reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej...dzisiejszy dzien...masakra. Nie wiem juz jak sie nazywam wiec szybko napisze co napisze i spadam spac.

Dorcia Slonce ja wiem !!! A Ty wiesz ze ja Ciebie....?????? Wiesz prawda ????!! Mocno zacikam kciuki za betke, poki co jestem i czekam na wiesci - tylko dobre wiesci bo inne nie beda !! I TY wiesz ze ja wreszcie musze pogonic Ł. zeby tym naszym kociastym zdjecia porobil, kurcze na nic ostatnio czasu nie ma :-(

lilly Kochana !!!! Jestem z Toba myslami, pamietaj, pisz jak cokolwiek bedziesz wiedziec, ale ja mocno wierze w to, ze wszystko bedzie w porzadku !! A co do moich testow, sa innej czulosci bo poprzednie mialam 25, a te sa za rada piranhi mniej czule - 30, i tez dzis pomyslalam, ze moze tak juz u mnie bedzie ze pik nie bedzie takim pikiem do konca jak na innych :zawstydzona/y:

piranha kochana nie robilam dzis jeszcze testu, nie mialam doslownie kiedy. W pracy taki sajgon ze ledwo zyje, sikne o 21.30 ale watpie zeby wynik byl wiaygodny, zobaczymy jak jutrzejsza tempka, licze mimo wszystko na skok, jesli bylby taki to poprawiac rano ? Jak pisalam wyzej lilli zastanawiam sie czy przez mniejsza czulosc, u mnie nie moze byc tak, ze te testy nie beda pokazywac takiego piku jak 25, tylko takie wlasnie prawie prawie ale jednak nie do konca. Sama pisalas, ze Ty mialas podobnie prawda ?
Co do Estrofemu to tak, nie bralam go w dniu usg, ale czy on nie dziala na dluzszy tor ? tzn moglo byc tak, ze jego dzialanie bylo najsilniejsze po ostatniej dawce,i to wlasnie spowodowalo zwolnienie pecherzyka ?..ja wiem ze to moze byc zbieg okolicznosci, ale chyba nie wierze w takie zbiegi bo cos musi byc nie tak, skoro kolejny miesiac zdarza sie taka sama sytuacja...:-( i jeszcze te testy ciagle z dwoma krechami..do bani :-(jakos nie ciesze sie na to usg w srode, nie wiem czemu ale zdolowana przez to jeste,.Choc pewnie za pare dni juz wszystko przejdzie, no ale jednak troche mnie to wszystko zgasilo.Wiem wiem...smedze jak nie ja :wściekła/y:

ilaczek u mnie wlasnie wczoraj byl lepki, dzis to nie wiem co, ale wczesniej sama nie wiem co to bylo :eek:troche lepkie, troche rozciagliwe, troche bialawe...teraz przed starankami aplikuje pre-seed, zobaczymy czy cos pomoze, niby biore wiesiolek i fish oil ale powiem Ci, ze na prawde jesli chodzi o sluz nie widze zbytnich rezultatow :zawstydzona/y:

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 11

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 13.03 ( 5 cykl starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .03 ( 4 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
ilaczek ( marzec/kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia śliczny obrazek Zycze 1 miejsca :-) zdolne kobiety z Was :-) czekam na Twoja bete

Nuuska ach te poniedziałki i jeszcze popołudnia :-/ spokojnej nocki kochana

Pisala Lilly jest na izbie przyjęć i czeka ba badania
Musi byc dobrze....musi i koniec

Dziewczyny ja to uwierzę w swoja ciążę jak na usg zobacze fasolkę:-)

Po pracy bylismy w castoramie i w abrze Pomalu sue rozgladamy

Kiraapracocholiczko moja jak dzionek?

