę kończyć bo Kaja strasznie marudzi i dzieciaki głodne :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry