reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej hej babeczki :)

matik nie trac nadziei, bo na prawde czesto po poczatkowych nerwach okazuje sie, ze wszystko jest w porzadku. Zrob koniecznie test, on rozwiaze wszystko, bo na tym etapie druga krecha powinna byc gruba, tlusta i w barwie przypominajace kreche testowa. Jesli dalej bedzie bladzioch wtedy bedziemy myslec ale Ty masz kochana tak piekna tempke ze nie ma opcji zeby @ nadeszla !!

lilly ide do pracy, ale po 8 pojde do lekarki, choc ja w zyciu z powodu choroby nie bylam na L4, ale nie mam zamiaru znowu jak ta glupia sie meczyc :zawstydzona/y: a akurat te 3 najblizsze dni wystarcza na wykurowanie sie. No w sumie to 5.

piranha o temperature to ja sie kochana nie martwie, to przeziebienie ktore ja mam jest bez-temperaturowe. Nie wiem co to za cholerstwo, ale chyba zrobie sobie wymaz z gardla bo ja od paru lat kiedy choruje to wlasnie tak. Wszystko trwa moze z 5 dni, a zaczyna sie od kataru i potem przechodzi w lzawienie oczu ale to takie ze wytrzymac sie nie da, najpierw jedno potem drugie. Nos zawalony, oczy napuchniete, wygladam rodem z horroru :wściekła/y:ale gardlo nie boli :dry: nigdy nie towarzyszy mi temperatura, ale za to zarazam. W grudniu czy listopadzie kiedy dopadlo mnie to samo, ja wykurowalam sie po paru dniach jak zawsze a zarazilam polowe roboty. Nie wiem co to, ale na bank zmutowane :wściekła/y:
Co do testu, ona po czasie jak wyschla stala sie o wiele bardziej intensywna ale rzeczywiscie mozemy potraktowac to jako pik. Tyle ze dzis niestety tempka nie poleciala, a zawsze tak bylo. A co, jesli zalozmy od tego wczorajszego piku, owulka bedzie dopiero dzis w nocy ? albo jutro ? bo nie wiem czemu ale mnie nie wydaje sie, zeby jutro temperatura podskoczyla. Bo zawsze w przeddzien skoku byl spadek,a tu dzis nic. Od 4 dni stoje w miejscu mozna powiedziec bo temperatura skacze sobie raz na 36,25 a raz na 36,28.

Dzień dobry babeczki:-)

Matik czekam,na test wierze i trzymam kciuki :-)

Nuuska a trochę lepiej sir czujesz? Zdrówka kochana

Zapomniałam Wam powiedzieć wczoraj byliśmy w spr mieszkania,i jutro,mamy podpisac wstępna umowe i dac zaliczke i ruszamy z kredytem Po dlugimi namysle, dyskusjach itd wybraliśmy to

Opis oferty

Jest bardziej przestronne i przyszlosciowe Po malu będziemy robic pod siebie i w swoim guście Trzymajcie kciuki zeby sie udalo Jak wszystko sie juz uda to będzie mnie i moja siostre dzieliło tylko Przedszkole :-)
W tamtym mniejszym podobal nam sie wystruj i szafy ale to przecież mozemy sobie zrobic z biegiem lat a kuchni,łazienki i przedpokoju nie powiększymy tam :-)

Ostatnia edycja:
Hej
Matik wrzuć fotke jak możesz. :-(

Zakręcona zatem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za mieszkanie

Dorcia super, że beta spada. Już niedługo będziesz cieszyć się zdrową silna ciążą czego Ci życzę z całych sił:tak:

Hej!

Nuuuśka, czekamy na jutrzejszą tempkę bo ja stawiałam na owulkę w nocy lub dziś wcześnie rano więc jutrzejsza tempka powinna raczej podskoczyć, niestety przeziębienie może przesunąć owulację :-( ale miejmy nadzieje, że tak się nie stało, jaka szkoda, że nie możesz podskoczyć jutro na USG. Może sprawdź jednak dziś testem czy LH już spadło?

Matik, wklej proszę zdjęcie, u mnie dopiero po dłuższym czasie kreska testowa była równie mocna jak kontrolna, przez wiele dni była bledsza choć już dość wyraźna, wstaw fotkę. Sama zobacz, że krecha w 20 dpo nie musi jeszcze wyglądać jak kontrolna:

5292.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Matik Kochana - nie wszystko stracone - jest druga kreska i tego się trzymamy!!! Tak jak nasza Pirahna pisze - ja miałam równiez podobnie - pierwszy test w pierwszej ciąży w dniu @ miałam praktycznie negatywny! a po prawie tygodni chyba 4-5 dni później zaledwie blada różowa kreska. Trzymam cały czas kciuki!

Do góry