reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha przepraszam bo pewnie juz pisalas to juz miliony raz ale napisz mi jeszcze prosze kiedy sie robi badania tych hormonow i jakich na chlopca w ktorym dniu cyklu...

reklama
Dzięki Piraniu no właśnie może chociaż tyle się dowiem to i tak dużo, tak też chodzi mi po głowie progesteron tylko to musiałbym dopisać na zaleceniu które wypisała dr:rofl2: a jak to lekarz pismo ma masakra :tak:

Pirahniu przeczytałyśmy ost ten sam post na in-gender, o dziewczynie której nie potwierdziła się płeć zgodnie z jej marzeniami i otwarcie napisała, że myśli o oddaniu dziecka do adopcji. Straszne, ale myślę, że może ochłonie, emocje opadną i dzieciątko z nimi zostanie.
Ja też z czystej ciekawości (pomijając że marzę oczywiście o córci) pytam o statystyki bo bardzo mnie ciekawi to wszystko o czym tutaj na forum u was przeczytałam, z takiego naukowego też punktu widzenia (zboczenie zawodowe może :)) - dieta zmiana ph, przeczytałam od deski do deski badania do których linki tutaj wklejałyście i nawet też tak pomyślałam, że skoro w jednym z badań wyszło, że dieta nabiałowo-magnezowa plus odstęp 3-4 dniowy od owu poskutkowały w 80% urodzeniem dziewczynek u badanych kobiet, to dokładając do tego jeszcze zmianę ph za pomocą irygacji, żelów, to pewnie zwiększa się prawdopodobieństwo do około 90% :)?! to niesamowite. Powinni przeprowadzać więcej takich badań dokładając, kontrolując te czynniki o których tutaj piszemy: hormony, irygacje które pomagają zmniejszyć ph...Ciekawa jest jakie wtedy otrzymaliby prawdopodobieństwo

Badania badaniami - na pewno staramy się z m. o trzecie dzieciątko i to na pierwszym miejscu, jakiej płci by nie było, ale przy was tutaj odpływam w swoich marzeniach :-D rozumiecie mnie, prawda ? :)

To teraz napisz proszę bo mnie zaciekawiłaś, że zwróciłaś uwagę na mój wykres i spadek temp - mi tak temperatura spada w trakcie pierwszych dni okresu - nie spada przed @ tylko w 1wszym,2im dniu miesiączki. W pierwszej części cyklu temperatura utrzymuje się u mnie na poziomie 36,4/36,5, po owu wskakuje na poziom 36,8, w ciążach powyżej 37. Myślisz, że świadczą o czymś te temperatury z I części cyklu - mam zbadać estrogeny, tak? Jakbyś mogła mi napisać co powinnam zbadać jeśli chodzi o hormony - planowałam w tym cyklu około 22 dc zbadać progesteron. A w następnym cyklu zbadałabym estrogeny, testosteron(?), LH..coś jeszcze? Od gin mam skierowanie na ogólną morfolgię, glukozę, tsh, wit D...

Lilly ja też krasnal i to taki prawdziwy krasnal z brzuszkiem :-D

Anufifi świetny pomysł z tym pieskiem - Nusia powinnaś pomyśleć nad tym :-D. Ja nadal jestem w lekkim szoku, że tak lekarz może skomentować próby zajścia w ciąże, "to było nie na miejscu" to jest chyba w przypadku tej lekarki lekko powiedziane

Pirahniu już nie musisz pisać mi nt hormonów bo widzę, że wyżej dziewczynom napisałaś - czyli zbadam LH, FSH i estradiol, testosteron w 2-3 dc, a progesteron w 22 dc. Najwyżej jak już będę miała wyniki to zgłoszę się do ciebie i zobaczymy czy coś trzeba poprawić, wyrównać przed staraniami

małe liski (na dziewczynkę) kobieta: wysoki progesteron, niski testosteron i estrogen, mężczyzna: wysoki estrogen i niski testosteron - tak mi kiedyś napisała Piranhia

anufifi hah kochana ....szkoda by mi bylo tego pieska :wściekła/y: Sama zastanawialam sie potem dlugo gdzie sa pewne granice w podejsciu do pacjenta, i dochodze do wniosku, ze niektorzy lekarze po prostu ich nie maja. a co do mnie, czasem mam gorsze dni jak kazda z Nas ale staram sie szybko naprostowac bo w kazdej sytuacji trzeba znajdowac jakies pozytywy, chocby najmniejsze ale trzeba bo zawsze sa ! i nigdy nie ma az tak zle zeby nie moglo byc gorzej - taka prawda !!
A my wszystkie jeszcze mlode, piekne i zycie przed Nami Gwiazdami czeka z otwartymi ramionami :-):-)
Grupowy sex to tu juz nie pierwszy raz !!! :-D:-D:-D W kupie razniej !! :-D

