reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziekuje wam za mile komentarze:-):-D
Piranha ty ja zawsze potrafisz swoja wiedza zaskoczyc .Dziekuje za wyjasnienie dlaczego dietka jest taka wazna, a ja myslalam ze tu chodzi tylko o ph.:eek: Powiedz prosze czy ten moj pomysl z pre seed z soda zeby aplikowac go okolo 2-3 razy dziennie kilka razy zeby utrzymac wysokie ph do owulacji to dobra metoda?

Ilaczek masz racje corcia to wykapany tatus,ale podwozie ma po mnie definitywnie.
Ja dolacze witaminke D bo i tak mam ja w domku duze opakowanie takze jedna tabletka wiecej.Bylas kochana na USG ze wiesz kiedy dokladnie masz owu? Ja bede bacznie obserwowala sluz zeby napewno byl jak bialko jaja kurzego i wlasnie zastanawialm sie nad podobna strategia tzn nad starankami przy pozytywnym tescie owu. A ze mam dwa rozne tesciory jeden paskowy a drugi dygitalny(Clearblue) ktory wyznacza dwa najbardziej plodne dni(niby)bo przy tych paskowych czasm ciezko stwierdzic czy to juz owu czy jeszcze nie,a tam albo jest buzka na monitorku albo nie, to mysle ze nie badzie to zla startegia. Tym bardziej ze bede pilnowac ph wlasnie pre seed z soda.
O to faktycznie ci sie udalo z ta cena za Alka Selzer,poszukam moze i ja znajde na ebau podobna oferte.
Musze powiedziec ilaczku masz byste oczeta , tak kochana mam zelazny usmiech,mam nadzieje ze jeszcze tylko rok :confused2:

Maran pewnie prosze oto sronka do ksiazki Object moved kliknij na tego linka i zaraz u gory jest zakladka pdf do zladowania
Nuska kiedys odwazylam sie zafarbowac na braz:szok:…. Pierwszy i ostatni raz
Male lsitki wiem ze avokado jest jednym z najbardziej alkalizujacych warzyw tob y znaczylo ze chyba do dietki chlopczykowej, ale niech sie ekspertki wypowiedza.
Ana87 do odwaznych swiat nalezy a wiec ty marz o corci a ja o synku i niedlugo marzenia stana sie rzeczywistoscia:cool:

Ostatnia edycja:
reklama
zakręcona, no to będzie za wcześnie, gdy znasz dzień owulacji to wiek ciąży liczysz dodając 14 dni do drugiej fazy, liczenie od @ kiedy FF jest wydłużona obarczone jest błędem i dzidziuś tak naprawdę jest młodszy jak z wyliczeń lekarza (to chyba gorgusia mówiła, że jej synek był za wcześnie wywoływany indukowanym porodem gdyż lekarz błędnie wyznaczył wiek ciąży robiąc to tak jak u Ciebie z tym 11+2, właśnie policzyłam i wg mnie to będzie tak jak napisałaś 10+3 czyli za wcześnie).

Vivienko, bo ja też mam żelazny uśmiech od pół roku:-D
no i teraz gumki błękitne...hehehe...dziewczyny się ze mnie w domu śmieją, że mają mamę aparatkę:-D
na monitoringu nie byłam, dość dobrze czuję w każdym cyklu moment owu, pęknięcie pęcherzyka to jakby ktoś balon przebił i nastała wielka ulga. ja nawet nogą tupnąć nie mogę przez dwie-trzy godziny. więc na razie stwierdziłam, że chyba mi monitoring nie potrzebny, zwłaszcza, że i testy też mi nieźle wychodzą.potrafię wyłapać pik lh.

Tak- u mnie lekarze błędnie liczyli wiek ciąży z om, a ja miałam owulacje w 25-26dc. Kacuś był wołany przez to wcześniej,bo mnie nie słuchali. Z drugiej strony gdyby był większy mógłby nie przeżyć porodu.... Ale jeśli chodzi o samą datę to tym razem poszłam ze swoimi wykresami żeby mieli czarno na białym,że ciąża jest młodsza.
Lekarz wczoraj tak wychwalił moją szyjkę,że szok :-D:-D:-D

Już nie mogę się doczekać usg połówkowego!

