No w końcu mi podziękowania działają :-), coś wcześniej były zablokowane.
aljul, w tym roku założę chyba niewielkie (90x60x50 cm) krewetkarium a jeśli poprawia się finanse to może postawię kiedyś duże akwa po remoncie salonu :-) ...albo takie średnie morskie :-)
gochaa, musisz poobserwować siebie przez kilka kolejnych cykli bo być może masz niski poziom LH (a taki może być spowodowany np. nadmiarem prolaktyny) i tak wygląda u Ciebie pik LH (u mnie przez kilka cykli przed suplementacją B6 100 mg kreski testowe w czasie piku były delikatnie jaśniejsze od kontrolnych). Może też tak być, że to nie był pik ale chwilowy wzrost LH, czasem jest też nawet tak, że jest pik ale nie doprowadza on do owulacji i za kilka dni jest kolejny pik i kolejne podejście do owulki. Jakiej czułości to są testy? Niestety trzeba poobserwować się przez kilka cykli by mieć jakieś rozeznanie w tym jak wygląda u nas pik LH. Teraz doczytałam, że na żywo te testy wyglądają lepiej :-) - więc zapewne pik był w 13 dc. Odstęp od owulacji to strasznie mała o ile nie żadna ;-)skuteczność, poczytaj o 7 czynnikach wpływających na płeć, na pewno dziewczyny poratują linkiem (mnie BB od razu wrzuca na ostatnia stronę i nie mam jak skopiować linka :-(). Witamina C w dawce 500 mg (ja łykałam aż 1000 mg) jest polecana przy planowaniu córeczki gdyż zakwasza organizm i wysusza śluz
zakręcona, ależ piękny prezent podarujesz M na Walentynki!
Nuuuśka, Jak tam wieczorny test? Według mnie małe szanse, że będzie to fałszywy pik skoro był już widoczny wzgórek jajonośny a z tego co czytałam to po jego uwidocznieniu na USG owulacja jest w ciągu 36h. Na wszelki wypadek jednak zrobisz jutro test przed staraniami i mocna krecha wskaże na właściwy pik a blada na fałszywy :-) Kto wie, może w tamtym cyklu nie to z winy Estrofemu po pierwszym piku nie doszło do owulki ...a może tamta dawka była jednak dla Ciebie za duża a ta jest idealna
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Trzymam mocno kciuki!
Kiraa, to zbrojnik zebra ale oczywiście piranie też miałam w akwariach
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
(4 gatunki:
Pygocentrus nattereri, P. piraya, P. cariba, Serrasalmus rhombeus) i są jedną z moich akwarystycznych słabości, uwielbiam te ryby i mam w planach założenie polskiej strony z opisami gatunków, mam na dysku kilkaset zdjęć z pozwoleniami ich właścicieli, tylko czasu wiecznie brak :-)), teraz część z tych ryb zamieszkuje 2 zbiorniki we wrocławskim ZOO :-)