Mam tylko krótką chwilę :-( bo robiłam dzieciom kolację, teraz kończą jeść i muszę położyć ich zaraz spać.
Nuuuśka, super, czekamy na efekty, ten ostatni test mega pozytywny
, pik jak ta lala. Pech straszliwy, że jesteś przeziębiona akurat teraz, jeśli temperatura dojdzie do okolic 38 to koniecznie weź Paracetamol. Z witaminą C jak najbardziej może tak być
czarna perła, pamiętam Ciebie doskonale :-) W 2-3 dc (jak najbardziej może być 3 dc) warto sprawdzić też LH i FSH, progesteron nie warto wtedy sprawdzać, podsumowując sprawdź LH, FSH, estradiol, testosteron, warto też TSH. Nawet zalecane jest wypróbować działanie zakwaszaczy przed finałem, niestety niektóre z nich potrafią zrobić psikusa i podwyższyć pH zamiast obniżyć.
kate, jak fajnie Ciebie tu widzieć, będę mocno trzymać kciuki za Ciebie kochana byś szybko pozbyła się tego problemu i mogła zawalczyć o córeczkę. Wyściskaj ode mnie swoich synków. Kaja mi się strasznie rozgadała, potrafi już budować proste zdania z połączenia 3-4 słów :-)
gorgusia, TSH trochę niskie ale w ciąży maleje i tak niskie się zdarza, FT3 i FT4 w porządku więc wg mnie jest OK ale niech się lepiej wypowiedzą tarczycowe specjalistki.
Matik, nie chce mi się wierzyć! To jest ciąża bez dwóch zdań ale jeśli faktycznie beta jest poniżej 25 (a zakładając, że w 12 dpo test był pozytywny a więc że owulka była w 14 dc to niestety na tym etapie beta powinna wynosić około 3000 mIU/ml :-() to istnieje taka możliwość, że beta już spada i ciąża się nie utrzymała (a skoro wciąż jest hCG w krwi to progesteron jeszcze ciążę podtrzymuje tak jak napisałaś), jeśli tak się stało to czuję, że u Ciebie jest to na tle autoimmunologicznym. Kochana, przytulam z całego serducha i trzymam z całych sił kciuki by jednak na teście wyszły 2 grube krechy a laboratorium pomyliło się (a naprawdę zdarza się).