reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria odzwierzęca to toksoplazmoza ale może też być gnilec przyzębny itp...każda choroba odzwierzęca jest groźna dla kobiet w ciąży....jeśli koleżanka przeszła toxo to nie powinna mieć problemów z zajściem w ciążę...jeśli zarazi się w ciąży to najprawdopodobniej będzie musiała się leczyć bo inaczej poroni.Znikomy procent toxo złapany jest od kota....większość to z mięsa i niedomytych jarzyn !!!

Jakie to życie jest przewrotne...Jeszcze miesiąc temu cieszyłam się że beta ładnie rośnie ... a teraz modlę się żeby wreszcie spadła !!!

reklama
Dobry wieczorek

dorciu
super, ciesze sie, baardzo ze tak ladnie spada. Mocno zaciskam kciuki, kochana, wiele tu masz pozytywnych duszyczek na bb :-)

matik
plusik jest i zostanie i koniec i kropka :-)

piranju
laduj akumulatory , moze cus podeslac :cool2:

zakreciu
smutne sa takie rocznice, ja mojego Tate tez odwiedzam na cmentarzu,,.. Umarl 4 lata przed urodzeniem pierwszego wnuka, czyli mojego synusia. Caly czas przed smiercia z pol roku, mowil, ze wnuka sie nie doczeka.... Pierwsza ciaze ktora utracilam, zawsze mowilam , ze ten Aniolek poszedl do mojego Taty. Bo tak bardzo chcial miec wnuki....

tempka sliczna slonce
jedziemy do Kolobrzegu, choc na pare dni...

maggie
jak zdrowko

lilly
jak brzusio,i fasolinka

nuska
widze Ty taka pracoholiczka jak i ja :confused:

a z moim cyklem nic nie wiadomo.... Tety owu pokonczyly mi sie, tempka wzrosla, ale serducho i tak nietrafione.... Nie biore juz nic, Piranju brac cos? Czy co sadzisz o Dupku, bo nie biore nic...

Zakreciu nie czekalam długo, dwa miesiace na zabieg.
Dorciu to są super wieści, czuje ze niedługo będziesz czekala z ta beta
Kiraa zdrowko coraz lepiej. Ogólnie samopoczucie coraz lepsze. Nie sa to przyjemne rzeczy ale do przeżycia
Kiraa mam nadzieje ze u Ciebie humorek lepszy.
Nuuska jej z tymi lekarzami brak slow. Musisz sama jej cos sugerować ...

Ostatnia edycja:
Buuuuuuuuuuuuuuuuuu zażarło mi całego posta !!! Buuuuuuuuuuuuuuuu

Nuuśka kochanieńka Ty moja ... dobrze że łaskawie Pani Doktor skierowała Cię na badania...to już dużo !!! Ja teraz muszę kombinować jak zdobyć skierowanie na bety ... mam wizytę na nfz pod koniec lutego...może da mi jakieś skierowanko ???

Dorcia, maggie ale to w ogole jest masakra ! bo teraz mam w glowie to, ze nakrecilam kobiete na jedno i drugiemu juz odpuscila. Kazala mi zalatwic probowki na chlamydie to ja je przynosze a ona ze mysli, zeby jeszcze poczekac. No tak, pewnie gdybym nie powiedziala jej o testach wymazy by zrobila a tak to moge sie w tylek pocalowac :dry:..mam czasem wrazenie ze niektorzy lekarze sami czekaja az naprowadzimy ich na cos, albo same cos zasugerujemy, bo dopoki nie powiedzialam jej o tym ze mam cienkie endometrium sama nie wpadla na to, ze moze akurat ono jest przyczyna..teraz pomyslala zapewne ze to ciaza biochemiczna bo to tez mi zasugerowala odnosnie tego zespolu antyfosfolipidowego. Pewnie, ze warto zrobic takie badanka, szkoda tylko ze zawsze cos musi byc kosztem czegos :confused: Zeby czuc sie choc w polowie zaopiekowana,chodze do dwoch roznych ginekologow, a i tak wiele pozostaje do zyczenia. Zastanawialam sie dzis nad prywaciarzem ale obawiam sie ze to nie dla mnie. Nie wiem czemu ale okazuje sie, ze u Nas kasuja wiecej niz np w Warszawie za monitoring :baffled: dwie kolezanki tam mieszkaja, chodzily za monity gdzie placily za caly miesiac 80zł a tu trzeba placic 130zł za jedno.... no szok :eek: a niestety bralam pod uwage wielu lekarzy, zostalo po przemiale trzech na prawde swietnych specjalistow ( ponoc ) z czego dwoch kasuje po 130zł a trzeci 180zł..masakra. Zeby dzis zajsc w ciaze przy pomocy lekarza trzeba miec cholera worek pieniedzy !

Ostatnia edycja:
Dorcia- super! Niech beta pięknie spada żebyś szybko mogła zacząć staranka. Cieszę się!
Ja już po pracy. Zmęczona jestem.... Ale jutro fajny dzień. Do 13 jestem z Ociupinkiem, później wiozę go do cioci, a ja szykuję się na wizytkę.
Właśnie zjadłam dwie frankfuerki z keczupem i musztardą. Dziś marzyłam o tym i o pierogach z serem. pierogi będą na śniadanie :p
Mam 10cm więcej w brzuchu...ale to chyba cąża spożywacza póki co :p

U mnie po wizycie: szyjka calkiem zgladzona <szok>. Rano mam sie stawic na oddzial i chyba bede miec ciecie. Takze pomodlcie sie dzis za mnie i trzymajcie kciuki. Odezwe sie po niedzieli...

reklama
Do góry