reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha bo pami Renia nie dala rady - ale ja dalam - chuc mnie dopadla :-D:wściekła/y:
Jutro rano nie ma szans, bo idziemy na rano do pracy. Mozemy dzis wieczorem tak kolo 22 i jutro, ale albo po pracy kolo 15, albo wieczorem dopiero tak kolo 19?
A czy to serducho sobotnie nie oslabi zolnierzy ? :zawstydzona/y: Czyli mam teraz zazyc 1/4 dupka i jutro tak ? a czy jesli dajmy na to, teraz nie bedzie owulki, to czy dupek Nam jej nie przyblokuje ?
Matko normalnie mam nie do wiary :szok:

reklama
Piraniu, ale ladna ta rybka. a czym ona się żywiła? a nie korci Cię, żeby wrócić do tego hobby?

oczy niebieskie, tak tak, mamakaja jest tez w podobnym etapie

Matik, to jutro kciuki za badanie krwi &&&&&&

krystian, choroba, to 3-4 próby macie... zaciskam kciukasy, uda się &&&&&&&&& wiem, że jak się zmienia życie do góry nogami to człowiek nie dokłada do tego dodatkowych zmian

Nusia no to dobre wieści z badania, super!! ja wierzę, że ten cykl to będzie też Twój cykl!!

Dorcia kciuki za spadek betki!

wiecie co, jestem wściekła, pamiętacie jak pisałam w środę o tej mojej przychodni i badaniu krwi?? coś przeczuwałam, że będą problemy... wyniki miały być na dziś, właśnie dzwonił mój mąż, że był na miejscu i wyników nie ma, powinny być w tym tygodniu!! a ja ich potrzebuję na środę, poza tym nadal nie wiadomo czy dostanę swoje rzeczy czy coś te babki pomieszały przy wypełnianiu druków. zadzwoniłam do tego laboratorium, gdzie chodziłam zawsze i tam wyniki są z dnia na dzień, kurcze, no co mnie podkusiło, żeby iść do tej głupiej przychodni. teraz się zastanawiam, jeśli jutro rano nie będzie nadal moich wyników czy iść na badanie krwi jeszcze raz i mieć pewność, że wyniki będą ok i ekspresowo. kurcze nooo:wściekła/y::angry:

Nusia powodzenia :)

Pirahna ja bardzo wierzę, w to wszystko co piszesz :-) i wierzę, też w metodę O+12. Tylko ciut się boję bo tak mocno zakodowane mam że odstęp powinien być 3-4 dniowy...Pytam się już na zaś - pomogłabyś i mi wyznaczyć najlepszy moment na serducho? Chyba u mnie nie będzie to takie proste - bóle owulacyjne mam ale czasem jest ich kilka w ciągu np 2,3 dni płodnych, albo są to "rozlane" bóle. Myślałam by prócz mierzenia temperatury wybrać się na 2 monitoringi przed staraniami

małe liski u mnie tez juz jest zakodowane ze odstep powienien byc 3-4 dni dlatego juz krece nosem, ze za intensywnie spozytkowalismy weekend, ale nie sadzilam, ze teraz z kolei owu zaskoczy Nas tyle ze wczesnie :blink:

lilly dziekuje :**

Nuuuśka, to zadziałajcie jutro o 15-tej, w końcu u Ciebie od piku do owulki mija aż 36h więc jutro po południu będzie w sam raz :-) Duphaston (dydrogesteron) nie blokuje owulki a już ta pewno nie zrobi tego 1/4 tabletki, progesteron powoduje rozkład białek w ścianie pęcherzyka na aminokwasy i peptydy co ułatwia uwolnienie komórki jajowej. To podwójne sobotnie serduszko zapewne osłabiło nieco żołnierzy ale jutro będą 3 dni odstępu więc powinno być dobrze (zdrowy mężczyzna produkuje podobno 100 milionów plemników dziennie) :-) Zanim jutro zadziałacie to zrób koniecznie test by się upewnić, że to był właściwy a nie zmyłkowy pik LH :-D

lilly, ale pech faktycznie z tymi wynikami :-( Te rybki jadły różne mrożonki przeznaczone dla ryb + pokarm suchy, strasznie mnie korci ale niestety już mnie nie stać by zakupić narybek bądź stadko hodowlane, to strasznie drogie ryby.

małe liski, chętnie pomogę :-)

Ostatnia edycja:
piranha ok czyli ustalamy wstepnie serducho na 15 na jutro, okolo 13 zrobie test, jesli krecha bedzie tak samo widoczna lub bardziej to obstajemy przy serduchu jesli nie, czekamy dalej tak ? :blink:

małe liski czyli zaczynasz od kwietnia? - dobrze pamiętam a masz jakieś nazwy suplementów?

Nuuusiu czy możesz podać namiary na jakieś testy owu?

Hej dziewczyny nie wiem czy można dołączyć ? Chciałabym zacząć starania o dziewczynkę. Mamy małego 15 miesięcznego synka i chcielibyśmy parkę, ale jak będzie drugi chłopczyk to też będzie ok :) Na razie nie robilam nic w kierunku suplementacji lekami, czy też dietą. Jak na razie to wykluczyłam praktycznie całkowicie gluten i słodycze, podobno pomaga to w chorobie Hashimoto, którą niestety mam. Badałam wczoraj TSH i na szczęście jest super 1,7 choć nie ukrywam że najlepiej się czułam po porodzie jak miałam 0,3. Teraz już znów kilogramy ida do przodu :(:( Przyjmiecie biedną, zagubioną istotę ? :-)

Nuuuśka, dokładnie tak :tak:, myślę, że to dobry plan :-)

gochaa, witaj i rozgość się, fajnie, że do nas dołączyłaś! :-)

reklama
gochaa witaj:-)

Piranhiu coś mam przeczucie że jak dzieci podrosną to wrócisz do swojej pasji...chyba nie tak łatwo się od niej uwolnić:-) a i dzieci z pewnością się nią zarażą:-). Mojemu M cały czas to wraca - powrót do hodowli

Do góry