Ilaczku ja juz 1,5 roku nosze druty... mialam straszne bole glowy migrenowe i okazalo sie ze szczeka mi sie przesunela i naciskala na jakis nerw :eek: no i od momentu jak mam aparta bole mi przeszly i dalej ciagniemy szczeke gorna do przodu. Ja mam niby bez gumek aparat ale i tak zelazem z daleka bije :-D:cool: Widze ze twoje corcie maja poczucie humoru :tak:

Ja probowalam badac szyjke zeby zobaczyc kiedy sie robi twarda,miekka itp ale ... teraz sie nie smiac:zawstydzona/y: nie wiem nawet jak to sie robi,probowalam ale ja nic nie potrafie odczytac.Dlatego pozostalam przy temperaturze,sluzie i paskach owu jak by nie patrzec to wkoncu potrojne sprawdzanie :-D

Ostatnia edycja:
Piranha dziękuję za informacje W takim razie umowie sie do Szczecina ba to badanie :-) moj lekarz na poczatku tez powiedzial ze jest to 9 tydzień a ja ze nie. ze 8 a po badaniu powiedział ze co do dnia sie zgadza i jest tak jak ja mowie czyli 8 tydzień ale wczoraj tamtej lekarce nie moglam wytłumaczyć i ona twierdzila ze będzie juz 11 ale 2 dni przed badaniem jazala przyjsc na usg zeby zmierzyc fasolke zebysmy mialy pewnosc

A,nie mowilam Wam chyba jak tydzień temu poszłan do tego poleconego lekarza na nfz to bylam w szoku Wyglad przychodni jak nie w Polsce Taka clinica z tv Na recepcji mile babki, położna tez sympatyczna i co ważne lekarz tez ok Mlody ale dokladny, mily Bylam w ciężkim szoku Bo zawsze mo sie,te Przychodnie zle kojarza Jutro ide na pobranie krwi bo ten ginek kazal mi je wykonac chyba 10 badac morfologia, mocz,glukoza,hiv,tsh,wr test przesiewowy,toxoplazma IgG,toxoplazma IgM, rubella IgG,grypę krwi i pta

Witajcie

Czytam Was dziewczyny na bieżąco, kibicuję każdej z Was ale mocy na pisanie nadal nie mam, a smęcić nie chce Wam tutaj.

Przeczytałam pożegnanie i kurcze ryczałam jak bóbr, wogóle nie znałam dziewczyny, ale pewnie przez to że ma a raczej miała :( dwie córeczki jakaś bliska się stała.... straszne, chwila moment i nie ma człowieka a dzieci matki ehhhh.....
Musze zmienić temat bo znów łzy w oczach....

Oczy niebieskie - bardzo bardzo gratuluję !!!! jak dojdziesz do siebie pochwal się swoim skarbem.

vivienko - jaka ładna z Ciebie kobitka, a córcia do schrupania.

maran-atha - i z Ciebie śliczna kobitka, chyba kiedyś miałaś awatar ze swoim zdjęciem bo jakoś Cie pamiętam. Córeczki piękne, rzeczywiście malutka to twoja kopia a starsza wypisz wymaluj mąż.
Czyli u Ciebie tak jak u mnie teoria co do podobieństwa się nie sprawdziła, u mnie też strasza do taty podobna, więc kolejny powien być synek a jest córcia i to do mnie podobna.

Daria - dzieciaczki słodziaczki, dobrze że maluszek daje Ci nieco wytchnienia i ładnie śpi.

Nuska - fajnie, że wizyta udana i że endo piękne, wreszcie trafiłaś na dobrego specjalistę, jeszcze z pomocą Piranhy zaraz będą piękne dwie krechy !!!

Dorcia - co tam u Ciebie kochana ? suuuuper że beta pięknie spada, już zaraz będzie 0 !!! a jak tam podopieczny się sprawuje ?

A ja myślałam, że będzie mi się dłużyć do kolejnej wizyty ale jednak te dni tak szybko mijają, że lada chwila i będzie 2 kwietnia.Na samą myśl o tej wizycie, aż mam ciary ze zdenerwowania.
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
ja w Pl tez w zachodniopomorskim mieszkałam, najpierw Gryfice, póxniej 5 lat w Kolobrzegu a później 5 lat w Szczecinie no a potem nwyjechalismy I tu mieszkam juz 8 lat ;)

Do góry