:-D:-D

małe liski no wlasnie...malo powiedziane, ze nie na miejscu. Ale coz mozemy na to poradzic....:no: Czasem wsrod bliskich nie mozna znalezc wsparcia wiec w sumie nie powinno mnie to dziwic, ze obca osoba potrafi tak podejsc do tematu ale mimo wszystko mnie to dziwi, bo ja bym tak nie potrafila, ale tu duzo zalezy od samego czlowieka, jego postawy, wychowania i zapatrywania sie na pewne rzeczy.

piranha ok, to tak zrobimy kochana !! jutro musze powalczyc o przepisanie mi recepty na dupka i nowa porcje estrofemu bo zostalo mi jedno zaczete i jedno pelne opakowanie. Ale sluzu ma co nie miara, i on dalej mimo wszystko jest lekko rozciagliwy, to normalne ? :eek:

Ewelin ogromne gratulacje! w końcu masz swoją księżniczkę przy sobie :tak: czekam na zdjęcia malutkiej
Maran pewnie próbuj, my tu wszystkie będziemy ryzykować jesli chodzi o płeć a szanse są spore że się uda!
Mama kubulki fajnie że się odezwałaś i pewnie niedługo dołączysz do nas walcząc o marzenie ;-) u mnie przygotowania w toku ale jeszcze trochę przede mną tzn do kwietnia :tak:
Piraniu proszę pomoż :-) mój m odebrał dzisiaj wyniki i tak
estradiol 26 pmol/L norma 0-291
testosteron 6,57 ng/ml norma 2,49- 8,36
wydaje mi się że estradiol ma bardzo niski (a powinien być wysoki przy planowaniu dziewczynki) chociaż mój m się śmieje że dobrze że nie ma dużo żeńskiego hormonu bo byłby mało męski :-D a testosteron chyba trochę za wysoki :sorry2: już od 2 tyg bierze licorice root więc może to trochę wpłynie na te hormony...

Elle87 gdzie kupiliście licorice root - na ebay-u może?

Nuśka podpisuje się w 100% pod tym co napisałaś a propos wsparcie od bliskich i obcych osób...Im bardziej się starzeję :) tym bardziej nie mogę się pogodzić z tym, że czasami ludzie zachowują się tak jakby byli znieczuleni, całkowicie bez taktu kultury, empatii...ehhh :) a ja zupełnie inaczej zostałam wychowana i chyba tym trudniej mi się czasem odnaleźć wśród takich "życzliwych miłych" ludzi. Ale skóra z roku na rok robi mi się coraz grubsza :) - uczę się nie przejmować takimi egzemplarzami :-D

Aljul dziękuję :-)

reklama
PIRANIA tak sobie teraz to wszystko poskładałam i mam pytanko czy może taka wersja powstała?

Mianowicie zeszły cykl zakończył się ciążą mimo malutkiego krwawienia stąd te mdłości zawroty głowy i jednak dość wysoka temperatura ja na 1 fazę na początku cyklu ale coś poszła nie tak a zaczęłam brać progesteron więc eh no nie wiem zablokowałam sobie owu?? i dlatego w niedzielę wyleciał skrzep z 2 kuleczkami 1cm tylko blady bo już wisiał na włosku wcześniej tylko ten mój progesteron przetrzymał?? i teraz normalnie znowu zaatakuje owu?? i jak się nie uda to pewnie mnie zaleje @@@
stąd wychodziły pozytywne choć słabe testy??
co myślisz? bo ten skrzep był taki jakby nie dokrwiony

to tylko moja hipoteza , żebyście nie myślały, ze sobie coś wkręcam po prostu próbuję wytłumaczyć sobie co się dzieje

Do góry