reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewelin, tak pisałam wczoraj na wieczór jak dla mnie to bardzo dziwna sprawa bo pobrali mi krew we wtorek powiedzieli w środę że zadzwonią i podadzą mi wynik po czym na koniec dnia zadzwonili , ze wynik będzie w poniedziałek lub we wtorek , wczoraj nie dzwonili więc się zdenerwowałam i pojechaliśmy, baba szukała długo i przyniosła taki sam druk tylko z dopiskiem hcg 1 do 5 a ja mówię to ile ja mam a ona no , ze chyba mniej niż 1 . Myślałam ze ją zatłukę przecież mówiliśmy żeby gościu zrobił mi jaka ilość no i na dodatek musiałam zapłacić dodatkowo 20euro no nie wiem za co bo już płaciliśmy . No i tyle wiem że nic nie wiem bo testy pokazywały kreski same widziałyście niebyły to moje zwidy.
Więc nie wiem nic już od niech więcej nie chcę i na pewno już tam nie pójdę :wściekła/y:
Ale dziś do lekarza idę więc może coś się dowiem

reklama
kiraa witamina z przyszlosci...ja Cie :wściekła/y: ja wiem ze to nie smieszne, ale matko, moze zle miesiac odczytalas czy co ??? przecie to niemozliwe zeby Ci taki badziew wyslali..:zawstydzona/y:

piranha dziekuje :**** Jestes kochana, ale o tym wiesz prawda ???? Mam nadzieje, ze uda Nam sie bez stymulacji, jesli bedzie trzeba wtedy bedziemy myslec. A wiec dzis chlupie Guja :-D

Airfix dowiedzialam sie dzis kochana, u Nas w sprzedazy jest Femara tylko w opakowaniu 30tabletek z refundacja za 158zł. :blink:

Lilly, Kifsi i niedawno Matik, co za smutne wiadomości :-( Dziewczyny trzymajcie się, widocznie tak musiało być, uda się w kolejnym cyklu i będę za Was mocno trzymać &&&&&&&&&

Lilly Kifsi Bardzo mi przykro :( Bądźcie silne Kochane . W końcu się uda i doczekacie się swoich wymarzonych pociech.

Ech po takich wiadomościach co raz bardziej się boję że mi się nie uda przez tą tarczyce ( obecnie tsh 3,39 :( ) i hashimoto.

Matik Miejmy nadzieje że czegoś się dowiesz od tego lekarza, żeby wreszcie było dobrze , żebyś doczekała się też maluszka, bardzo Ci tego życzę - zresztą tak jak każej . Trzymaj sie

Nuuuska Ja wiem że z tym lekarzem moim cięzko będzie o refundację :( A femara czasem nie jest refundowana tylko dla osób z nowotworami? Ale i tak 30 tabl za 158zł to do przeżycia :) Był u nas taki lekarz który za 10zł wypisywał wszystko co ludzie zechcieli :) powiedział że póki życ będzie dotąd będzie ludziom pisał . Dożył ładnego wieku 93lata i do ostatnich dni wypisywał te recepty , niestety się skonczyło, od dwóch tygodni jest już w lepszym świecie :)
Nuuusia ten Guajazyl to moja zmora z dzieciństwa hahah rozumiesz że tak go nienawidziłam że jak byłam u babci ( a tam tylko ten słynny Guajazyl był- dziadek to pił non stop :p cholera chyba uzalezniony był ) i bolało mnie gardło to potrafiłam nic nie powiedzieć zeby mi tego czegos nie dali heheh Chowałam się po kątach żeby nie słyszeli że kaszle haha Także- nie napisze Ci smacznego, ale na zdrowie to juz lepiej zabrzmi hehe

Ostatnia edycja:
Ewelin kochanieńka nic o sobie nie napisałaś !!? Spojenie łonowe daje znać? Pijesz te liście maliny ???
A jak ktoś pyta "to Ty jeszcze w ciąży" to odpowiedz...taaaaak perzecież jak urlop macierzyński wydłużyli to i ciąża się przedłużyła nie?" i zobaczysz minę ciekawskiej osóbki !!! Niech sobie w doopsko wsadza takie teksty !!!
Urodzisz kiedy będzie czas...a ja zaciskam kciuki żeby było to wtedy kiedy Ty sobie postanowisz...czyli JUŻ !!!
Moja Młoda przenoszona 6 dni...pamiętam jak mnie się dłużyło-zwłaszcza że lekarze twierdzili że urodzę wcześniej !!! jakoś nie urodziłam.
Szybkiego,bezbolesnego i cudownego porodu kochana !!!
Ja dzisiaj dostałam zdjęcie maluszka od Antosi...zakochałam się !!! Jakie te zdjątka z usg są niesamowicie realistyczne !!! Szok !!!

