reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul nie ma za co :*

Dorcia no wlasnie - same na placu boju o siusiaki !!! :szok: Oj tak, za to chwale sobie Diagnostyke, pomijajac wszystko inne nie maja na prawde wygorowanych cen, ja za betke tam u nich placilam teraz 19zł a u Nas kosztuje 30zł :baffled: szok jakie rozpietosci maja.
Przeziebien jest bardzo wiele,a wszystko niestety przez pogode :| cieplo, kupa zarazkow sie mnozy a zadne nie znikaja...bledne kolo.

kiraa kciuki za wzgorek :-D uwielbiam Cie. Ej ej ale nie przesadzaj od razu cyklu ! skad wiesz ze calkiem calkiem nic w tym cyklu ?? kiedy wybywasz kochana nad morze ? bede zaciskac wszystko za mala kirusie :-):-p

zmykam spac dziewuszki moje :*

reklama
No w końcu mi podziękowania działają :-), coś wcześniej były zablokowane.

aljul, w tym roku założę chyba niewielkie (90x60x50 cm) krewetkarium a jeśli poprawia się finanse to może postawię kiedyś duże akwa po remoncie salonu :-) ...albo takie średnie morskie :-)

gochaa, musisz poobserwować siebie przez kilka kolejnych cykli bo być może masz niski poziom LH (a taki może być spowodowany np. nadmiarem prolaktyny) i tak wygląda u Ciebie pik LH (u mnie przez kilka cykli przed suplementacją B6 100 mg kreski testowe w czasie piku były delikatnie jaśniejsze od kontrolnych). Może też tak być, że to nie był pik ale chwilowy wzrost LH, czasem jest też nawet tak, że jest pik ale nie doprowadza on do owulacji i za kilka dni jest kolejny pik i kolejne podejście do owulki. Jakiej czułości to są testy? Niestety trzeba poobserwować się przez kilka cykli by mieć jakieś rozeznanie w tym jak wygląda u nas pik LH. Teraz doczytałam, że na żywo te testy wyglądają lepiej :-) - więc zapewne pik był w 13 dc. Odstęp od owulacji to strasznie mała o ile nie żadna ;-)skuteczność, poczytaj o 7 czynnikach wpływających na płeć, na pewno dziewczyny poratują linkiem (mnie BB od razu wrzuca na ostatnia stronę i nie mam jak skopiować linka :-(). Witamina C w dawce 500 mg (ja łykałam aż 1000 mg) jest polecana przy planowaniu córeczki gdyż zakwasza organizm i wysusza śluz :tak:

zakręcona
, ależ piękny prezent podarujesz M na Walentynki!

Nuuuśka, Jak tam wieczorny test? Według mnie małe szanse, że będzie to fałszywy pik skoro był już widoczny wzgórek jajonośny a z tego co czytałam to po jego uwidocznieniu na USG owulacja jest w ciągu 36h. Na wszelki wypadek jednak zrobisz jutro test przed staraniami i mocna krecha wskaże na właściwy pik a blada na fałszywy :-) Kto wie, może w tamtym cyklu nie to z winy Estrofemu po pierwszym piku nie doszło do owulki ...a może tamta dawka była jednak dla Ciebie za duża a ta jest idealna :-D Trzymam mocno kciuki!

Kiraa, to zbrojnik zebra ale oczywiście piranie też miałam w akwariach :-D (4 gatunki: Pygocentrus nattereri, P. piraya, P. cariba, Serrasalmus rhombeus) i są jedną z moich akwarystycznych słabości, uwielbiam te ryby i mam w planach założenie polskiej strony z opisami gatunków, mam na dysku kilkaset zdjęć z pozwoleniami ich właścicieli, tylko czasu wiecznie brak :-)), teraz część z tych ryb zamieszkuje 2 zbiorniki we wrocławskim ZOO :-)

Nuuśka no nie żartuj !!! ??? Same ??? To kochanieńka Ty będziesz już niebawem w ciąży i akurat jak urodzisz to ja już będę mogła się starać więc przejmę od Ciebie "pałeczkę i jajca" co Ty na to?
Ja dzisiaj za betę płaciłam 29 zł ... a w labo w Krk 27 zł

Piranha a jest możliwość kupienia gdzieś takiej zeberki ??? Bardzo mi się spodobała
A to chyba musi być jakiś ciężko rozmnażalny gatunek czy co???

Ostatnia edycja:
Pirania jesteś moim Bogiem :D dzięki za pomoc i wyjaśnienia. Powoli zacznę się wdrażać :)

póki co ide się z mężem poprzytulac :) miłego wieczoru wszystkim ;)

Omg !!! Jestem pod wrażeniem wiedzy na temat staranek !!!! Ale tego jest kurde nie wiem czy dam rade się zastosować :p macie jakieś sprawdzone te testy ph ??

Aljul wielkie dzięki za linka :)

Pochwale wam się moim synkiem a co ! :p

Załączniki

• 1392064697240.jpg
    1392064697240.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 25
Gocha ale masz słodziaczka...cudny !!! BUZIACZKI DLA SYNUSIA !!!

Kochane odebrałam betę ... 68 ... jestem 3,5 tygodnia po zabiegu !!!
3 lutego było 112...więc ładnie spada !!!
Ale się cieszę !!! Wasze kciuki działają !!!
Jest szansa że niedługo zobaczę upragnione "0" !!!

reklama
Do góry