reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia- jak nie macie uczulenia na lateks to gumki są ok.

Piranha- na opisie usg mam,że łozysko na ścianie przedniej,nachodzące na szyjkę. Czy Duphaston nadal brać?

reklama
Dziękuję dziewczyny...czekam na dalsze odpowiedzi !!!
Ja dostałam receptę na NuvaRing...ponad rok temu go stosowałam ale wczoraj uzmysłowiłam sobie że od roku kiedy jestem "czysta" nie miałam wielkich ataków migren !!! Więc za migrenami i spadkiem libido stał Nuva !!!??
Po co się chlastać hormonami skoro mam zamiar się starać jeszcze ???
Dostałam też receptę na Harmonelle ( któraś to miała???)

Dzień dobry dziewczynki,
Dorcia jak tam rozmowa ? Co do metod to u nas też się gumka sprawdziła. No i przerywany też długo nie wpadliśmy chociaż to raczej wątpliwy środek. Brałam kiedyś tabletki ale się źle po nich czułam, nogi mi puchły, głowa bolała, porobiły mi się pajączki. Także odstawiłam
Mamakaja witaj, śliczny suwaczek nareszcie :-)
Nuuuśka to żeś chłopa nakryła
Gorgusia nie jestem przekonana co do tego siusiaczka na zdjęciu, to równie dobrze mogą być opuchnięte wargi sromowe a ciekawa jestem co na to szefowa

Maggie dziękuję że pytasz...czekam na telefon w poniedziałek ...zobaczymy co z tego wyniknie...ale boję się tej pracy...trzy zmianowa robota !!!
A jak Ty się czujesz kochanieńka....nadal nosek podpuchnięty ???

Hejka! Nie doczytałam Was, dzieci nie dają chwili wytchnienia, tego posta pisałam od 8 rano, po południu wybywamy z dziećmi do cioci więc będę dopiero wieczorkiem.

Kiraa, ja to policzyłam inaczej, test w poniedziałek o 10-tej pokazał piękny pozytyw, założyłam zatem, że pik był już prawdopodobnie wcześniej (w nocy z ndz na pn), dodałam do tego 24 godziny i wyszło mi, że owulka była w nocy z pn na wt, dlatego gin na USG nie widział pęcherzyka a ciałko żółte nie było jeszcze widoczne. Jeśli nie planujesz monitoringu to trochę strach stymulować cykl CLO, Femarą czy gonadotropinami (podałam od najgorszych do najlepszych stymulatorów :-)). Możemy w takim wypadku raz jeszcze spróbować z cyklem niestymulowanym ale z pomocą Dostinexu i Duphastonu. Odwdzięczysz się kochana wklejając zdjęcie 2 kresek na teście, 3 na USG a potem zdjęciami ślicznej dzidzi w różowych ubrankach :-)

Nuuuśka, co do przeciwciał to tak jak piszesz - będziesz mieć spokój na dłuższy czas :tak: Takie zdjęcie to bym chętnie sobie na ścianie powiesiła, strasznie mi się spodobał ten pomysł choć uważam, że Wasze dzieci to tylko i wyłącznie Wasza zasługa :-) Co do wybryku M, na cóż, dziś miało być serduszko więc trafił idealnie z 4-dniowym odstępem :-D (o ile nie było więcej wybryków po drodze :-p), w takim wypadku ja bym zrezygnowała z dzisiejszego serducha i zadziałała dopiero w okolicy 13-14 dc. Pięknie TSH spadło, prolaktyna bardzo ładna a wynik dużo niższy bo zapewne teraz jest w ng/ml a nie w mIU/l :-) (1 ng/ml = 20 mIU/l).

Dorcia, powiedzenia w śledztwie! :-D

aljul, ale śliczny synuś, jak zobaczyłam to zdjęcie to najpierw pomyślałam, że to dziewczynka :-), śliczny jest i widać, że będzie mega przystojniakiem. Jest mniej więcej w wieku Kai. Gdyby nie kwestie finansowe i kompletny brak pomocy (a nie mam komu zostawić dzieci nawet na 5 minut, czasem dopada mnie uczucie mega zmęczenia i wypalenia) to chętnie bym powiększyła swoja rodzinę do 2+3 :-), dzieci to coś najpiękniejszego co mnie w życiu spotkało.

