hej hej,
No sliczne wieści od rana, Ewelin wreszcie tulisz Królewnę! Życzę jak najmniej stresów, życzliwych położnych na oddziale, dużo pokarmu i spokojnej Malutkiej, no i jak najszybszego powrotu do domowych pieleszy. No i czekamy na opowieść z całej akcji, ciekawi mnie czy herbatka i wiesiołek coś zdziałały.
Ania_21 przykro mi kochana, może to się jeszcze uda?
Marchew, Klaudia piszcie po prostu co u was słychać!
Mamawczesniaka o przepraszam, ja następna!
Anias co do mierzenia temperatury - dla chcącego nic trudnego, warto się trochę przemęczyć. Mierzysz i dalej w kimę.
Dorcia a co to za ból głowy się przyplątał. Dziś ciśnienie 999 hPa. Może spróbuj pouciskać kąciki oczu palcem wskazującym i kciukiem jednej ręki przez 10 s, potem puść na 5s i powtórz tak kilka razy, może na zastój limfy trochę pomoże, ja często stosuję zanim wezmę leki.
A ja wczoraj na wizycie byłam. Mały się odwrócił już główką w dół, ma ok 2500g i 42 cm, ciekawe czy dobije do 3 kg? Szyjka trochę skrócona, twardości języka (przy okazji dowiedziałam się, że szyjka ma 3 twardości: nosa, języka i wargi :-)). Przepływy oki.
Następną wizytę ustalił mi na 13.03, a 14.03 mam termin. Powiedział, że powinnam wytrzymać. No ciekawe. Ale chyba pójdę do niego trochę wcześniej na telefon, np. tydzień przed terminem. Chciałabym wiedzieć co tam słychać na dole. Z córką miałam w 9 miesiącu wizyty co 2 tyg. No ale to było 11 lat temu, może teraz się coś zmieniło?
Pozdrówki dla Babyboomowiczek!