Matik jak tam ??? Już po wizytce !!??

Ostatnia edycja:
liliy tak mi przykro...jestem z Tobą...
u mnie nic specjalnego 3dc...
mój M cos sie buntuje ..mówi ze go zoładek po tych tabsach boli...dzis nie wziął..ale tlumacze sobie ze jeden dzien jak nie wezmie to chyba sie nic nie stanie...musze z nim na spokojnie porozmawaic:tak:
Matik daj znac jak bedziesz juz po...

Dziewczynki, dziekuje za wsparcie, nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy :* jestem juz od okolo 17 po zabiegu.teraz juz czuje sie fizycznie nawet ok.psychicznie dzieki temu ze maz byl caly czas ze mna to tez nawet nawet.staram sie nie rozmyslac i nie rozczulac bo przepadne. Buziaki Kochane jeszcze raz.
Kifsi kurczeee no nie tak mialo byc. Limit pecha wyczerpalysmy na nastepne 10 lat
Matik dawaj znac jak po wizycie
Kochane, reszte doczytam jak znow w nocy nie bede mogla zasnac

Lilly ...TULĘ ...ale tak jak Piranha napisała ... musiały być jakieś wady skoro tak się stało !!!
Trzymaj się dzielnie !!! Dobrze że nie byłaś sama !!! Miałaś męża i Nas też !!!
Wypuścili Cię już do domku ? Doszłaś już po znieczuleniu do siebie !?
A w nocy kochana wyśpij się ... może zażyj sobie coś na spanie ???
Ja nie zażyłam i wyłam całą noc !!!

Kurde limit pechow wyczerpany!!!!:cool:

ten guajazyl tez pilam jako dziecko, smak jakotako mam w podswiadomosci, ale dokladnie go nie pamietam,,,,

wiecie co, ja dostalam letrozol dzis w aptece za darmo.... Tzn M byl po tabsy, myslalam, ze mnie nabiera. Ale zarzekal sie ze nic nie chcieli... Szok

reklama
To ja Wam powiem ze chyba jestem jakas nie bardzo - mnie Guajazyl smakuje :-D nie wiem o co Wam chodzi, calkiem smaczny, choc podchodzi tanim spirytusem i przed i po, kolor tez nie tegi ale nie jest zle ! Myslalam ze bedzie gorzej :wściekła/y:

piranha robilam test o 20.30 i ledwo widoczna krecha...no i jak to sie ma do krechy o 16.00 ? masz jakis pomysl ? czy jest mozliwe, ze u mnie te krechy wieczorne moga byc slabsze niz w ciagu dnia ? Bo to juz kolejny raz sie zdarza a nie pila tez mniej wiecej tyle samo. Powtorze tescior o 12.00 jak ustalilysmy i o 16.00 a po usg rozplanujemy serducha :-) bedzie dobrze - nie ma innej opcji !

lilly nie myslalam ze tak to sie skonczy.. :/ jestem z Toba myslami, pamietaj ze masz byc dzielna caly czas !! Skoro tak sie stalo, to moze po prostu musialo, ale teraz na pewno szybciutko dojdziesz do siebie i w nastepna ciaze zajdziesz juz szczesliwie i do samego konca sie to nie zmieni !! :blink:Tule Cie mocno Slonce :*

Airfix o kurde !! to mieliscie fajnego lekarza powiem Ci :D ! Ale dlaczego myslisz ze sie nie uda z recepta refudowana ? Jak to sobie przeliczylam to nie wychodzi wcale cenowo najgorzej bo to piranha pisala ze to sie bierze bodajze od 2-8dc, czyli w sumie jedno opakowanie moze wystarczyc na 4 miesiace kuracji.
Ja musze powtorzyc TSH teraz znowu, za tydzien mam wreszcie wyczekana wizyte u endokrynologa, zobaczymy co powie, TSH z poczatlu lutego bylo bardzo ladne, 1,69 i to bez wziecia Euthyrox-u ale w tym miesiacu niestety mam wiecej nerwow, stresow i w ogole :zawstydzona/y:

kiraa jak za darmo ?? :eek: tak calkiem calkiem ??a nie przeterminowane to ??

W ogole wiecie co ?? Prawdopodobnie bede chodzic na pilates, albo yoge, albo zumbe !! Ja !! Ja bede chodzic :-D Ja przepraszam, ale zadyszki dostaje jak wchodze po schodach wiec poki co tego nie widze, ale co tam ! Zyje sie tylko raz a moze dzieki temu zajme glowe czyms innym a i posladom sie przyda !! :D
Ale jeszcze nie wiecie najwazniejszego - z kim bede chodzic.

Otoz...calym prowodyrem tegoż wydarzenia jest :

Moja tesciowa :-DAMEN.

Ostatnia edycja:
Do góry