Dorcia, WOW, jestem pod wrażeniem, brawa dla Ciebie i córci, wygracie! Czekam na betę jak na szpilkach.

aljul, hehehe, oby jutro też się zmówiły ale tym razem postanowiły dać swoim mamusiom mnóstwo wytchnienia dla odmiany :-D

Nuuuśka, skoro u Ciebie przy testach 25-tkach kreska testowa była pikowo zabarwiona przez 2 dni to sama pomyśl - LH musiało być bardzo wysokie (a w czasie piku powinno mieć 50-200 mIU/ml) i przecież nie spadało przez 2 dni np. z 30 (musiałoby być poniżej 30 by kreski testowe na tych 30-tkach były słabsze) do 25 mIU/ml (by testy 25-tki były nadal pozytywne) ;-), wiesz o co mi chodzi? Gdyby LH tak powoli opadało to u dziewczyn, u których w czasie piku osiąga ono te zalecane 50-200 mIU/ml, testy byłyby pozytywne przez całą fazę lutealną, LH spada szybciej a skoro 25-tki były pozytywne przez 2 dni to LH w czasie piku wskakuje u Ciebie na znacznie wyższy poziom i 30-tka też powinna być pozytywna, piku albo nie było albo został przeoczony. Dla mnie to nielogiczne, że Estrofem wzięty poprzedniego dnia miał zatrzymać pęknięcie pęcherzyka, który kolejnego dnia na USG był na granicy pęknięcia ...ale ja się nie znam :-( Przy konieczności stosowania Estrofemu najlepiej dołączyć coś co pobudza pęcherzyki do wzrostu - czyli np. Femarę. CLO np. blokuje wydzielanie estrogenu przez jajniki co powoduje wyrzut FSH przez przysadkę ale zmniejsza grubość endo. Estrofem działa dokładnie odwrotnie - rośnie estrogen co hamuje wydzielanie FSH, może połączenie Estrofemu z czymś stymulującym to dobre rozwiązanie. Być może też sama Femara pomoże na endo, czytałam o dziewczynie, która pisała, że miała zawsze cienkie endo a przy Femarze pięknie urosło i zaszła w ciążę. Ja bym sprawdziła też poziom DHEA.

Ostatnia edycja:
Piranha dziękuję....a ja jestem zła ...wyniku nie mam...następnym razem zapłacę za CITO i zobaczymy na którą godzinę mi zrobią wynik !???
No nic...czekam nadal !!!

piranha ja rozumiem o co chodzi kochana, rozumiem, ze pik na 30-tkach powinien byc wylapany tak czy siak, skoro na 25 utrzymywal sie okolo 2 dni. Co do tego pecherzyka na usg, to mnie ginka nie powiedziala ze on jest na granicy pekniecia, powiedziala cytuje ' ze tu bedzie owulacja i trzeba wziasc sie za dzialanie'..no ale cos sie stalo, tylko co. Nie wiem co bedzie lepsze u mnie, czy same cykle Estrofem + Ziolka czy wdrazanie stymulacji, bo prawda taka, ze ja przy swoich cyklach, ktore sa w normie, pecherzykach ktore same dojrzewaja, musze sie stymulowac ? Wiesz o co mi chodzi ? O to, zebt w tym wszystkim nie przedobrzyc, bo wiem ze inaczej niz metoda prob i bledow nie dowiemy sie co sie sprawdzi a co nie, ale czasem boje sie tych wszystkich eksperymentow :zawstydzona/y:CLO powiem Ci szczerze nie wiem czy bym wziela nawet gdybym miala pelny monit, po prostu boje sie przestymulowania sie, bo wiem co sie dzialo po jednym cyklu gdy bralam go przez 4 dni po pol tabletki a nie jedna jak kazala ginka..pokrecone to wszystko, bo sama wiesz, ze wiele na prawde wiele jestem w stanie zrobic i poswiecic zeby sie w koncu udalo, ale tez nie chcialabym za bardzo ingerowac w swoj organizm jesli wszystkie wyniki i badania sa prawidlowe.A przed stymulacja zawsze sie wzbranialam, nie wiem czemu ale tyle nasluchalam sie o tych negatywnych skutkach brania hormonow, ze chyba to najbardziej mnie przystopowalo. Poza tym boje sie o tego miesniaka, a wiem ze przy stymulacji moze sie powiekszac szybciej. Zbadam poziom DHEA kochana, ale w kolejnym cyklu, chyba ze wpadnie jakas gotowka to w tym jeszcze zrobie. Bo u mnie w poradni nie mamy takiego badanka, wiec bede musiala isc do Diagnostyki. Nie wiem jak to ugryzc i z ktorej strony,ile bierze sie tej Femary kochana ? tzn pytam o dni cyklu, tak jak CLO od 5-9dc po 1 tabletce dziennie ? Jak to dokladnie wychodzi cenowo, orientujesz sie ?
Zastanawiam sie co powiedziec gince w srode zeby na prawde nie wziela mnie za wariatke :zawstydzona/y:
Powiedz mi a co z Acardem ?Nie brac go prawda ?

