reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Dorcia, nie masz pojęcia jak się cieszę!!! Beta naprawdę rzadko kiedy tak szybko spada więc szybciutko zaświeci się zielone światło dla Was, przecież wynik 112 odpowiada mniej więcej becie w terminie spodziewanej @ więc jest to bardzo malutko! Co do zaśniadu całkowitego to czytałam, że powstaje w wyniku zapłodnienia pustej (pozbawionej matczynego materiału genetycznego) komórki jajowej przez 1 lub 2 plemniki. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą rozmowę, od teraz będziesz już słyszeć same radosne wieści.

lilly, za tą senność odpowiedzialna jest na pewno w przeważającej mierze ciąża (głównym sprawcą jest tu progesteron) :-), minie w drugim trymestrze gdy produkcję hormonów przejmie łożysko.

zakręcona, dzięki kochana, życzę byście szybko znaleźli wymarzone mieszkanie dla Waszej Trójki :-)

Nuuuśka,super, że będziesz mieć więcej Estrofemu, dorzucimy 1x1 w FL do rejonu implantacyjnego :tak: Zapewne pomyślała o niedomodze gdy usłyszała, że straciłaś ciążę po odstawieniu dupka, Twój poziom progesteronu jest jednak w porządku ale czasem problemem jest niewłaściwa "odpowiedź" receptorów w endometrium na właściwy poziom progesteronu. Co do zespołu antyfosfolipidowego - warto go wykluczyć! Super, że dostałaś skierowanie na przeciwciała antykardiolipinowe, niestety by wykluczyć ten zespół należy sprawdzić:

Antykoagulant toczniowy (test krzepnięcia)
Przeciwciała antykardiolipinowe IgG
Przeciwciała antykardiolipinowe IgM
Przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie I IgG
Przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie I IgM
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgM
Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG
Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgM
Przeciwciała przeciw protrombinie IgG
Przeciwciała przeciw protrombinie IgM

Faktycznie z dupkiem dziwnie wykombinowała ;-) i dziwne, że zrezygnowała z wymazów :-(, ciekawe co powie ginka na dzisiejszej wizycie. Załatwisz receptę na Femarę?

gorgusia, upoluj fajne nubowe fotki to podpatrzymy i pozgadujemy kto tam w Twoim brzuchu zamieszkał :-)

Elmo, aż ciary mi po plecach przeszły, czekam niecierpliwie na wieści i trzymam mocno za Was kciuki, dziś przytulisz swojego syneczka nareszcie po drugiej stronie brzucha!

Kiraa, no owulka była jak nic, zapewne około 24h po piku LH a że pik był wychwycony testem z samego rana o 10-tej to tak naprawdę mógł być już w nocy a owulka była zapewne z poniedziałku na wtorek ...a gin nie widział pęcherzyka bo już pękł a ciałko żółte nie było jeszcze widoczne :-)

Maggie, moja koleżanka ma ten sam problem, zachodzi w ciążę bez problemu ale nie potrafi jej utrzymać, straciła niedawno już trzecie dziecko (2 poronienia na bardzo wczesnym etapie i jedno w 20 tygodniu), jej organizm prawdopodobnie traktuje ciążę jak intruza, dostaje ona w ciąży ostrych reakcji alergicznych, dzieci, które straciła były zdrowe a ciąże przebiegały prawidłowo, teraz będzie sprawdzać różne przeciwciała.

krystianmartin, według mnie owulka była :tak:, jaki piękny skok na wykresie, szok jakiego psikusa Ci organizm zrobił :-)

reklama
Kochane czemu jest tak ze jak wejde np. na wykres Zakreconej to widze u niej serduszko a jak wejde na moj wykres to serduszka nie widac? to trzeba gdzies odznaczyc zeby byly widoczne?

Kiraa u mnie tez bylo tak ze bylam na monitoringu, pecherzyk sobie ladnie rosl. za 3 dni lekarz nie widzial ani pecherzyka ani plynu i stwierdzil ze nie bylo owu, kazal przyjsc za 2 dni, przyszlam i byl i plyn i poszarpany balonik :) takze owu tez byla. Tylko nie wiem czy bylo za wczesnie i nic nie widzial bo mial slaby sprzet czy cos innego.

Ostatnia edycja:
Wpadam tak szybciutko bo zaraz lecę córkę zawieźć na lekcje orgiami i zmykam na rozmowę

ELMO jestem z Tobą cały czas myślami !!! Odezwij się jak już będzie coś wiadomo !!!

Piranha ja też tak czytałam ...ale jemu chodziło o to że zawsze przy całkowitym jest ta jedna przyczyna...a przy częściowym często nie do końca wiadomo co jest jego przyczyną ( tak mi powiedział lekarz-co innego czytałam ) Fakt że dwóch lekarzy powiedziało mi że w tym wypadku zaśniad całkowity to dobry wynik...hmmm. No zobaczymy co będzie ... po prostu !
Co tu dużo gadać byłam pewna że mam najgorszą postać zaśniadu....okazało się że jednak nie...i wierzę temu lekarzowi po prostu !!!

Miłego dzioneczka babolki !!!
U nas przebija się słoneczko !!! Zapowiada się piękny dzień...oby !!!

