reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

CZeść dziewczyny ,
Dawno mnie tu na wątku nie było ..chyba kilka lat ...zawiesiłam wtedy plany z róznych powodów ...ale teraz powracam , jeszcze nie do działania ale narazie się musze od nowa zabarac za pomiary i obserwacje i poduczyć od Was po widzę , że wiele się zmieniło ...
Mam nadzieje ze pomozecie ....:zawstydzona/y:
wszystkim starającym się życze powodzenia , a tym szczęsliwym którym się udało spokojnej i pełnej radości ciąży :-)

Póki co nadrabiam wątek i próbuje Was poznać i zapamiętać .

reklama
Mam tempke 36.78 spada i w zasdzie sie ciesze jakąs dziwną ulge czuje. Balam sie ze nie udana ciaza bedzie sie trzymac za mocno . Nic juz nie robie . Czekam na @ jeszcze nie czuje ale widac muszę poczekac. Widac brak progesteronu zadzialal, nie wiem juz czy dobrze czy nie lepiej nie mysle. O tyle pocieszsjace ze krusxynka jest i udalo sie zakotwiczyc
Buziski dla.Was :):rolleyes:

Matik przykro mi :-( Ale ja podobnie jak ty myślę, że taką pozytywną informację można z tego wyciągnąć - fasolka zagnieździła się na pewno, czyli już jesteś coraz bliżej zajścia w ciąża, która tym razem będzie zdrowa silna. Ściskam!

anias ja staram sie zawsze trzymac tej 16-17 i potem robie o 20, kiedys robiony pozniej okazal sie zafalszowany i tez zaliczylysmy wpadke, bo myslalysmy ze pik bedzie wczesniej :/

małe liski kochana ja lykam wiesiolek, dokladniej operaol femina ale powiem Ci ze nie widze po Nim niestety rezultatow :zawstydzona/y: choc nie wiem, moze to zalezy od miesiaca :confused: bo nieraz zdarzalo sie ze sluzu bylo multum, w sumie teraz pare dni temu tez bylo duzo, ale teraz tylko caly czas mam wrazenie mokrosci w gaciach a nic nie widac :cool2: Ja tez slyszalam o wodzie ale ja to ogolnie malo pije, kiedys staralam sie zliczyc to powiem Ci, ze nie raz potrafie kubek herbaty pic przez 8h jak jestem w pracy a samej wody nie lubie, w domu pije smakowa choc wiem oczywiscie ze to nie to samo :-(

piranha hah sie usmialam bo trzy razy czytalam zeby zrozumiec co napisalas :-p:-D no wlasnie, przez te 40-tki wszystko sie poknocilo strasznie :no: ...ale w sumie masz racje, serducha byly wiec w razie czegos mozna powiedziec - jestem zabezpieczona w te dni :p moze w koncu sie uda, a jesli nie to znowu wiemy cos wiecej. Choc wykres wyjatkowo ladny powiedz sama :-) moze to przez te moje wizualizacje :-D gladko jak po masle :wściekła/y:

Matik a chciałabyś pójść na takie badania, o których Pirahna pisała? By sprawdzić czy jest jakaś przyczyna, dlaczego ciąża nie utrzymała się (widzę pod suwaczkiem, że straciłaś dwie poprzednie ciąże :-()

Nusiaa, no wlasnie postaram sie zatestowac wczesniej. Ja od 5 dni pije non stop wode w pracy. Pozniej przestaje zeby mi testy zle nie wychodzily. A podobno tez siemie lniane jest dobre na sluz, w tamtym pilam 3 dni i powiem Wam ze jest dobre w smaku, jak bym pila kisiel o smaku czystej wody :D W tym cyklu nie pije bo mi sie nie chce tego przyrzadzac :p

a tak swoja droga to mogli by tych buziek dolozyc na forum bo same takie brzydkie sa ... co nie?

Witajcie dziewczynki,
Dzisiaj ostatni dzień wolnego, w poniedziałek do pracy, ale to zleciało
Aniu_g21 czuję się fajnie, oddycham w końcu przez nos a nie ustami, mogę powiedzieć że jest zdecydowanie lepiej jak przed zabiegiem, naprawdę już było dość kiepsko... także czuję ulgę i wielką poprawę
Matik kochana tak jak Małe liski napisała w tym wszystkim ważne to że zachodzisz w ciążę, na pewno niedługo będziesz się cieszyć silną zdrową ciążą
Nuuuśka piszę na priva :-)

Ostatnia edycja:
badania zarodka tak? szczerze wątpię, żeby mi się to tutaj udało.
W Polsce tak ale szczerze to nic mi to nie da nawet jak się dowiem, że większość plemników jest z błędem genetycznym czy coś takiego.
To pierwsze poronienie nie zostało zbadane bo byłam w takim szoku , że w życiu mi to do głowy nie przyszło, żeby to zabrać ze sobą do szpitala.
Druga była czyszczona w szpitalu dlatego wszystkiego się dowiedziałam, że potrójna trisomia genu i takie tam różne , bardzo rzadkie choroby i na dodatek 3 razem. Ale ponoć zawsze jakiś % u każdego takiej szansy jest.

Nie wiem czy tu tak też robić nie mam tu swojej dr. bo ta u której byłam to nie za bardzo chcę z nią rozmawiać dziwna kobieta.

Nie wiem jakie są zasady w Hiszpanii co do poronienia , wiem tylko , że jak ktoś się stara min 1 rok i nic to wtedy pomagają ale jak to nic mi nie mówiła.

Trudno będzie co będzie trochę smutno, ale wieczorem zaczęłam się zastanawiać co będzie jak tempka nie spadnie a ciąża źle się będzie rozwijać to chyba jednak wolę teraz póki się nie przyzwyczaiłam i nie widziałam dzidzi.

Mam nadzieję, że nie będzie mnie boleć teraz @ teraz tego się boję najbardziej
za pierwszym 1 przez 2 tyg. ledwo chodziłam i w zasadzie nie pamiętam czy z szoku czy z bólu

Dobra nie zamęczam dziewczyny
Miłego Dnia Zakochanych, życzę najcudowniejszych wspólnie spędzonych chwil :tak::tak:

reklama
maggie :**

anias siemie lnianie wiem wiem, dziewczyny je pija ale ja jakos nie umiem sie przekonac :zawstydzona/y: Biore tez Fish Oil, on tez powinien wplywac na sluz, wiec teoretycznie razem z Oeparolem sluz powinien byc piekny, no ale taki nie jest :/ Mysle, ze w przyszlym cyklu ( oby go nie bylo oczywiscie ) pokusze sie o Gujazyl.

Do góry