reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

lenkaa87 ja te suplementy wlasnie planuje tak koniec marca, poczatek kwietnia zaczac brac tak systematycznie bo jakby w lipcu były starania to chce zeby juz te suplementy działały:) Niby powinno sie min 6-8 tyg przed staraniami zaczac je brac, ale najlepiej działaja po 3 miesiącach-wtedy są efekty :) Wiec ja wole zrobić wszystko żeby zwiekszyc szanse :) Aczkolwiek teraz chyba zaczne brac juz Wit C ze wzgledu na Hashimoto , no i magnez bo mnie skurcze łapią :szok: w zyciu nie miałam ich, no prócz ciąży .Ja kupowałam bransoletke jakas Power Balance czy cus takiego, pisałam już o niej jakies pare miesiecy temu ze ja nie wierze w jakies cudowne bransoletki ale o dziwo czułam sie lepiej nosząc ją- niewiem, moze efekt placebo :) Wiem ze bursztyn tez jonizuje ujemnie na dziewczynke, wiec teraz sie bede starac jeszcze o noszenie bransoletki z bursztynu:) Echh czekam z niecierpliwoscia na starania :) I nie powiem- strasznie się boję

Matik ten plusik bardzo ładnie widoczny:) Bądźmy dobrej mysli :) Mi w 3 miesiacu ciazy dopiero sie pokazały dwie krechy grube :)
Gdzies znalazlam przed wczoraj taki artykuł że beta z dziewczynka szybciej przyrasta i szybciej test ciazowy wychodzi pozytywny, a z chłopcem wolniej przyrasta i testy wychodzą dużo później. Ciekawe komu się sprawdziło to ? Mi tak

Ostatnia edycja:
reklama
Matik ja kreske widze na jednym ze zdjec bez problemu. A wogole jak on okresla bete z tamtego dnia to i tak juz nie wazna w zasadzie bo teraz napewno jet juz inna. ech co ci tu doradzic:(

dzięki, wiesz mi jak byłam z chłopcem w ciąży to przyrastała bardzo szybko w górnej granicy ;-)

no tak tylko ja wczoraj przestałam brać progesteron i tak naprawdę jeżeli coś się dzieje to sama sobie zaszkodzę w ten sposób na pewno

mam brać ten progesteron czy nie , sama nie wiem co robić

matik no pewnie ze widac bez przygladania sie !! :tak:

piranha wklejam Ci jeszcze tu ;) zobacz jak wrocisz ;-)

20140213313.jpg20140213314.jpg20140213315.jpg Zwariuje !!!!!!

Załączniki

• 20140213313.jpg
    20140213313.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 57
  • 20140213314.jpg
    20140213314.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 56
  • 20140213315.jpg
    20140213315.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 56
Matik, aż mi serducho podskoczyło. Widać krechę! Widać! Widać! Wytłumacz mi jak chłop krowie na rowie - oni w laboratorium zrobili taki test jakiś paskowy i na tej podstawie stwierdzili, że jest mniej niż 25? A teraz dopiero ilościowy robią? Bierz progesteron. Tempka jest ciągle w górze. Bądźmy dobrej myśli.

Matik to czyli to kolejna bujda :) z tą beta i szybkościa wychodzenia testu :) Nie mnie jednak trzymam kciuki żeby Ci sie udało :) Coś na pewno jest, bo ja ten plusik tez widze bez problemu :)

Nuska , nie wariuj , tylko zachodź w ciąże , ja trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&
Matik , ależ zagwozdka ! ale kreski widać ....ciekawe jaka ta beta bedzie...&&&&&&&&&&&&&

Niuśka ten ostatni wygląda dobrze :tak: to do dzieła

Złamałam się i wzięłam znowu progesteron , sama nie wiem, może jutro skoczę jeszcze raz na to badanie hcg i poczekam do tych wyników??
nie wiem czy dobrze robię , mam nadzieję , że Pirania mi pomoże podjąć decyzję

macy ja sie staram wlasnie a tu znowu psikus ! :dry:

matik a masz tam mozliwosc zrobienia hcg w innym laboratorium ? krecha sciemniala ewidentnie, juz nie widac jej pod swiatlo tylko wyraznie golym okiem, kurcze Ty nawet nie wiesz jak ja mocno zaciskam za Ciebie kciuki !! :blink:

reklama
to jedyne laboratorium , które zrobi tak szybko :wściekła/y:
oni zrobili w jakimś roztworze i się nie zabarwił ten roztwór :confused::confused: dlatego chyb, stwierdził, że jest poniżej 25ml
i tak pielęgniara myślała, że ja jest m już z dobry miesiąc po terminie a jak mąż powiedział, że nie to się zdziwiła:confused::confused:
widać oni tak nie wariują czy jak, na forach rozpisują się tak samo ja my :tak:

A nie wiem czy wiecie , zapomniałam Wam powiedzieć, ze są gotowe zestawy witamin na dziewczynkę i na chłopca :-):-)

Do góry