reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien dobry :-)
Anias mi zawsze pomaga Atecortin ale jest na recepte lub olejek kamforowy
Lilly buuu zima przyszla Sypie ze szok
Kiraa słońce nie mysl juz o tym tylko nastaw sie pozytywnie na ten cykl Nie ma sensu zadreczac sie myślami :-*
Piranhu właśnie jak Twoje skarby sie maja? :-)

reklama
Mamakaja będzie ok nie martw poprosu kolejnym razem możesz mu powiedzieć jeśli nie będziesz tego sobie życzyła, USG jest też niebezpieczne bo nagrzewa czy jakoś tak hmm w UK można tylko 3 razy USG

My ostatnio oglądaliśmy masakra piłą mechaniczną , początek ..... totalna masakra tego typu bardzo nie lubię :-D

Ale nie które bardzo np. Asasel rewelacja długo po filmie mieliśmy z mężem stracha :-D

no dziś tempka trochę niżej i w zasadzie myślałam żeby nie mierzyć tempek ale jakoś nie mam strachu , będzie co będzie już nic nie zrobię :sorry2:

Buziaki z rana

Witajcie,
Elmo z pewnością wszystko będzie dobrze - ja wychodzę z takiego założenia - że pierwszy poród był z przebojami tak jak u Ciebie więc teraz wszystko MUSI być dobrze - przekonasz się już niedługo:-):-) trzymam mocno kciuki!!!!

mamakaja Ty także się nie martw ja też miałam wielokrotnie wykonywane to USG w ciąży i wszystko z moim szkrabem jest w porządku. Myśl POZYTYWNIE - dziewczyny wróżą Ci dziewczynkę z tego co pamiętam - więc mocno trzymam kciuki za jej prawidłowy rozwój

Nuuusiu jak tam badania...był pełen spokój i wyjdą dobrze? Czy Ty dostałaś jakieś wskazówki od lekarza jak je wykonywać czy na czczo czy też można coś zjeść przed pobraniem bo moja endo to w zasadzie mówi tak jak jej wiatr zawieje raz że na czczo a raz że nie - więc sama już nie wiem i robię tak jak mi pasuje

matik też rób notatki z ciast a później ...jak już nam te córcie wyjdą to będziemy piekły, jadły i puuuchły w oczach - z tego dobrobytu rzecz jasna:-):-):-)
Też często bawię się w fryzjerkę i strzygę swoich chłopców a później przez kilka dni są jeszcze drobne poprawki bo nie mogą w miejscu wysiedzieć:))

Marchew który to u Ciebie tydzień ciąży?

Ostatnia edycja:
Nuuuska ja robiłam teraz TSH w pierwszym dniu @, i to jeszcze przyziebiona, ale dowiadywałam sie to nie wpływa nic na wynik. Wazne jest tylko zeby rano przed badaniem nie brac taabletki

Dzięki moje kochane Kobietki :)
Matik a oglądałaś "Egzorcyzmy Emily Rose" ? Po tym filmie pół roku dochodziłam do siebie, straszny i na dodatek oparty na prawdziwych wydarzeniach:szok:
Araki dzięki :* Czyli ok. 6 tyg ciąży też miałaś badanie dopplerem? Spadłaś mi z nieba, a teraz spadł mi kamień z serca:blink:

aljul krew pobrana, jutro wyniczki. Co do samego badania, to co wiem na pewno to to ze jesc nie mozesz kochana ani pic. Zawsze przed badaniami ktore tego wymagaja musisz byc na czczo, a tarczycowymi to juz chyba w ogole :tak:dlatego tak wazne jest zeby brac np Euthyrox na czczo a nie po jedzeniu :blink:Tak mnie sie wydaje, zawsze lekarze a mnie samej wydaje sie ze po posilku takie badanie moglo by nie byc wiarygodne :blink:

Mam problemy coś z dodawaniem odpowiedzi :/

Nuuuska
ja robiłam teraz TSH w pierwszym dniu @, i to jeszcze przyziebiona, ale dowiadywałam sie to nie wpływa nic na wynik. Wazne jest tylko zeby rano przed badaniem nie brac taabletki

airfix a widzisz..a tego to mnie nikt nie powiedzial nigdy i ja normalnie badam po wzieciu leku bo to przecie trzeba na czczo :blink:chyba co lekarz to inna szkola, bo ajlul pisze ze jej endo mowila ze moze cos zjesc wtedy, a jak juz sie zje to nie mozna wziasc leku a opuscic jeden dzien tez sie nie powinno wiec jak to w koncu byc powinno ? :-p

reklama
A widzicie, ja zawsze biorę lek tylko nie zawsze jem po nim i raz idę po leku i śniadaniu a raz po samym leku - też tego nie wiedziałam że leku nie można brać:-)

Do góry