reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, żaden wstyd, większość osób nie ma potrzeby zagranicznych zakupów. Tak w skrócie to tam jest napisane, że większość kobiet przed pikiem ma poziom LH 5-20 mIU/ml a w czasie piku 50-200 mIU/ml i dla większości kobiet zalecane są testy 30 mIU/ml. Te czulsze zalecane są osobom, które mają problemy z pikiem LH i u których LH w czasie piku jest niższe. Te najmniej czułe zalecane są m.in. kobietom z PCOS u których LH jest podwyższone i test o czułości 20 mIU/ml może dawać wynik pozytywny przez kilka dni, stąd nie ma możliwości wychwycenia piku.

Jeśli pasuje Ci taka opcja to zakupię te testy dla Ciebie jak tylko babka zwróci Ci kasę (podasz mi na PW adres do wysyłki), wyślę Ci potwierdzenie płatności PayPal (to działa jak PayU więc pieniądze od razu wpływają do sprzedawcy) i dane do przelewu :-) Kupowałam wiele razy na eBay i nigdy nikt mnie nie oszukał, eBay jest mega bezpieczne, dużo bezpieczniejsze jak Allegro dla kupujących, jeśli coś Ci nie pasuje to zgłaszasz to i eBay momentalnie blokuje kasę na koncie PayPal sprzedawcy, po rozstrzygnięciu Ci ją zwraca, w przeciwieństwie do Allegro chroni bardziej Kupujących jak Sprzedawców. Babka od tych testów "wygląda" na uczciwego sprzedawcę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Piraniu ok, to w tym cyklu będę popijać sobie mniejszą dawkę napoju sodowego, tak ok. 4 drineczków:-D czasami może więcej, zobaczymy jak w tym cyklu będzie się zachowywać moje ph, w poprzednim było niezłe:-)
Elmo ja w czerwcu skończę 31 lat, więc młoda jeszcze jestem, dwie ostatnie ciąże poczęłam w cyklu urodzinowym:-D
Roszpunka ja mam te testy Merck z allegro, są ok. 100szt na długo, długo wystarczy...tak myślę. ja jeszcze musiałam dokupić o wyższym ph bo w tych się nie mieściłam.
Matik po cichutku gratuluję, ale super, tak myślałam:-)
przeglądałam wczoraj swoje cykle staraniowe o dwie ostatnie ciąże...i powiem wam, że brałam zawsze na dwa-trzy miesiące przed magnez i rutinoskorbin lub witaminę c w większych dawkach, bo miałam problemy z grzybicą i bakteriami. na dodatek z reguły w cyklu staraniowym lub przed nim leczyłam się gynalginem. dietę też miałam raczej dziewczynkową, śluzu było mało i bardzo lubiliśmy sobie z mężem popijać piwko wieczorami:szok: hehehe...także dziewczynki murowane.
daria0607 śliczne dzieciaki;-)

o i jeszcze mi się przypomniało, zawsze brałam do starań Castagnusa:)

Ostatnia edycja:
ja chciałam najpierw poznać płeć swojej dzidzi i zobaczyć czy wszytsko ok :) co prawda płci nie znam ale nan wueke suplementów do oddania (po co ma leżeć) za chwilę zrobię liste... pisać na priva jakby ktoś coś reflektował :tak:

ilaczek :-) ta Twoja czcionka bije po oczach :-D

piranha ok to ja Ci jutro przeleje pieniazki, zadzwonie w ogole potem :-) bo takie pisanie to bez sensu najlepiej pogadac :rofl2:

aljul mój synek urodził się z wagą 2990. Przez ostatnie 2,5 miesiąca byłam na diecie dla cukrzyków a pod koniec musiałam brać insulinę. Cukrzyca wyszła z badań, każdy lekarz chyba je zleca. Musisz wypić szklankę glukozy i pobierają ci krew przed i po wypiciu.

Piranha dzięki za wytłumaczenie, wątku z glukozą ;)

chętnie oddam :-)

koenzym Q10 - opakowanie rozpoczęte - zostało 12 tabletek termin: 06/2015 Wassen.com -
olej z wiesiołka - opakowanie rozpoczęte - nie wiem ile zostało, termin 08/02/2015 Olej z nasion wiesiołka (150 kaps.) - sklep Poradnia.pl (uczciwie piszę, że działa tak sobie :-()
potas - 333mg, jedno opakowanie rozpoczęte (cały listek) plus całe opakowanie (3 listki) - 04/2016 Potas 333 mg x 60 kapsułek (Colfarm) - Sklep internetowy Agito.pl
kwas foliowy - opakowanie zalakowane - 90 tabletek - data: 01/2016 Tesco Folic Acid X 90 - Groceries - Tesco Groceries
pre-seed - 6 aplikatorów data: 04/2016

dziewczynkowy suplement:
castagnus - rozpoczete opakowanie 24 tabletki data: 01/2016

i jak już komuś obojętne co ma być :-p

Pregnacare his&her conception - ropoczęte opakowanie, dla niego:cały listek, dla niej listek minus jedna tabletka, data: 04/2015 Pregnacare Conception His & Hers Tablets Pack of 60

jak już pisałam, jeśli ktoś jest zainteresowany proszę na priv :-) dołączam fluidki jako bonus :-p

zakrecia dopiero teraz ujrzalam Twoj wykres :D ! ale piekna tempka !! kiedy bedziesz kochana testowac ?

Ostatnia edycja:
ilaczek :-)skoro sie pojawiłas na wątku , to rozumiem , że bój o chłpaka rozpoczęty ???

daria dzieciaki cudne , jesli tylko finansowo dacie rade i ty lubisz dzieci , to nic nikomu do tego ile ich chcecie:tak:

elmo , rodzisz ? ;-) czy to najczęściej zadawane pytanie ostatnio ?:-p

matik , nadrobiłam i doczytałam , trzymam kciuki mocno

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuska, chyba gdzieś 12-13 luty Może będe miałą prezent dla K na walentynki
Daria boskie te Twoje dzieci:-)
Gorgusia mam nadzieję że Twoje marzenia się spełnią i będzie Kaja:-)
Justi Witaj:-)
Kiraa jak tam Twoje staranka?o ktorej owulka była?

Ostatnia edycja:
Do góry