reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranha- ja mam w ogóle dużo różnych niedoborów. Chroniczna anemia, niedobór wapnia,magnezu, D3, B12. Suplementacja z zastrzykami włącznie. Miałam kiedyś tężyczkę,więc u mnie problemy metaboliczne są od zawsze.
Taka już jestem....

Nuuuśka, dobrze zliczone :-), dokładnie tak jak napisałaś :tak:, myślę by dorzucić jeszcze małą daweczkę w FL :-) A może zamówić Ci testy One Step Ovulation Test na eBay (50 sztuk 50 Ovulation Pregnancy Fertility Test Tests FP Chart | eBay, można zakupić też w innych mniejszych bądź większych ilościach)? Ja tam wielokrotnie kupowałam i nigdy nikt mnie nie oszukał, zakup na eBay jest dla Kupującego dużo bezpieczniejszy niż na Allegro, w razie co daj znać. Te One Step Ovulation Test też sprzedawane są w 3 czułościach:

20mIU – High sensitivity
30mIU – Medium Sensitivity
40mIU – Low Sensitivity

gorgusia, ojej, dobrze, że walczysz z tym i uzupełniasz niedobory, takie zaburzenia metaboliczne mogą być niestety na tle genetycznym, w mojej rodzinie być może tak jest.

agagsm, ale masz ślicznego synka, jak z obrazka :tak:

Krzysio Piranhy też śliczny. Dawno Kajusi nie widziałam.

Daria, fajną fryzurkę ma twój synio.

Też mam zamiar Maksiowi zapuszczać włoski,bo też mu się z tyłu słodko kręcą, ale za to są cieniutkie. Ja miałam bardzo grube włosy jako dziecko, m do teraz ma jak baran wełnę, a Maksio przeciwnie.

Matik, kciuki zaciśnięte &&&&&

Dziewczyny, ostatnio któraś z was pisała o paskach z mercka. Znalazłam takie na allegro. Dobre będą? I czy cena atrakcyjna? Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt (3940468089) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jak myślicie, ile bym ich musiała mieć?
Postanowiłam się pomału zaopatrzać w te rzeczy, żeby potem nie zbankrutować hihi :-D

Elmo - co ja widziałam? Naturalnie, że jąderka :-p ale jak się chce coś zobaczyć to zobaczy... moja ciocia jak urodziła drugiego syna i pokazali jej po porodzie to powiedziała... jaka ładna dziewczynka... :-p naturalnie mam zdjęcia... ale tylko trzy i takie wiecie głowa i trochę tłowia ;-) wieczorkiem może wrzucę...

piranha slonce ale to ja cie przepraszam ale to Ty bys mi musiala pomoc :-D bo na tym eBay-u to ja sie kompletnie nie znam, tzn na zakupach tam :p trzeba miec tam konto ?
bo ten komplet to jest 50 sztuk tak ? czyli musze wpisac w okienko ILOŚĆ : 1 i dalej to juz KUP TERAZ. ? I jak potem zaznaczyc jaka czulosc chcialabym zamowic ? bo tu wychodzi taniej niz na allegro jak za 50 testow 42zł ? :eek: to sie oplaca i to bardzo.

Ostatnia edycja:
ja bardzo bym chciala jeszcze na koniec do pary corke i chcialabym zaczac starac sie od 2015 ze w 2016 bym urodzila to natan mial by 3 lata :)ale jak slysze moja mame ze jestem nie powazna po co mi czwarte ze w tych czasach to dwojka wystarczy a ja mam juz trojke;/ masakra jakas ;/ a moja siostra to mowi ze turasy maja tyle dzieci a niemcy to po jednym ;/

Nuuuśka, jeśli nie masz konta na eBay oraz konta PayPal to ja Ci je kupię (cenowo bardzo się opłaca :tak:) i podam Twój adres do wysyłki, myślę, że podczas zakupu można w opisie zaznaczyć, że chcesz czułość 30 mIU/ml (czy chcesz te czulsze?), 1 sztuka na eBay to zestaw 50 sztuk testów. Poniżej masz cytat dlaczego dla większości kobiet 30 mIU/ml to najlepsza czułość i kiedy zalecane są mniej bądź bardziej czułe testy:

The “average” woman will have an LH level in her body of anywhere between 5-20 mIU/ml. (LH is the hormone that sets off ovulation). At the time of the ovulation surge, the basal level rises to approximately 50-200 mIU/ml. At this level the egg is released as ovulation takes place. This means that for the vast majority of women the 30 mIU ovulation tests will be the best ovulation test for them.

Every woman is different and accordingly, each woman can have different results from an ovulation test. Here’s an example:

A woman approaching menopause may find that the ‘test’ line on our regular 30 mIU sticks never seems to get as dark as or darker than the ‘control’ line or she doesn’t get a ‘test’ line at all. This means that the increase of LH in her body never reached the level that is considered ‘normal’ when the surge took place. In this scenario , she should try the higher sensitivity tests (20 mIU) as this will pick up the LH surge at much lower levels.This will be the best ovulation test in this case.

If you are looking for the best ovulation test for you, try the normal 30 mIU sensitivity ovulation tests and if you find any problems in pin-pointing when you are ovulating then try our higher sensitivity tests and that will solve the problem.

But how will you know if they are not right for you? I hate to say this but it is trial and error. Firstly, if there is a problem and you don’t seem to be ovulating normally – DON’T WORRY – it is not unusual. The reason is usually simple and is down to the fact that each woman is individual and can have different results from ovulation tests – here is just 1 example.

We have a lady who is suffering from PCOS and this can sometimes (NOT always) cause the LH level to be consistently at a higher level than "normal". This woman will appear to get a positive result with our 20mIU tests over several days and she is therefore not certain when she is ovulating. In this case we would recommend she purchase the lower sensitivity (30 or even 40mIU) ovulation tests which will better pinpoint the LH surge.

reklama
piranha no wlasnie nie mam konta bo w zyciu z Niego nie korzystalam ( wstyd wiem :zawstydzona/y:) Ty radzilas te o czulosci 30 kupic prawda ? :happy: A cytaty to by musial mi Ł. tlumaczyc bo az tak biegla nie jestem niestety :wściekła/y: To jak robimy Slonce ? :-) Bo jak Ty mi je mozesz zamowic, to zrobmy tak ze ja Ci przesle jutro pieniazki na konto ( podasz mi je w PW) jak dostane wreszcie zwrot za te tesciory i wtedy Ty zaplacisz i zakupisz, moze byc tak ? :happy:

dostalam odpowiedz w sprawie tych testow z allegro, ze to czulosc 25.

Ostatnia edycja:
Do góry