Annette, soja zawiera fitoestrogeny więc raczej nie jest zalecana przy planowaniu córki. Clomid zmniejsza ilość śluzu co jest na rękę przy planowaniu dziewczynki, stymuluje pęcherzyki do wzrostu, wiele dziewczyn go przyjmuje, jednak na pewno nie może być traktowany jako suplement wspomagający poczęcie dziewczynki gdyż przy dobrej pracy LH i FSH może przestymulować jajniki.

gorgusia, jaka śliczna dzidzia, uroczy ma profil! "Potty shot" nie jest dobrym ujęciem do oceny płci na tym etapie, zerknij jak wygląda dziewczęcy nub w 13t+1d (zdjęcie zrobione od góry a nie standardowo od dołu, nub jest na górze).

Zobacz załącznik 608689

Podobno takie ujęcia są wiarygodne dopiero od 16 tygodnia. Gdybym jednak miała rzucić jakąś ocenę to stawiałabym na chłopca z uwagi na kształt nuba (jest dość gruby a u dziewczynek zazwyczaj cieńszy), mózgoczaszka jest raczej bardziej owalna jak okrągła co niby też sprzyja bardziej chłopcu ...jednak bez widocznego z boku nuba jest to trochę zgadywanie i jeszcze nic pewnego :-) Jeśli jest już w pełni wykształcone łożysko to niby można dupka odstawić (choć ja bym brała jeszcze przez 2 tygodnie), niedobrze, że łożysko nachodzi na szyjkę ale jest jeszcze bardzo duża szansa, że się przesunie.

Ostatnia edycja:
Dzięki Piranha :) Czekam na 20tc i potwierdzenie. Tak czy inaczej kocham to maleństwo ponad życie. Szczęściara ze mnie. I potrzebującym wysyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Też niedługo będziecie szczęściarami :*

Będę brała dupka jeszcze około tygodnia,bo tyle mam.

Łożysko według gina powinno się podnieść.

Dorcia trzy zmiany ojej to niedobrze, bo ta 3 zmiana to chyba najgorsza z tego co wiem :-(
A nosek chyba coraz lepiej, coraz lepiej czuję i smaki też, także goi się, no i ja też pomału zaczynam wyglądać jak człowiek :-)
Aljul śliczny synuś
Gorgusia pewnie że jesteś szczęściarą, tak czy inaczej jeżeli to będzie chłopczyk to będziesz królową , najważniejsze że maluszek zdrowy !!! :-)

Nie wiem, może będę tego żałować ale zrobiłam dziś na obiad fasolkę po bretońsku i muszę ją zjeść, tak pięknie pachnie!!!! A ja już z głodu umieram!
Fasolce nie zaszkodzę gorzej ze mną.....
Aljul ja też widziałam Twojego małego przystojniaka:tak: Do zacałowania;-)
Maggie :*

reklama
Piranhiu dziękuję, dużo osób myśli że to dziewczynka:-). Też całymi dniami siedzę z dziećmi i wiem naprawdę o czym mówisz. U mnie tak naprawdę 3 dziadków (2 dziadków i babcia) jest na miejscu ale jakoś nie bardzo się do nich garną:-( no chyba że im ich podrzucimy w tygodniu na 2-3 godz. Kwestie finansowe tez mnie mega w zasadzie to chyba najbardziej przerażają, pomijając to że jeden z lekarzy obecnych przy cc tez pogroził mi palcem jak wspomniałam że marzę o córce (chodziło o dużą wagę małego), ale ja wierze że z pomocą dobrego lekarza moje dziecko nie byłoby takie duże i miałoby normalna wagę. Niedosyt co do posiadania i czucia się w 100% spełnioną mamą cały czas pozostaje. Bardzo kocham swoich chłopców i uważam że byliby najfajniejszymi starszymi braćmi swojej młodszej siostrzyczki na świecie:-)

mamakaja dziękuję
maggie dziękuję

Ostatnia edycja:
Do góry