reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Lenka
ja niestety lub stety bylam zmuszona podszkolic sie z angola, zeby rozumiec ingender itd :-) mozna powiedziec ze staranka sa okupione nauka angielskiego:cool2: ale tez tlumacze ze slownikiem online jak cuus nie wiem

o ja głupol, kompletnie zapomniałam o walentynkach, mogę się zasłodzić z tej okazji przecież, dzięki za podpowiedź :-D

anias, co do wapna, muszę przegrzebać neta bo zamawiałam przez internet, magnez kupowałam na doz.pl ten który akurat wychodził najbardziej ekonomicznie, tak samo żurawinę i wit.C
a co do syfków, może to być uczulenie na coś, nawet na jedzenie, może tez być trądzik, dużo osób dostaje go dopiero w wieku dorosłym... ale najlepiej przejdx się do dermatologa niech to obejrzy

małe liski wiesz co, ja w dziewczynkowych staraniach, ale też w diecie dukana i south beach zamiast cukru posiłkowałam się słodzikami, a jak miałam ochotę na słodkie ciasta to do pieczenia używałam xylitolu, to naturalny słodzik, a ma bardzo niski indeks glikemiczny, tak samo chyba jest ze stewią. i np jak jestem coloholiczką to przerzuciłam się na ta zero, która jest słodzona słodzikami.

oczy niebieskie, gratulki dla siostry!! to jest w podobnym momencie co ja plus minus tydzień

krystianmartin, to jakiś ekspresowy cykl Ci się zrobił, a gdyby kolejne były juz normalne, to wstrzelasz się z owulką w spotkania z mężem?

Kiraa, ciekawy link, jak dorzuci się do tego jeszcze pozostałe 6 czynników to dziewczynka murowana :-D Ja angielskiego nauczyłam się sama właśnie dzięki hobby, nigdy nie lubiłam wszelakich kursów a że wiedza w PL o interesujących mnie sprawach była prawie zerowa to czytałam zagraniczne fora, dzięki czemu np. zdobyłam wiedzę, która pozwoliła mi jako pierwszej w Polsce rozmnażać na większą skalę ten gatunek ryby:

Hypancistrus-zebra.jpg

Pochwaliłam się, a co :-p W każdym bądź razie potrzeba zgłębiania wiedzy na zagranicznych forach podszkoliła mój angielski więc to takie przyjemne z pożytecznym było :-)

Milla, o jakich tabletkach piszesz? Ale masz ślicznych synów! Są zupełnie inni :-)

anias, to może być na tle zaburzeń hormonalnych ale może też być uczuleniowe.

Ostatnia edycja:
Pirahniu super rybka-zebra. Hodujesz je cały czas czy to była pasja jeszcze sprzed macierzyństwa..?

Jeśli chodzi o angielski - była u mnie niedawno znajoma (mama bliźniaków - ma córę i syna) i mówiłam, że ona bardzo niedawno zaczeła uczyć się angielskiego a pomogły jej książki, opowieści po angielsku. Zaczęła sobie powoli czytać jakieś proste krótkie opowiadania i krok po kroku...

Aljul czyli twoja koleżanka jest kolejnym dowodem na skuteczność metody O+12. Kurcze kusi ta metoda. Ja tylko się boję, że m. ma takie mocne super szybkie pleminiki y że pare godzin po owu to nadal będziemy mieli sporą szansę na chłopca. Wierzę bardzo w dietę - zaraz przeczytam artykuł Kiry, dzięki Kira :) - ale tak mam wbite do głowy, że odstęp jest ważny ...ehh jeszcze mam czas do podumania

Piraniu piszesz na tle hormonalnym a jakies konkretne hormony nalezalo by zbadac? bo ja te podstawowe czyli prolaktyna, progesteron, testosteron, estradiol, lh, fsh, tsh, ft4, ft3 badalam i jest ok no oprocz estradiolu duzo duzo za niskiego. Rece mi juz opadają.....

a w ogole to jaka sliczna rybka, z tego co piszesz to naprawde musisz bardzo lubic te rybki :)

reklama
Do góry