aljul, hehehe, wielkie brawa dla małego akwarysty, przybij mu piątkę od cioci Piranii
lilly, beta przyrosła o 111%, po 72h powinna o minimum 114%, jest więc to minimum choć faktycznie przyrasta dość leniwie i nie jest za wysoka jak na ten tydzień ciąży. Kiedy masz kolejne USG?
Dorcia, nogami przebieram w oczekiwaniu na Twój wynik, chcę zobaczyć coś poniżej 5 a najlepiej liczbę z 0 na początku. Myślę, że ten selen będzie w porządku ale może kup mu FertiMan? :-) Zawiera co prawda mniej bo 50 µg selenu ale stanowi to 91% dziennego zapotrzebowania, resztę selenu można dostarczyć w diecie. Przy okazji wzmocnisz ilość i jakość żołnierzyków swojego M i po 3 miesiącach (wszystkie będą już po spermatogenezie) będą z nich prawdziwi komandosi :-)
gdusia, u mnie też było tak, że przez pierwsze 3 miesiące po odstawieniu anty cykle były jak w zegarku a potem wszystko się coraz bardziej rozjeżdżało a cykle wydłużały, na szczęście Krzysia ustrzeliłam w 2 cyklu po odstawieniu zanim zdążyły się rozjechać ;-) Po odstawieniu wyciszone jajniki zabierają się ze zdwojona siłę za pracę i stąd te pierwsze cykle mają większe szanse na ciążę. Niestety anty podnoszą poziom prolaktyny a ona zaburza wydzielanie LH i FSH (co może wydłużyć FF a nawet spowodować, że do owulacji nie dojdzie), zwłaszcza LH, sprawdzałaś jej poziom? Wykres niestety nie wygląda owulacyjnie ale rób nadal testy.
Matik, musisz koniecznie iść na USG. A mierzyłaś tempkę przez 2 ostatnie dni?
anias, pik jest albo będzie lada moment, juuuupiiii :-), powtórz jeszcze test wieczorkiem, ok? Masz możliwość zadziałania w razie co jutro rano?
Airfix, być może miała przeciwciała antyfosfolipidowe, wówczas pomagają rozrzedzacze krwi (np. aspiryna, heparyna) zapobiegające powstawaniu mikroskrzepów. Masakra te ceny!
Nuuuśka, jak tam testowanie?