reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się wieczornie.
U mnie masakra,wieczorne mdłości są tak silne że nie mogę normalnie funkcjonować i przede wszystkim nic jeść.
Czekam na drugi trymestr i koniec mdłości( ponoć tak ma być):szok:
Więc tak na chwilę............
Piranhu pisałaś ostatnio o jakiś tabletkach z większą ilością folianów.Teraz nie potrafię tego znaleźć, czy to był Femibion natal 1? bo chciałabym kupić.
Gorgusia ale mały przystojniaczek z rozbrajającym uśmiechem:-)
Nuuśka ja też widzę kreskę prawie tak samo ciemną jak testową..........widziałam też Twoje koty, no WOW ! :-D
Matik widać widać plusik oczywiście, oby to była pomyłka w tym labolatorium. Kiedy teraz robisz betkę kochana?
Maggie jak zakupy? Kupiłaś co miałaś kupić?:-D:-p
Leenka87 chyba jeszcze się nie witałyśmy więc..... dobry wieczór:-)
Zakręcona ale Wam się udało nowe mieszkanie na nowy rozdział w życiu, Ty szczęściaro:tak:
Lilly Kifsy i co zadecydowałyście? ruszacie do innego lekarza? Cały czas o Was myślę.

reklama
Hej dziewczyny.
Przepraszam ze tak mało zaglądam ale mam nadzieje ze fakt totalnej dezorganizacji w domu mnie tlumaczy :-)
Wiedzcie ze mysle o was i jestem z wami serduchem. Kciuki oczywiscie trzymam, choc fluidków juz nie przesle ;-)
Ja powoli dochodze do siebie, powiedzialabym ze jesli chodzi o ciecie jest juz naprawde ok, dzis nawet kichnelam kilka razy i nie umarlam z bolu wiec nie jest zle, jeszcze w nocy ciezko wstawac ale powoli i to minie. Młody jest strasznym glodomorem, powoli opada mi energia i checi do karmienia piersia :baffled: Poza tym tak jak przewidzialam dom pelen gosci calymi popoludniami... Zuza narazie zadowolona z sytuacji choc trzeba przyznac ze podwojnie zwraca na siebie uwage ale moze z czasem to minie.

Ewelin czekam na wiesci od Ciebie... kazdego dnia licze na eska ze i Ty tulisz juz swoja Gabi, mialam nadzieje na dzis, w koncu ta 13 szczesliwa nie?
Oczy niebieskie a Ty jak tam?
A reszta ciezarówek?
Pozdrawiam gorąco i przesyłam buziaki.

A to mój tygodniowy Krasnal

Lilly wizyta we wtorek , a jutro rano powtorze bete , i zobaczymy
&&&&&&&& za fasolki

Mamakaja caly czas się zastanawiam nad innym lekarzem, ale boje się że potwierdzi zle wiadomosci , wiec narazie czekam

Super że u ciebie wszystko ok

U nas tez będzie :)

Ostatnia edycja:
lenka, ja bym zastosowała np. 8 tygodni - lepiej dać sobie margines na starania bo diety i suplementów nie można stosować dłużej jak 6 miesięcy a odejmując 8 tygodni zostaną już tylko 4 miesiące :-)

lilly, kifsi, mega kciuki za śliczną betę!

anias, na razie mogę tylko powiedzieć, że estrogeny rosną więc i pęcherzyki też :-)

Nuuuśka, poszukam jak zamieszcza się wykres z FF na forum. Śmieci mile widziane bo Krzyś ma aż 5 śmieciarek, dawaj :-D Ale nas wykiwały te 40-tki, trzeba teraz wszystkie dziewczyny ostrzegać by ich nie kupowały ;-)
Ale zagwozdka z wieczornym testem, może już faktycznie po piku ....a może nie :-D Szkoda, że rano nie dacie rady podziałać bo to byłby najlepszy kompromis pomiędzy jedną a drugą sytuacją, ja bym chyba jednak poczekała ze staraniami do 14-tej, a Ty jak myślisz?

Matik, sama nie wiem, może weź tą mniejszą dawkę Ultrogestanu, jeśli ma dojść do poronienia to i tak dojdzie, zrób może raz jeszcze betę z wynikiem ilościowym? ...ta kreska jest jednak dość blada, co prawda niektóre kobiety mają słabą przenikalność hCG z krwi do moczu ale u Ciebie dochodzi jeszcze tamten wynik z krwi < 25.

gorgusia, ale słodziak, ślicznego masz synka!

