reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Aljul Podobno najlepiej mierzyć "na dole" :) Ale ja też mierzę pod językiem - tylko mierz dokładnie w jednym miejscu bo temperatura w ustach w różnych miejscach pod, nad językiem, jest inna. I stała mniej więcej pora mierzenia i będzie ok :)

małe liski, nie widzę na wykresie zaznaczonych objawów (np. ovulation pain) ale z tempek i śluzu pasuje mi owulka tak jak zaznaczył program czyli w 20 dc :tak:, to za mało jednak by celować w O+12 bo w tej metodzie musisz znać godzinę a nie dzień owulacji. Ładny wykres! :-)

Pirahna dziękuję. Ból owulacyjny - 16 dc. Właśnie dlatego ciężko chyba ustalić kiedy wstrzelić się z metodą O+12, bo jest duża rozbieżność w dniach między 16 dc i bólem owu a kremowym śluzem w 20 dc :-).

Czyli radzisz pochodzić na monitoring przed staraniami by lepiej uchwycić owu?

Zazwyczaj w cyklach mam ten charakterystyczny ból owulacyjny, ale w tym cyklu tak jakby go nie było - to co zaznaczyłam w 16dc to był po prostu jedyny ból jajników jaki czułam. Czyli jeśli w cyklu staraniowym będę czuła wyraźny ból któregoś jajnika to wtedy powinnam odliczyć 12h, tak? Czy czekać na śluz kremowy? Już pogubiłam się :)

Ostatnia edycja:
anias z tego co pamiętam to chyba lepszy jest termometr rtęciowy - u moich dzieci też bardziej wiarygodnie pokazuje temp.

Aljul pewnie masz racje, ale wiesz co? Jak rano sie budze i musze zmierzyc temperature o 6.30 w weekendy to jestem pol przytomna i elektroniczny to chwilka i tempa zmierzona a rteciowy to z 5 min by musial w srodku siedziec. Uciazliwe to by bylo dla mnie.

Od 5 rano walczę z bólem głowy....jak na razie przegrywam :-(

EWELIN kochana GRATULUJĘ !!!
Witaj Słoneczko w tym pokręconym świecie...rośnij zdrowo Kruszynko !!!
Wszystkiego cudownego dziewczyny dla Was !!!
O jej jak się cieszę !!!

I oczywiście czekamy na zdjątka....oj oj nie mogę się doczekać !!!

reklama
anias ja mam to szczęście że wstaję między 5 a 6 bo przy moich rannych ptaszkach nie ma czasu na leniuchowanie:-);-)

Do góry