reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia a my mielismy przerywany, ale zdaje sobie sprawe ze to ryzykowne takze na Twoim miejscu wybralabym gumke + ewentualnie przerywany jesli mocny stres ze peknie czy cos. :p

reklama
Daria- w ogóle ten siusiak się jakiś taki duży wydaje ( po tatusiu? :-p ). Nie wiem... jeśli okaże się,że to chłopiec to oznacza,że każda ciąża jest po prostu inna. I żadne smaki, samopoczucie i takie tam na nic nie wskazują. Zobaczymy za 2 miesiące. Najważniejsze,że anatomicznie jest ok. Choć nie powiem-ciekawa jestem...
Ciekawe co Piranha na to :)

Dorcia- a jak coś to wirtualny chrześniak może być? :)

kiedys na jakism forum znalazlam dziewczyne co wstawila podobne zdjecie i pytala czy to siusiak duzo ludzi mowilo ze tak a jednak byla pepowina :) szukalam tego zdjecia ale nie umiem znalesc;/ ja kazda ciaze mialam inna ale ostyatnia i pierwsza najbardziej do siebie podobne :)

Hej ale mnie dawno nie było trochę nadrobiłam,byliśmy w Zakopanym na pre dni mmm...prawdziwa wiosna super :) wcinam zupkę-krem z porów dobra pierwszy raz zrobiłam ciekawe czy synek zje cosik ale on z wszystkojedzących hehe

Widzę nowe koleżanki i marzące o córci Witam się, ja poczyniłam takie kroki kupiłam paski merck do ph ,termometr rtęciowy wycyganiłam od teściowej i mi dała :) czy ph bada się w ten sposób,że a paluszku troche śluzu wyciągnąć i na pasek dać ? jestem ciekawe jak to teraz wygląda przed staraniami

polisia fajnie że zajrzałaś. U mnie ok ale ledwo co chodzę, juz sie nie moge doczekać dzidzi ale skurczy porodowych brak. Najgorsze ze od srody mam strasznie spuchnięte nogi, w szczególności prawą-takie wielkie balony. opuchlizna nie schodzi. zaraz ide do lekarza bo sie przestraszyłam i wolę to sprawdzić przed weekendem. ciśnienie niby ok, białka w moczu też nie ma. no nic ide do niegi i zobacze co powie. skurcze mam ale nieregularne. A jak tam u ciebie?

lenka jesteśmy na tym samym etapie:-) - też mam już paski i termometr i zastanawiam się nad metoda mierzenia śluzu

:-):-):-)

ewelin ja na takich spuchniętych nogach "bujałam" się około 4 m-cy a mój lekarz nie widział żadnego problemu bo rano opuchlizny praktycznie nie było a na wieczór zajmowała każdy centymetr mojego ciała...brrrr masakra a do tego miałam jeszcze niedowład dłoni który przeszedł dopiero po 6 tyg połogu a tu w domu mały "klusek" z taką nie małą wagą do noszenia:-)

Ostatnia edycja:
mamakaja no wlasnie tez mnie to zdziwilo, ze przy pominieciu tabletki tsh polecialo ? Ale ladnie, nic nie mowie tylko sie ciesze :tak::-) a Ty juz mi nie pisz ze wiecej niz 1-2 razy w miesiacu ????????? Prosze Cie nie zalamuj :wściekła/y:

piranha tak dokladnie wynik jest w ng/mL . Czyli mowisz ze wynik jest dobry zarowno jeden jak i drugi ? To sie ciesze :happy2: Ta prolaktyna to chyba tak akurat w polowie, nawet troszke mniej. A lepiej jest jak prolaktyna jest nizsza ? tzn im nizsza tym lepiej ? :blink:
Postaram sie zrezygnowac z dzisiejszego serducha ale jak Ł. skruszony wroci do domu to moze go wezme w male obroty co ? Czy to bardzo zaszkodzi, jak myslisz ?? :blink: Bo u mnie to teraz jest ciezko, libido mi poszlo w gore jak zawsze po @, 13-14 mowisz ale to zobaczymy jeszcze jak z tesciorami nie ? kupie jutro ze dwie, trzy sztuki w Tesco.

Dorcia matko upuszczanie zeby seksior byl dluzszy ? Szkoda ze my nie mamy czego upuszczac, moze tez by bylo tak fajnie ? :sorry2: Ja wierze ze betka Ci pieknie poleci kochana, zobaczysz !! musi byc dobrze i bedzie ! :tak:A z tym pomyslem mamykai to uwazam ze znakomicie, zapytaj go wprost i zobacz co Ci powie. Choc domyslam sie, ze pewnie sie nie przyzna jak wiekszosc facetow bo jak dzis sie dowiedzialam - to a meskie sprawy i chyba nie sadze ze on mi bedzie o tym mowil.
No tak...ale ja sie sama nie zadowalam, wiec dla mnie brak logiki, a baby tez z panem jasiem szaleja :cool2:

Jezusie, ale ja dzis jestem padnieta, niewyspana i w ogole do dupy sie czuje strasznie przez te schadzki Ł. :angry:

maggie no wlasnie, nakrylam chlopa i wyszlo szydlo z worka :dry:

Ostatnia edycja:
ja kiedyś osiewieję przez tych lekarzy... byłam dzisiaj u lekarza z tymi swoimi wynikami tarczycy - kazała mi odstawić lek bo szystko jest ok... tyle, że ja te wyniki konsultowałam z endokrynologiem i niestety są gorsze niż były... bo co prawda tsh na poziomie 1,47 ale ft4 8,9... endo w Polsce kazała zwiększyć dawkę, a ta powiedziała mi, że odstawimy lek i wtedy jeszcze raz sprawdzimy hormony... no spoko... na bank byłyby jeszcze gorsze... ale ja jestem w ciąży i nie mogę sobie na takie eksperymenty pozwolić... a na bank mi się niedługo skończą tabletki więc co... zaczęłam ryczeć z tej bezsilności... bo ja jej jedno a one drugie... no i wtedy dostała skierowanie do ginekologa (???) oraz lekarza... eh... a ja ostatnio coraz bardziej opadam z sił i myślę, że moja tarczyca ma coś z tym wspólnego :dry: musiałam się wygadać - już mi lepiej :tak:

Jej.....oglądam te siusiaki. I zwykle siusiak jest taki szerszy na końcu,a ten mojego Cośka jest spiczasty,,,, może to pępowina? Ale ona nie wyklucza siusiaka. Oj tam...nie będę się spinać,bo sensu w tym nie widzę ;)

Marchew-na moje oko to Ty nie odstawiaj hormonów. To jest zły czas na eksperymenty- tak jak piszesz. Ja w przyszłym tygodniu robię całą trójkę. Mam kołatania serca i czuję,że dawka pojdzie w górę- teraz biorę 125....

reklama
Gorgusia - miałam Ci pisać, że pamiętam z grudniowych mam innego forum z kilku chłopców zrobiły się dziewczynki (i tak już zostało ;P) i to było kilka takich pomyłek! Ja się nastawiam teraz bardziej na dziewczynkę... poszperałam net i z czaszki oraz nuba raczej dziewczynka ;/ Jakby co możemy się zamienić :-p

Do góry