reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha super hobby:-) moj tata tez mial bardzo dlugo akwarium bo tez to uwielbial My z moim K tez mielismy kiedyś akwarium :-)

Dorcia super wiesci Dobry ten poniedziałek :-) ładnie spada beta

Chyba jeszcze niedowierzam :-) narazie udaje mi sie utrzymać tajemnice Kolezanka w pracy dzisiaj dziwnie sie.na mnie patrzyla bo chodzilsm usmiechnieta od ucha do ucha w poniedziałek :-)

reklama
Nuska
for juuuu wszystko :cool2::-)
Dorcia ladnie, oby tak dalej

zakreciu nie wygadaj sie pamietaj :-)

piranju
to Ty piranja z prwdziwego zdarzenia!!! Czyli piranja pelna geba jestes :-D

Zakreciu
tak juz nawet w lozeczku :-)

mysle dokad sie wybrac, ja bym chciala na tydzien na robienie malej Kiry gdzies do cieplych krajow :-):-) ale bede na chorobowym na zlecenie gina... Nigdy tego nie robilam, rozumiesz ze jako pracoholiczce niezmiernie mi trudno :cool2: ale jak gin karze... ;9

Wiec nie moge sie opalic bo poznaja w robocie.... A jestem blada i szybko lapie opalenizne.... Hm wiec chyba Pl morze, chyba ze matikowa mi cuuus wynajdzie na swej wyspie... Gdzie mi zagwarantuje ze sie nie opale :cool2:
a tak jestem otwarta na propozycje , mysle ze ten cykl nie nastepny, tylko jeszcze zanastepny :-) wtedy bylaby owu akurat pod koniec marca :sorry2:

jak sie czujesz sloneczko? Niewygadalas?

Kirusia ja tez juz w łóżeczku :-)
Pracocholiczka jesteś??? Ja tez zawsze jestem sumienna, ambitna,dokladna,uparta itd ale urlop uwielbiam :-)
Ja bym Ci z całego serca polecila Hel,Gdynie :-) my tex moze na wiosne tam pojedziemy :-) ja blada jestem i slabo siw opalam wiec nie mam niestety tego problemu
Dobrze sie czuje tylko troche kluje mnie jeszcze w tej klatce piersiowej :-(
Niewygadalam sie :-)
Buciki i test juz kupione:-) jeszcze zobaczę inne buciki bo to nie takie jak chciałam ale fajne były wiec wzięłam :-)

Ostatnia edycja:
Dorcia super, cieszę się!

Gocha Słodziak :-)

Dziewczyny, Aljul, wkleję wam linki do aukcji/nazwy suplementów, które kiedyś skopiowałam STARANIA DZIEWCZYNKOWE

Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta:
- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex (np. B-100 firmy Puritan's Pride) gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyną poronienia

Kurcze byłam pewna, że mam skopiowane konkretne nazwy suplementów. No nic poszukam jeszcze. A na razie wklejam starania Ewelin.

Ja chyba trochę mniej zrobiłam. Ale napewno zmieniłam dietę, może calkowicie nie ale zmienilam. Jadłam codzinie po dwa serki wiejskie, pilam kefiry, nie codziennie bo czasami mi sie cofało na ich widok ale piłam. Piłam jogurty naturalne i owocowe. Piłam suplementy, ph ogólnie miałam 4,5 Starania z odstępem do 5,6 dni to zalecenia z tej książki Chazel Philip Chesterman, wziełam je pod uwage bo dwóch chłopców mam dzień sprzed owulacją. Przed sylk a po równiez sylk i lactovaginal na noc. Po staraniachch takich 36 h po pozytywnym to użyłam Lacibios femina plus w żelu (ma ono ph 3,5 ) a potem od razu limonka siup, dwa razy po 10 minutach sprawdzałam, ph było ok 6 ale nie wiem czy to było ph śluzu czy spery bo nie mogłam wyłapać juz śluzu.A potem na noc tampon, (ja mieszałam cytryne z woda zwykłą aby miała ona ph 3). Suplementy pilam ale calcium to 1000 mg z allegro przyszło mi wlaśnie tydzie przed szczęśliwą owulacją. wcześniej piłam cytrynian wapnia z Biotter OsteoDiag, magnez, witamine B-complex i folik oraz lacibiosFemina w kapsułkach. Piłam tez czasami sami sok żurawinowy. Słowo czasami mnie wkurza bo powinnam codziennie ale cóż czas pokaże. Aha i miałam w sypialni lampę solną
biggrin.gif
, a staranka w O+12 były na stojaco aby sperma sływała w dół i tylko co silniejsze zostały(ale to juz taka moja filozofia). dwa dni po OWu ph bylo 4,5 wiec chyba spoko.mam nadzieję że sie opłacało to wszystko ale tak samo jak ty marzę o mojej córci. wiem że to moja ostatnia ciąża i chcę się nią cieszyć „

Dobrej owocnej nocy dziewczyny :-);-)

reklama
Dorcia, pięknie beta spadła, strasznie się cieszę! Zgasło już czerwone światło, zaświeciło się pomarańczowe a niebawem zaświeci się zielone. Takie zeberki można już zakupić w Polsce (kiedy ja je kupowałam to dostępne były najbliżej w Niemczech), sprzedają je w dużej mierze ludzie, którzy kupowali ode mnie narybek. Cena niestety jest strasznie wysoka (na Allegro były jakiś czas temu 3,5 cm maluchy za 350 zł za sztukę). Nie jest to łatwy do rozmnożenia gatunek a do tego z jednego tarła jest mało przychówku.

aljul, ja stosowałam owulacyjne One Step Ovulation Test oraz ciążowe One Step Pregnancy Test, dziewczyny na forach pisały, że mają one rewelacyjną, wręcz laboratoryjną jakość i ja osobiście byłam bardzo zadowolona, nigdy mnie nie zawiodły i nie okłamały.

gochaa, najlepsze są podobno Merck Testy inne - Paski ph - do badania pH pochwy, pH 4.0-7.0 100 szt MERCK - ale niestety bardzo drogie, można kupić tańsze paski na Allegro Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3944241011) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Masz prześlicznego synka, jest cudny i z oczu bije mu niesamowita radość :-)

Kiraa, hehehe, ano stąd się wziął mój nick :-D, na forach akwarystycznych zrobiono ze mnie piraniowego guru i jakoś tak ten nick już do mnie na stale przylgnął ;-)

Nuuuśka, nie chcę już pisać smska bo boję się, że Was pobudzę :-D Mi się wydaje, że to jest prawdziwy pik LH :tak:, poczekajmy jeszcze na jutrzejsze testowanko o 13-tej :-)

Kolorowych snów i dobrej nocki!

Do góry