Dorcia ogladamy wiec to samo - tylko ze ja teraz becze a czemu ?? bo zawsze jak kobieta mowi o smierci kogos ukochanego to placze jak bobr..:zawstydzona/y:Strasznie to przykre, ale powiem Ci, ze ostatnio zastanawialam sie ile ich to wychodzi cenowo, no chyba ze te osoby ujete w programie maja wszystkie zabiegi za free ?

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, tylko, że ja czytałam, że jeśli widoczny jest ten wzgórek jajonośny to pęcherzyk pęka do 36h (czyli jak po piku LH), no chyba że żadnego wzgórka nie było ;-) Zapomniałam Ci jeszcze napisać - u mnie sytuacja z 30-tkami była nieco inna gdyż ja miałam obniżone LH przez prolaktynę, dopiero obniżenie prolaktyny podniosło poziom LH, Twoja prolaktyna jest bardzo ładna a do tego ewidentnie masz wysokie piki LH. Ty nie musisz się stymulować ale problem jest taki, że masz za cienkie endo i na razie nie mam pomysłu jak je pogrubić innym sposobem jak łykanie estradiolu. Niestety ta metoda zmniejsza wydzielanie FSH co może zakłócać wzrost pęcherzyków (wolniej rosną ale z tego co wiem to nie zaburza to ich pęknięcia), trzeba zatem dodać coś co dla odmiany pobudzi FSH (dziewczyny właśnie łączą Estrofem z np. CLO). Rozumiem jednak, że to może przerażać i może po prostu poczekaj na wizytę w tej poradni, jakoś dziś źle się czuję z tym wszystkim i mam ochotę wycofać się z porad, przeżywam Wasze niepowodzenia gorzej jak własne, czuję się tak jakbym przykładała do pewnych rzeczy rękę a nie chcę narażać się na żal gdy coś nie idzie po myśli. Do tego u Ciebie jest jeszcze ten mięśniak a jak wiadomo wzrost estrogenów nie jest tu wskazany ...ale z drugiej strony bez dostatecznej ilości estrogenu endo nie urośnie odpowiednio. CLO Ci odradzam, zmniejsza poziom estrogenów a tym samym upośledza grubość endo. Wyniki podstawowych hormonów masz prawidłowe choć poziom estradiolu w 3 dc nie był zbyt duży a endo zazwyczaj miałaś bardzo cienkie - jest jakiś powód takiego stanu rzeczy, warto sprawdzić DHEA bo to z niego powstają androgeny i estrogeny. Gorzej gdy po prostu receptory w endometrium są mało wrażliwe na poziom estrogenu ale u Ciebie to odpada skoro Estrofem pomógł. Acardu bym nie brała. Dziewczyny biorą Femarę w dawce np. 1x1 przez 5 dni - np. w 3-7 dc, 4-8 dc, 5-9 dc.

Dorcia, mam nadzieję, że jutro rano Twój wynik wywoła uśmiech zadowolenia na mojej twarzy.

Dobrej nocki i kolorowych snów!

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuska nie bój boba...ja tez się poryczałam...zawsze ryczę...a jeśli chodzi jeszcze o smierć męża albo dziecka to już w ogóle wyję !!!
Jeśli chodzi o ten program to "pacjenci" mają wszystko za free....wszystko łącznie z pobytem.
Dostać się do tego programu jest cholernie ciężko....znajoma próbowała i odpadła w którymś momencie...nie dopytałam w którym !!!
Ta Femara o której piszecie to lek przeciwnowotworowy...czy ja coś pomieszałam ??? Moja ciotka go bierze ( lub brała )

Wiecie co...czy ja ostatnio chwaliłam Diagnostykę !!!??? No szlag by to trafił,jest 22.30 a ja nie mam wyniku...przecież nie zasnę jak nie dowiem się ileż tej bety mam !!!

Lilly
...jestem z Tobą !!! PAMIĘTAJ !!! Wszystkie jesteśmy z Tobą !!! Odezwij się jak tylko będziesz wiedzieć cokolwiek !!!

Nie dam rady...zasypiam na siedząco...zerknę tu za godzinkę ....może Lilly się odezwie ??????????
Wyniku bety nie mam....rano odczytam...trudno się mówi

Ostatnia edycja:
Do góry