reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zapomniałam dopisać - w końcu zebrałam się, żeby założyć konto na enpr i przywitała mnie właśnie taka fajna wiadomość:-) ciekawe czemu zamykają...Czyli zostaje ovu friend albo ff

reklama
Ewelin zapomniałam - KCIUKI mocno zaciśnięte za ciebie, żebyś długo nie musiała czekać na swoją królewnę, a poród żeby był szybki lekki! I koniecznie proszę o fotki córci, żebym mogła się napatrzeć i pomarzyć :-D Aljul ja też wizualizuję sobie córcie - będzie miała blond włoski i będzie podobna do m. :-D Tylko nikt w tą naszą córcią oprócz mnie nie wierzy :tak:ehhh..dobrej nocy dziewczyny!

małe liski u mnie też mąż nie za bardzo wierzy że nam się uda i tez sama zostałam na polu walki o marzenia:-). Wczoraj byłam u przyjaciółki która miała 8l synka i niedawno urodziła 2 córeczki (a chciała mieć 3 synów)...ależ je wyściskałam i wycałowałam - takie fajne są i tak dzidziusiowo pachną, a do tego mój 1,7r synuś tak się nimi usilnie chciał zajmować i biegał od jednej do drugiej, i smoczek im dawał i picie...kurcze znowu się rozmarzyłam i rozczuliłam nad tym widokiem jak taki maluszek dba o te kruszynki, że oczywiście z wrażenia całej nocki nie spałam:-)

ewelin kciuki mooooocno zaciśnięte

zakręcona fajne serduszka - też lubię takie pierdołki, a jeszcze bardziej lubię je sama tworzyć:-)

Ostatnia edycja:
Dorcia dzięki za info :-)
W takim razie ELMO OGROMNE GRATULACJE!!!!! Jeszcze niedawno się stresowałaś czy będzie chłopak a ten mały cud już jest z Tobą. Czyli jednak marzenia się spełniają.

Ja sobie piję kefir który mi juz uszami wychodzi ale to juz ostatni m-ac przed staraniami więc trzeba się spiąć. Ciekawe tylko jak długo będę się starać. Na sam widok tabletek mi niedobrze. :wściekła/y:

Aljul, Małe liski u mnie akurat mąż bardzo wierzy w te "czary-mary" i boję się, że go rozczaruję bo już jak byłam z Adasiem w ciąży to się nastawiał na dziewczynkę. Ja to nawet mam już w głowie wizualizację pokoiku małej:-D chociaż wiem, że nie powinnam się aż tak nakręcać. Bardzo bym chciała zeby nam wszystkim się udało:tak:Dopijam ten kefir i lecę sprawdzić jak vitagyn c mi ph obniża:-D Trzymajcie się papapa.

Aljul to chwal się - co robisz? Zajmujesz się czymś hobbystycznie?:-) Ja wierzę w nasze córcie, więc nie jesteś sama - jest nas przynajmniej dwie :-D Mam tak samo - mam koleżanki które mają córcie i to do tego taka fajne są to dziewczyny, że nic tylko wyściskać, wycałować!I tak też robię przy każdej możliwej okazji :-)

Milla ja wierzę w magię pozytywnego myślenia! Tak więc dziewczyny wizualizujemy sobie pokoiki naszych córci i jakiego koloru włoski będą miały, a co! marzyć nam wolno. Mój m. chce "Grzesia ", ale czuję, że w głebi serca siedzi i u niego marzenie o córci

..Przyszła mi taka myśl do głowy, że dawno temu kobiety marzyły by mieć synów szczególnie jako pierworodnych, a teraz mam wrażenie że sporo kobiet marzy o dziewczynkach (że to się jakby odwróciło, tak mi się wydaje). Nawet tu na forum znacznie więcej jest dziewczyn które marzą o córkach

Milla ja wlasnie wcinam serek wiejski:-p a jak dlugo juz masz diete i bierzesz suplementy? W marcu zaczynasz starania? Ja diete od polowy stycznia wprowadzilam ale jeszcze nie taka scisla a suplementy od lutego i tak mysle czy nie za krotko ta dieta i tabsy jesli staranka od polowy kwietnia... a z drugiej strony pewnie za pierwszym razem sie nie uda. Ja tez mam vitagyn c ale chyba pozostane przy rephreshu podczas staranek :tak:

Milla mój M w 2 ciąży też czekał razem ze mną na córeczkę ale marzymy o tym od zawsze, on zawsze mówił że jego córka będzie miała takie kręcone blond włoski jak ja a mi marzy się żeby miała takie oczka jak ma mój M i chłopcy - maja piękne długie, gęste i ciemne rzęsy - tak że tuszu nie musiałaby używać

małe liski w zasadzie to łapie się tego co jest mi potrzebne na daną chwilę i nie mam żadnych zdjęć swoich prac - w tej chwili robię płatki do kwiatków z tasiemki i mam zamiar nimi ozdobić sweter i bluzkę, i troszkę dorabiam jajka i bombki karczochem - tak na odstresowanie:-) - jak coś zrobię to dodam zdjęcia
....mi też się wydaje że teraz więcej dziewczyn marzy o córci:-)
a zauważyłam że dostajemy co innego jak chcemy ...tak jakby ktoś cały czas nas testował;-)

IMG_4223.jpg
to zdjęcie mojego młodszego słodziaka kilka dni po jego narodzinach

Załączniki

• IMG_4223.jpg
    IMG_4223.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Male liski zgadzam sie z Toba ze teraz wiecej kobiet marzy zeby miec choc jedna corke. W moim otoczeniu wsrod znajomych wiekszosc chlopcow i kazda z kolezanek marzy o drugiej corci :tak: gdzie sie nie pytam to kazda mowi ze chcialaby miec corke rzadko kiedy synka a jesli chodzi o dzieci tej samej plci to zazwyczaj chca 2 dziewczynki. Ja tez wierze ze kazdej z nas sie tutaj uda zaplanowac corcie zobaczycie :-) na razie pomarzmy o rozu :-D
Ewelin powodzonka kochana!

reklama
Do góry