reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nusiaaa super! :) widzisz jakie piekne endometrium, widzisz? :) a wiesz co Kochana? bo zerknelam na Twoj wykres i mam propozycje dla Ciebie. Bo widze ze w notatkach zapisujesz leki dodatkowe ktore bierzesz...a jakbys tak weszla w zakladke leki i tam jest cos takiego jak edytuj pola i jak tam wejdziesz to mozesz wpisac swoje nazwy lekow ktore bierzesz. Wiesz o co mi biega? i wtedy notatki bedziesz miala wolne...

Nuuśka proszę mi natentychmiast wysłać zdjęcia lewków...mój M nie może uwierzyć że tak można kociastego ciachnąć !!!
Ja mojemu klecę legowisko na parapet ( na allegro kosztuje 50 zł...a ja zrobię za 3 złote :tak:)

Tak rano upuściłam sobie krwi....wyniki pewnie jutro.Nie liczę że spadła dużo....ale mam nadzieję że choć trochę poleciała w dół !!??

Właśnie miałam Ci pisać o wpisywaniu leków w ovufr... ale aniaS mnie ubiegła...będzie Ci łatwiej kochanieńka !!!

Nuuśka Ty wiesz że ja ........ wiesz ,wiesz !!! A ja to bym chciała żebyś to Ty utyła zaraz po tym endometrium...i to bynajmniej nie z powodu zjedzenia zbyt dużej ilości słodyczy !!!

Ostatnia edycja:
aljul, trafiłaś w 10-tkę bo brakuje mi koszmarnie akwarystyki, to taka moja dożywotnia pasja (która jednocześnie mnie relaksowała), z której nie umiem się wyleczyć :-) Ja w akwarium sprzątać nie musiałam, miałam mega filtrację, prąd wody jak w rzece a wszystko sprzątały krewetki :-), trzeba było tylko podmieniać wodę no i raz na jakiś czas przepłukać wkłady w filtrach zewnętrznych.

Nuuuśka, do tego wzgórka jajonośnego przytwierdzona jest komórka jajowa. Uwidocznienie tego wzgórka na USG wskazuje na dojrzałość pęcherzyka i owulka od momentu zlokalizowania wzgórka powinna wystąpić za około 36 godzin, tak więc stawiam na to, że dziś będzie pik LH, ale emocje :-D

Marchew, a kiedy masz kolejne USG? :-)

Dorcia, od rana zaciskam kciuki i czekam na wynik prawie wyzerowanej bety!

anias wiem kochana wiem, widzialam juz to wczoraj ale nie mialam juz nerwow do tego wczoraj :wściekła/y: bo mnie nawet nie tyle zalezy na wlasnej nazwie lekow, co na dawce, bo jednak czasem sama zapominam czy bralam cos czy nie a tak to mam czarno na bialym, ale zmienie zmienie,bo to na pewno latwiejsze i wygodniejsze :tak:

Dorcia jak tylko Ł. mi wroci do domu to go poprosze zeby mi fociaki porobil i wkleje !! Bo juz kiedys mial robic, ale kociaste szanowne to minuy na tylku nie umieja ustac a ja chce zeby je cale bylo widac :-)
Betka na pewno poleciala, jesli niewiele co nic, wazne zeby leciala ! Tak sobie wczoraj pomyslalam, ze moze przy dobrych wiatrach jak dotychczas spadla tak ladnie, to za miesiac juz bedzie na poziomie 0 ? :blink:
Ja wiem wiem ze Ty bys chciala ale wiesz ze ja bym chciala zebys Ty tez ???? pamietasz jak Ci powiedzialam w zeszlym roku, ze bede czekac na Ciebie ze starankami ? i widzisz, i moze ja dotrwam do kwietnia a Tobie betka spadnie tak ze kwiecien stanie sie realny ????? :happy2:

piranha robilam wlasnie test Slonko - zaraz wkleje zdjecia, nie wiem jak sadzic, bo test ma czulosc 40 wiec na 30 moze bylby pik ?
Sekunda.

Ostatnia edycja:
Witam Babeczki.

Zakręcona, gratuluję! Ale fajne wiadomości! Ja też bym poczekała do piątku. Chyba. :-D
Elmo, cudowny jest! Normalnie takiego by się chciało przytulić. Gratuluję Kochana raz jeszcze.
Matik, osiwieję, jak Boga kocham, osiwieję. Ja nie widzę innej opcji, ale potwierdzenia brakuje.

piranha - muszę się umówić... prywatnie... ale ta lekarka też mnie skierowała do kilku specjalistów... kto wie może sami zaproponują jakieś dodatkowe usg... teraz siedze i czekam na wyniki... pewnie jutro cały dzień będę sprawdzać czy już są...
i jeszcze jedno pytanie... może wiesz? biorę Acard... jakby się okazało, że mam mało płytek krwi mam przestać brać?
dorcia - mi przy pierwszym poronieniu beta bardzo szybko spadła...

Ostatnia edycja:
piranha obiecna zdjecia : zgrane jeszcze raz : popatrz : 20140210304.jpg20140210303.jpg pod spodem mozesz widziec jeszcze w zalaczniku zdjecia ktore wczesniej dodalam, ale byly mniej widoczne, bez lampy, teraz krechy sa wyrazne:blink::happy2: i to przy czulosci 40 ? :shocked2: szok, nie spodziewalam sie.Zdjecia z zolta koncowka, to zdjecia z wczoraj i przedwczoraj tesciorow o czulosci 20.

Załączniki

• 20140210301.jpg
    20140210301.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 42
  • 20140210302.jpg
    20140210302.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 48
  • 20140210304.jpg
    20140210304.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 49
  • 20140210303.jpg
    20140210303.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Marchew kochanieńka ...betka spada szybciutko tylko że ja mam stwierdzony zaśniad całkowity i stąd mały spadek bety .... niestety !!!

reklama
Marchew, chyba przy małopłytkowości bym nie brała Acardu. Nie mogę się doczekać kiedy poznasz płeć bo to faktycznie niezła zagadka jest :-)

Nuuuśka, czemu masz zaznaczone 2 serducha w sobotę, myślałam, że pani Renia nie dała rady? ;-) Jak dla mnie to albo masz pik albo lada moment on będzie, Jeśli macie możliwość zadziałania (i poleżenia) jutro rano to tak bym zrobiła, jeśli nie to zadziałałabym dziś wieczorem a jutro poprawiła po nie dłużej jak 24h. Wzięłabym też dziś 1/4 tabletki dupka, jutro również. Sama zobacz jak te suplementy poprawiły Ci układ hormonów, będziesz mieć prawdopodobnie owulkę w przepisowym 14 dc (a przez ostatnie cykle niemal zawsze miałaś w okolicy 17 dc), masz piękne endo, z miesiąca na miesiąc jesteś coraz bliżej mety. Ale emocje! :-)

Do góry