reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Lily przykro mi kochana. Przytulam Cie.

Kochane czy Waszym zdaniem to jest pik??

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 46
Aljul podeślij tytuły książek. Starszy synek nie chce w ogóle słyszeć o książkach z misiami, zajączkami, on chce czytać o przestrzeni kosmicznej i czołgach. Za to młodszy uwielbia jak mu czytamy właściwie wszystko, wszelkie historyjki dla dzieci jak najbardziej

Anias, myślę, że to może być pik, w każdym razie jest tuż tuż.
Małe liski, też się nad tym zastanawiam, tzn. w tym cyklu owu nie było, bo widać to po temp, ale w poprzednim też tak do końca nie wiem kiedy pik był... zupełnie nie wiem, jak połączyć te wszystkie obserwacje w całość, a o tym, żeby wiedzieć ile czasu mija od piku do owu w ogóle nawet nie myślę, czarna magia... jestem chyba na to za głupia... Być może mam startowe niskie stężenie LH, ale tego też nie było dane mi sprawdzić, bo 2-3dc wypada mi albo w święta bożego narodzenia, albo w weekend, teraz pewnie jak będę na wyjeździe służbowym za granicą :crazy:
Pieniu, czyli u męża warto oznaczyć testosteron i estradiol? Są jakieś w miarę proste i skuteczne sposoby, manipulowania poziomem tych hormonów, żeby trochę bardziej prodziewczynkowo było? Nie będzie to niebezpieczne?

Matik, Kochana, nie przetrzymuj się w tym stanie, idź do lekarza albo bezpośrednio do szpitala, niech sprawdzą czy wszystko jest ok. ja w środę wieczorem mam wizytę u lekarki, ale no widzę tą bete i nie jest książkowo kompletnie

Dorciu, kciuki za Twoją betę cały czas zaciskam

małe liski, jest jest, że wolniej rośnie od pewnego momentu, ale chyba to dzieje się trochę później, wiesz, przeliczyłam to mi urosła o jakieś 10% w ciągu tych trzech dni a to chyba jest mocno za mało, czekam jeszcze co Pirania i lekarka w środę powiedzą, ale nie wiem, coś mi się to czarno widzi

anias, dzięki Kochana, Twój test jak dla mnie pikowy albo tuż tuż przed

Justi Zbieraj wszystko co potrzebne i do dzieła :)

małe liski Ja tez mam takie gorsze dni jak pomyslę że znajomym sie udaje bez cudowania, a mi może się nie udać ( moj maż ma 2 braci:/ ) . Potem przechodzi i mysle sobie tak jak Ty- ciekawe jak drugi synek by wygladał i do kogo byłby podobny bo przy Alanku sie spieramy ciągle ;) Ale znów córcia to takie moje marzenie od dzieciństwa

Wrócilam dopiero z Krakowa z dzieckiem od pulmunologa i troche nie jestem zadowolona z wizyty :/ wysłała nas na turnus rehabilitacji pulmonologicznej na 5 tyg do Wieliczki :/ Tam dziecko ma 5 godzin zabiegow dziennie, to osrodek dzienny, a ja mam tam 100km, a ona mowi-ze noclegi tam sa tez w osrodku Własnie patrzyłam ceny - 60zł za dobe od osoby czyli ja + dziecko 120zł za dzien! Acha i jej zaleceniem jest czerwiec i wrzesien spedzic nad morzem. No jasne, wygrałam w lotka i mnie stać :/

Kuzynka z USA mi napisała wczoraj taką rzecz o ASPIRYNIE . Ona urodziła synka w grudniu, z tym ze do 7 miesiaca nie dostawała nic na podtrzymanie tam w USA tylko sama asprirynę, a cytuję jej wypowiedź o znajomej z USA " Taka jedna miala 7 poronien i 8 raz jak zaszla w ciaze brala aspiryne i urodzila - teraz ma 3 czy 4 dzieci"

aljul, hehehe, wielkie brawa dla małego akwarysty, przybij mu piątkę od cioci Piranii :-D

lilly, beta przyrosła o 111%, po 72h powinna o minimum 114%, jest więc to minimum choć faktycznie przyrasta dość leniwie i nie jest za wysoka jak na ten tydzień ciąży. Kiedy masz kolejne USG?

Dorcia, nogami przebieram w oczekiwaniu na Twój wynik, chcę zobaczyć coś poniżej 5 a najlepiej liczbę z 0 na początku. Myślę, że ten selen będzie w porządku ale może kup mu FertiMan? :-) Zawiera co prawda mniej bo 50 µg selenu ale stanowi to 91% dziennego zapotrzebowania, resztę selenu można dostarczyć w diecie. Przy okazji wzmocnisz ilość i jakość żołnierzyków swojego M i po 3 miesiącach (wszystkie będą już po spermatogenezie) będą z nich prawdziwi komandosi :-)

gdusia, u mnie też było tak, że przez pierwsze 3 miesiące po odstawieniu anty cykle były jak w zegarku a potem wszystko się coraz bardziej rozjeżdżało a cykle wydłużały, na szczęście Krzysia ustrzeliłam w 2 cyklu po odstawieniu zanim zdążyły się rozjechać ;-) Po odstawieniu wyciszone jajniki zabierają się ze zdwojona siłę za pracę i stąd te pierwsze cykle mają większe szanse na ciążę. Niestety anty podnoszą poziom prolaktyny a ona zaburza wydzielanie LH i FSH (co może wydłużyć FF a nawet spowodować, że do owulacji nie dojdzie), zwłaszcza LH, sprawdzałaś jej poziom? Wykres niestety nie wygląda owulacyjnie ale rób nadal testy.

Matik, musisz koniecznie iść na USG. A mierzyłaś tempkę przez 2 ostatnie dni?

anias, pik jest albo będzie lada moment, juuuupiiii :-), powtórz jeszcze test wieczorkiem, ok? Masz możliwość zadziałania w razie co jutro rano?

Airfix, być może miała przeciwciała antyfosfolipidowe, wówczas pomagają rozrzedzacze krwi (np. aspiryna, heparyna) zapobiegające powstawaniu mikroskrzepów. Masakra te ceny!

Nuuuśka, jak tam testowanie?

reklama
Piraniu, powiedz, czy ja źle liczę, bo wg moich wyliczen przyrosła o ok. 11 a nie 111%, gdyby było 111% to powinna być ponad 26-27tys, nie? bo już zaczynam głupieć... usg będę miała na wizycie w środę po godzinie 19, więc jeszcze całe dwa dni stresu i niewiedzy

Do góry