Kiraa, nie gadaj, nawet OF wyznaczył Ci owulkę :-) ...w sumie takie scenariusz byłby całkiem fajny :-) A ciążowy test jest negatywny?

mamakaja, życzę by mdłości nie męczyły Ciebie za mocno. Tak, to był Femibion Natal 1 :tak:

Elmo, ale on śliczniuni, aż mam ochotę go wyjąć na chwileczkę ze zdjęcia i wycałować :-)

Ostatnia edycja:
tak Pirania wzięłam tylko 200 x dziennie zobaczymy , postaram się jutro zrobić znowu badanie krwi i zobaczymy jak przyjdą wyniki czy cokolwiek się zmienia czy za mało.

Elmo śliczny synuś , życzę szybkiego powrotu do zdrowia i ddużo spokoju :-)

piranha a ja mysle tak. Moze z racji tego ze 30-tki sa mniej czule to pik u mnie utrzymywalby sie na Nich krocej niz na innych, wiec mozna uznac ze moze sie pojawic na krotka chwile i zniknac tak ? Dzis o 17 nie bylam jakos mega nie pijaca ( tzn pilam okolo 1,5h przez testem wiec mocz mógł byc troche rozcienczony). Test o 20 jest na pewno ciemniejszy od wczorajszego wieczornego, ale i jasniejszy od tego ktory robilam o 17, po wyschnieciu nie jest to jakos mega rozchwiane, powiedzialabym ze ciutke jest jasniejszy. Wyglada to tak jakby wlasnie cos sie podzialo, albo dopiero bedzie sie dziac.
Jesli owulka po takim piku bedzie szybciej niz w momencie piku na 25, to mozna przyjac ze jesli pik byl dzis kolo 18-19 to owulacja bedzie jutro w nocy wiec teoretycznie serducho o 15 byloby chyba w sam raz prawda ? Zakladam ze jutro moze sie okazac, ze pik np dopiero jutro sie pojawi, a w koncu serducho bylo wczoraj i przedwczoraj wiec cos sie moze w razie czegos uchowalo ? hah ja nie wiem czy ja juz pisze z sensem bo probuje to ogarnac w glowie, ale nie wiem czy do konca mi wychodzi :-p
Moge test zrobic w pracy okolo 13 jak to cos Nam lepiej pokaze, jak myslisz ? Ja tez chyba poczekalabym do jutra, zaluje tego wczorajszego serducha, bo Ł. juz byl zmeczony, choc kurcze jak dzis patrzylam troche na wykresy ciazowe na ovufr to niektore kobitki szalaly ile wlezie i sie udawalo, choc ja chyba wolalabym zachowywac Nasz odstep 3-4 dniowy. A jutro mina dopiero dwa :| stawiam ze jutro Nam tempka poleci aaaalbo pojdzie w gore, i okaze sie ze owulacja byla dzis, kiedy tak jajca nawalaly ?? hmmm no wtedy serducha Nasze wczorajsze i przedwczorajsze chyba bylyby dla NAs na + prawda ?
Matenko...jakie to wszystko skomplikowane :szok:

mamakaja powinnam chyba powiedziec, ze dobrze ze mdlosci sa ale jednak napisze ze Ci wspolczuje ! choc sama w zyciu tego nie doswiadczylam wiec ciemna w temacie mozna rzec, bo Olusia wyjatkowo grzeczna byla od chwili poczecia :-pwspolpracowala od poczatku do konca.

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, jesli owulka już była to tamte serducha wstrzeliły sie idealnie, jeśli pik był dziś to jutrzejsze działania o 14 powinny się jeszcze załapać na przedowulacyjne :-) ...ale się porobiło ;-), ciekawe jak jutrzejsza tempka. Zrób koniecznie test koło 13-tej, uciekam usypiać łobuziarnię :-)

Gorgusia śliczny synuś, słodziak !
Elmo ale fajny ten Twój skrzacik, odwiedzaj nas jak tylko możesz, sama słodycz :-)
Mamakaja a zakupy udane ale na efekt muszę poczekać :tak:
Dobrej nocki wszystkim !!!!

Dzien dobry :)

piranha no dzis lekko do gory, no gdyby patrzac na ostatnie 6 temperatur, to dzisiejsza jest najwyzsza, no ale jak by to mial byc skok to jakis srasznie lichy :sorry2: choc w sumie miesiac temu tez bylo podobnie na poczatku. Sama nie wiem co myslec, poczekamy na test.

maggie a co kupowalas ?? :)

elmuś przesliczny !! :-) Fajnie, ze znowu jestes :)

zakrecia kciuki za dzisiejszy walentynkowy plan :D

reklama
Dzien dobry kobietki

Tatus szczęśliwy z prezentu :-)

Załączniki

• DSC_1140.jpg
    DSC_1140.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 75
Do góry