Anias pod wykresem wejdź w udostepnij wykres tam zakladka miniatura i na dole zaznacz na udostepnionym wykresie pokazuj moje notatki i czas współżycia :-)

anias dzis do ginki ide za chwile - okolo 10 :tak:

piranha ja dostalam jedno skierowanie na przeciwciala anty kariolipinowe i nic wiecej wiec nie wiem. A z tego jednego nie bedzie sie dalo niczego wywnioskowac czy jak ? Estrofemu wiecej ? ale czemu wiecej ? :blink::blink: ja nie wykupywalam zadnego estrofemu teraz, mam w domu 2 opakowania przeciez jeszcze :happy2: i to trzecie ktore teraz koncze.
Szkoda ze ginka zrezygnowala z wymazow, ale nastpenym razem jak pisze anias sprobuje ja przycisnac...powiem ze moze warto to jednak sprawdzic, przeciez w 100% nie mamy pewnosci ze cosiek na pewno byl a ona teraz uwziela sie znowu jednej teorii. Co do Femary, to nie wiem kochana, przecie dopiero ten cykl sie zaczal :blink:nie myslalam jeszcze o kolejnym, a zeby ja wykupic musze wiedziec jak gin bedzie sie zapatrywac na usg w ewentualnym przyszlym cyklu, a o tym bedzie pewnie mowic za 2 tygodnie. Jesli jednak bedzie chciala robic usg to moze sprobuje, choc tak zastanawiam sie, skoro ja mam swoja owulacje to po co mam sie stymulowac jeszcze ? nie zaszkodzi to kochana ?
Zaraz ide do drugiej ginki - zobaczymy co ta powie ;-):-)
Prolaktyna, tsh i przeciwciala pobrane, jutro wyniki.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

Elmo co to się dzieje! Nie martw się, wszystko pójdzie dobrze. Życzę ci, żebyś szybko do siebie doszła i wróciła do nas z fotkami synka. Buziak!

Piranha powiedz mi prosze czy delikatne kłucie i ciagniecie w okolicy pachwiny i jajnika ( w którym byla owulka) to normalne czy powinno mnie to martwic? A noze czegos mi brakuje? Będę wdzięczna za,pomoc

Nusia, ja już wczoraj nie doczytałam Twojej relacji od ginki. Dobrze, że się przejęła i chce działać (spróbowałaby nie!) ale fakt, głupio, że jak się jednego czepi to resztę odrzuca i już tych wymazów nie chce robić i że kurcze, Ty jej musisz sugerować co powinno się zrobić i naprowadzać na dobry tok myślenia...inna rzecz, co Ci po usg w 22dc, chyba że babka zakłada, że teraz każdy Twój cykl będzie 40+... dawaj znać co powiedziała druga ginka

Kiraa, tak patrzę na Twój wykres, ale może jednak żołnierzyki przetrwały do owu i wcale nie był stracony cykl! i owu była!! tego się musimy trzymać!! a u mnie tfu tfu, dobrze, wczoraj trochę mnie brzuszek ciągnął w dole, ale jak już się położyłam, wszystko było ok, tylko to wiecznie niewyspanie i zmęczenie daje mi w kość, bo jestem tak leniwa przez to...

Elmo, kciuki zaciśnięte, będzie wszystko dobrze!!

Matik, tempka nadal ładnie w górze, super!!

zakręcona, ale piękny książkowy wykres!! masz przygotowane testy?? trochę Ci zazdroszczę szukania mieszkania, my mamy swoje 2-pokojowe, a czasami myślę że to jest dużo za mało, dawaj znać jak obejrzysz te wyselekcjonowane przez męża

Piraniu, dzięki za pocieszenie, kilka tygodni i będę znów tryskać energią w sumie i tak powinnam się cieszyć, bo poza tym wiecznym zmęczeniem i lekkim ciągnięciem w podbrzuszu od czasu do czasu to nic dokuczającego mi się nie dzieje

anias, tam na ovufriend jak udostępniasz wykres musisz zaznaczyć, żeby udostępniał serduszka i notatki i dopiero taki wygenerowany link wklejasz na forum jako podpis

Dorcia, powodzenia na rozmowie &&&&&&&&&&&&&&

reklama
Dorcia, super kochana! Beta naprawdę zleciała Ci cudnie, miałaś wynik taki jaki jest w ciąży terminie spodziewanego okresu więc lada dzień się wyzeruje i będziesz mogła niebawem wreszcie cieszyć się zdrową, książkową, nudną ciążą. Kiedy robisz kolejny wynik?

Nuuuśka, te przeciwciała antykardiolipinowe to jedna ze składowych ale dość ważna, najczęściej sprawdzana, super, że zbadasz poziom tych przeciwciał. To mówisz, że masz taki zapas Estrofemu że tak czy siak starczy nam na FL (wiesz, ja mega sklerotyczna jestem ;-))? Super! Co do Femary to myślałam o załatwieniu recepty ale wykupieniu jej dopiero gdy się okaże, że w tym cyklu się nie udało, ale przecież jest jeszcze na to mnóstwo czasu ;-) Czasem stymulacja (zwłaszcza gonadotropinami) po prostu poprawia jakość komórki jajowej, A może zakupisz Biosteron DHEA na polepszenie tej jakości? ...albo lepiej sprawdź najpierw poziom dehydroepiandrosteronu (DHEA) w krwi, szkoda, że nie pomyślałam o tym wcześniej byś sprawdziła poziom tego hormonu przy dzisiejszym badaniu. Podobno zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją może poprawić zarówno ilość jak i jakość komórek jajowych ...więc może pomogło też to, że łykałaś Estrofem w FL w cyklu listopadowo-grudniowym? :-)

zakręcona, to normalne ...zwłaszcza w ciąży :-)

Do góry