reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Airfix kurcze to na prawde rzadko spotykane...eh chyba sama wolalabym chudnac niz tyc jak teraz ale wiem ze to nie wyjscie z sytuacji na dluzszy czas :-( a co endo na to ?? nie moze dac Ci jakiegos zamiennika na Letrox ktory nie dzialalby az tak drastycznie na Twoj organizm ?albo chociaz sprobowac ?

piranha aaa mialam pytac. Czy jutro juz odstawic ziolka ?

Nuuuśka, bardzo dobrze, że wzięłas dziś Estrofem i dupka, każdy dzień i milimetr endo na wagę złota, trzeba poprosić Pascalka by zagnieździny zaplanował nie za szybko :-D ...na razie jednak, tak jak napisałaś, lepiej się nie nastawiać na ten cykl, zobaczymy w środę jak endo przyrosło. Ziółek już nie pij. O której masz w środę wizytę?

Matik, po prostu warto podpatrzeć przy pomocy monitoringu przy jakiej wielkości pękają pęcherzyki, jeśli jest to jeden z tych większych rozmiarów to warto spróbować z Pregnylem gdy pęcherzyk ma np. 20 mm (i by pękł mając np. 22 mm). Nie myślałam konkretnie o Tobie ale tym linkiem przypomniałaś mi o tej kwestii o której kilka razy pisałam :-)

Więcej nie doczytałam, idę dzieci oddelegować do łóżek :-)

wiecie... tak z męzem rozmawialismy w weekend o 3cim dziecku I mąz mi mówi, ze chciałby... że zawsze chcial mieć syna I że skoro chcemy trzecie to może nie ma na co czekać... że moze wrato sie przygotować I spróbowac zawalczyc o synka... nie wiem teraz co robić jeszcze bardziej jestem skolowana... no chciałabym bardzo I boje sie... jak o tym myśle to aż mnie coś ściska w środku... mąż mowi, że jesli 3cie to teraz tak najpóźniej około jesieni wrzesien do konca roku żeby tez miedzy dziecmi nie było wiekiej róznica a I ja mam 33 lata... nie wiem, no mówie Wam nie wiem... a teraz jak Elmo juz ma Malucha przy sobie to jeszcze bardziej wierze, ze mozna miec chłopca...

piranha przepraszam, że Ci glowe zawracam bo Ty masz zawsze tyle na głowie, ale czy mogłabys mi podac jakiegoś sprzedawce moze być z ebay co bym mogla sie rozejrzeć za suplementami, zorientowac sie jaki to koszt będzie... I w ogóle jakoś sie z tym ogarnąc... nie wiem co mam w sumie zrobić... jestem w takim mozna by rzec rozdarciu... stale niby myślałam o tym synku a jak przyszlo co do czego, że trzeba podjąć decyzje ostatecznie to sie jakos tak... boje?? nie wiem jak to nazwać w sumie to czuje I radość I starch co dalej bedzie, czy to odpowiedzialne w tych czasach starac sie o 3cie dziecko...

przepraszam, ze tak przynudzam...

Nuśśśkaa- nie będę testować, nie nastawiam się że Coś jest:) zobaczymy co z @ , chociaż powiem że mile bym się cieszyła jak by @ nie było:):):)
Maran-atha- jeśli oboje chcecie trzecie dziecko to pewnie że trzeba spróbować zawalczyć o Synka:) myśle że każda z Nas w jakimś sensie się boi......

Matik, Nuuuska ja juz brałam Euthyrox i tez było to samo, teraz Letrox i znów to samo - mi chyba nie służa leki które przyspieszają przemianę materii, którą ja i tak od urodzenia mam bardzo szybką, nigdy przytyc nie mogłam, a jak już ważyłam 45kg to byłam w niebo wzięta,potem 48 ( brałam odzywki swojego czasu takie dla sportowcow i kiedy jak rozmawialam z ochroniarzem u mnie w byłej pracy i powiedziałam co piję i w jakiej ilości to powiedział-ze on po takiej dawce to miałby 2m w bisepsie heheh a ja przytyłam 5kg tylko w brzuch mi poszło i troche w cycki)... no to teraz waga leci w dół :/ U mnie jest tak że ja chudnę 1kg, a ludzie mnie już zaczepiają- oo jezuuu ale Ty schudłaś. A teraz jak mi spadła znów na 42kg ( tyle to ja przed ciążą ważyłam ) to ja się czuję fatalnie i widze że wszyscy się gapią na mnie. I jeszcze te ich rady - że w ciąże nie zachodzę, bo za chuda jestem - akurat to nie prawda,pytałam lekarza, wazyłam te swoje 42kg i jakos zdrowe dziecko i to spore urodziłam. Endokrynolog tylko mowi ze On nie wie czemu sie tak dzieje, i zebym sobie szukała drugiej choroby jakiejś bo że Hashimoto zazwyczaj nie występuje w pojedynke, troche mi objawów pasuje do różniastych chorób autoimmunologicznych ale nie popadajmy w paranoje. Morfologie mam dobrą, nie ma sie do czego przyczepić. Poczekam do wtorku na wizytę, a do wtorku podłapę parę kilo bo jem i sie najeść nie mogę;)

maran-atha Witaj w klubie :) Chcę ale się boję ( sama nie wiem czego ;) )

Airfix- a Ty już zaczęłaś staranka? bo nie jestem na bieżąco?:( jak ja bym chciała ważyć tyle co Ty :) ja mam 53kg:( a przed ciążą 49ażżżżż

Ana87 moje marzenie to 50kg chociaż, a mogę nawet 60kg , nie przeszkadza mi nadmiar kg tylko niedowaga :/ Wiem co mówie- brałam leki ktore zatrzymuja wode w organizmie i przytyłam 15kg - 55kg wazylam - super uczucie :) Ana ja staranka zaczynam lipiec/sierpien :) niech juz w budową domu rusze

Airfix- to fajnie. my nie mamy terminu staranek, jakoś tak o tym nie rozmawiamy. także zaczęliśmy budowę domku , jesteśmy na etapie stropu, ale ciężko to wszystko idzie z takimi zarobkami .trzymam w takim razie &&&&& za domek i Córeczke

reklama
Ana87 to gratuluję takiego postępu :) Ja dopiero mam działkę , w czerwcu moze sie uda juz pozwolenie na budowę zdobyć bo 65 dni się czeka. Projekt będe robić na poczatku marca-dopiero;/ Co ja bym dała żeby strop juz był ...:rofl2: Powiem Ci że nie wyobrażam sobie i nie dociera jeszcze do mnie że będziemy mieć nowy domek :)
Ale jak już się wybuduję to zaproszę Was wszystkie na parapetówke :-D

Do góry