reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lilly co do mężczyzn i kawy to znalazłam "wypicie przez mężczyznę dużej mocnej kawy (kofeinowej) lub mocnej herbaty na 15 do 30 min przed stosunkiem zwiększa wigor plemników, co jest sprzyjające w planowaniu chłopca. Nałogowe picie kawy tak przez mężczyznę jak i kobietę jest zabronione".
Co do mierzenia temperatury to w książce również znalazłam "temp. mierzymy w pochwie lub w ustach rano, bezpośrednio po przebudzeniu przed wstaniem z łóżka (nawet nie wolno wyjść do ubikacji), przynajmniej po 5 godz. snu."

reklama
gorgusia to super, ze czujesz się bardzo dobrze

aljul, dzięki za to info kawowe, hmm... muszę wyciągnąć od męża informację ile on naprawdę pije kaw w pracy, niech mi się przyznaje!!

Matik, ja zawsze mierzylam pod językiem, budzik na 6 rano i termometr do buzi i też często już z przyzwyczajenia budziłam się parę minut przed budzikiem

Nuuskajak to co przyniosa kolejne dni...Pascalka:-) kciuki zeby tempka tak ladnie szla do góry :-*

Lily narazie ogladamy w sklepach a jak noc nie wpadnie to Internet zostaje Chcemy bezowo-brązowa lub szara
U nas tez piekna pogoda Wiosna w pelni oby zima juz nie przyszla

Gorgusia to super ze czujesz sie dobrze :-) ja nie wiem czy jutro nie,pojde bo akurat gin do 18 przyjmuje

Matik ja,tez mierzylam o tej samej godzinie

My byliśmy dzisiaj na spacerku a teraz odpoczywamt po obiedzie :-)

znalazłam takie coś gdzie dziewczyny piszą jak im się udało po długich staraniach

http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-188399.html

to ja sie chetnie podziele informacjami:
lat mam 34
cykle byly regularne 30 dniowe (miesiaczki 5 dniowe, raczej obfite)
staralismy sie od 5 miesiecy
nie wierzac zbytnio w zaangazowanie lekarzy sama staralam sie "siebie zdiagnozowac" z duza pomoca netu i forumowiczek
zrobilam wszelkie badania: hormony, cytomegalia, chlamydia, rozyczka, ureaplasma, mycoplasma, herpes simplex, toxoplazmoza, HPV, CEA, CA-19,9 , CA-125, magnez, zelazo, kwas foliowy
wszystko bylo ok, poza podwyszonym TSH- gorna granica normy ale lakarz stwierdzil ze jest ok
ze wspomagaczy: ja bralam od poczatku folik 5mg i metafolin (witaminki) a mąż folik i salfazin
sama sobie zapodalam castagnus - ciezko powiedziec czy pomogl czy nie ale mialam po nim bardzo obfite miesiaczki, raz to cos w rodzaju mini krwotoku

od pierwszego cyklu robilam testy owu i chodzilam na monitoring, ktory potwierdzil owulacje pw 17 dc, przy pecherzyku 24 mm i endo ok 12-13 mm
pecherzyk pekal

niby wszystko ok a ciazy nie bylo widac, wyslalam mezusia na badanie nasienia i okazalo sie ze jest ok
wiec wrocilam do TSH i czepilam sie tarczycy, tlumaczac endo ze my sie intensywnie staramy zprzepisala mi eutyrox w minimalnej dawce i po miesiacy przyjmowania TSH spadlo z 4 do 1, super wynik
ale ciazy nadal nie bylo

sugestia gina byla ze problem tkwi w glowie i moim mysleniu, wrocilam do swoich ksiazek ktore kiedys uratowaly mi zycie - (Joseph Murphy - Potega podswiadomosci i Rhonda Byrne - Sekret) poczytalam, poczytalam, poczytalam ....... UWIERZYLAM I ZACZEŁAM SIE CIESZYC, zwolnilam troche w firmie przekazalam wiecej kompetencji pracownikom i jezdzilam do firmy tylko 2 dni w tygodniu
kupilam kilka spioszkow i zaczelam sie cieszyc ze nasz bobo bedzie kiedys je nosil
takze punkt 1 - uwierzyc ale tak na prawde, wewnetrznie w sercu
punkt 2 - tak sobie wydedukowalam ze moze moje pecherzyki pekaja za pozno tj w 17 dc i sa za duze tj 24 mm i ze moze byloby je dobrze pęknąc tak ok 15 dc, gin byl sceptyczny ale dal sie namowic, wzielam pregnyl w 14 dc przy pecherzyku 20 mm
no i sie udalo :Hura!::D:Hura!::D:Hura!::D

moja recepta: gruntowne badania + wiara
pierwsze objawy ciazowe: w ok 3 dni po owu napiecie macicy, od dwoch dni sennosc, pozostalych brak - tyle ze u mnie to dopiero 5 tydzien
trzymam:Kciuki::Kciuki::Kciuki: zebyscie szybko sie tu wpisaly z opisem waszej drogi do II kresek

dopisane bo wazne: w udanym zaciazonym cyklu kochalismy sie dzien przed owu w dniu owu i dzien poowu dwa razy dziennie, tj rano i wieczorem

aljul ja juz kiedys pisalam ze wazne jest to, zeby przed pomiarem nie wstawac :tak:ja mierze w ustach, pod jezykiem codziennie o 4.30. 5h snu to troche przeokraglone, przewaznie zaleca sie 3 h nieprzerwanego snu, u mnie nie zawsze byloby to mozliwe by spac nieprzerwanie 5h :zawstydzona/y:

Jak Wam mija popoludni dziewczynki ?? gorgusia, zakrecia, kiraa, lilly, piranha , Dorcia ??

My wlasnie wrocilismy od rodzicow :happy:

Nuuuusiu dziękuję, widocznie musiało to umknąć mojej uwadze.

Matik pięknie dziękuję za podzielenie się soją wiedzą i doświadczeniami.
Czy Twój rocznik urodzenia to 80?

liliy mój to 81:-D
ale to nie moje doświadczenia tylko forumowiczek , podałam lik bardzo dużo ciekawych propozycji dziewczyn, którym się udało :-):-)

reklama
Do góry