reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia - co Ty tam oglądasz, że aż płaczesz... ja ostatnio płaczę przy Wiadomościach... cały czas gadają o tych bliźniakach czy o tym 3-latku... łzy same napływają do oczu ;(

Nuśka - dokładnie tak, winko zakupić i pierwszego dnia cylku piękny toast za udany cykl :tak: czerwone wino podobno też poprawia endometrium.... więc na pewno nie zaszkodzi :-p

reklama
Pierwsza znowu :p

anias nie nie same horrory kochana, inne filmy tez sa. Na dole dalam same horrory, ale wyzej masz rozne gatunki :tak:

marchew no i widzisz - to ja sie spoznilam z toastem bo @ mnie juz nawiedzila :dry:

maggie hop hop nie widzialas chyba ze pytalam czy moge Cie wkleic na liste :D

Milego dzionka :*

Milego dzionka dziewczynki

matik
ja tez tak mam...... Ah skad to znam...

mamakaja
absolutnie nie chcialam Cie zaniepokoic, wszystko jest i bedzie dobrze u Ciebie. Ja jak juz wielokrotnie pisalam czlek szczery jestem, mysle co mowie i owie co mysle

piranju
jak Twoje skarby, dawno nie pisalas o Twojej informatyczce, czy jakies plany zablokowania smsow przychodzacych juz ma ?
Buziek mi nie wstawia....

Dzień dobry Kochane:-)

zakręcona szczęściaro, nie masz zimy :-D

Airfix, to jest takie ptasie mleczko, karmelowe??:-p

Nuusia, dobrze, że chociaż kasę oddadzą Ci za te testy, bywają sprzedawcy co wezmą pieniążki i szukaj wiatru w polu... a te nasze, gorsze już zamówiłaś? i w ogóle patrzę to następna @ (ta, która już się nie pojawi) wypada Ci aż na marzec?

aljul, ale tort wrzuciłaś, dobrze, że nie oglądałam tych linków wczoraj, bo bym przez ślinotok nie zasnęła w ogóle:-D

Kiraa dzięki kochana za radę, tak chyba zrobię, zaraz się wykąpię i będę pachnieć a Ty zdrowiej!! a te testy, chyba najlepiej nie myśleć i nie zastanawiać się nad tym co by było gdyby, wiem, że łatwo jest mówić... naprawdę trzymam mocno kciuki za Was wszystkie i te cykle mają być ostatnimi!!:tak:

Wczoraj wieczorem zaczęliśmy oglądać Wilka z wall street, ale że film trwa 3 godziny, a zaczęliśmy dość późno, to w połowie zrobiliśmy przerwę i dziś skończymy. W ogóle jestem zła na siebie, bo jedyny wolny cały dzień mam i obudziłam się o 6 rano, grrr

Witam,

Od tego kataru mam zatkane ucho, jakie pasudne uczucie aaaa :wściekła/y:

Nusiaa mi sie wyswietlaja same linki horrorów, nie widze tych innych. Widze 13 linków i to sa same horrory.
Nusiaa wklej jeszcze raz co? ale tylko te "normalne" :p

Kupilam ten termometr co Wy i bede mierzyla :p

Dzień dobry babeczki!!!
Nuuuśka ja póki co czaję sie w poczekalni wątpię że zaryzykuję już w lutym, fakt to operacja w obrębie nosa, ale jest masa zaleceń po niej, płukania jakimiś roztworami, psikania sterydami, czyszczenia nosa, gojenie się szwówm tak więc nawet głowy bym nie miała do pilnowania ph, bezpiecznie mnie będzie przenieść na marzec, zwłaszcza że dopiero zaczynam wprowadzać dietę i suplementy powoli, bo wcześniej nie mogłam

Lilly Slonce no wlasnie !! choc dobre to ze zwroca pieniadze, tesciorow jeszcze kochana nie zamawialam czekam az zwroca najpierw kasiore to zamowilabym wieksza ilosc od razu :tak: a co do @ heh no tak niestety...dopiero na marzec. Zalapalabym sie jeszcze na luty ale niestety o jeden dzien za malo ma :p

ania kochana ja Ci wysle je jeszcze raz ale jak bede juz w domku ok ?

maggie ok kochana w takim razie wrzucam Cie do marca jeszcze do poczekalni :* i grzeje miejsce w staraczkach !!

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 8

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
anias2 - termin @ .02 ( 5 cykl starań)

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
Hej ;-)
Kiraa dziękuję za szczerość, naprawde cenie ją w ludziach. Buziaki :)
Maggie namęczysz się po tym zabiegu nie ma co! Ale już Ci pisałam wszystko będzie dobrze:)
Wiecie co znalazłam?

Tętno płodu stwierdza się w badaniu USG już w 6. tygodniu ciąży, licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Tętna można wysłuchać używając podczas badania USG techniki dopplerowskiej. We wczesnej ciąży nie wykonuje się jednak tego badania ze względu na możliwość jego niekorzystnego działania na rozwijający się płód.

Cholera weźmie tego lekarza, po co on mi robił to badanie????! Gdybym tylko wiedziała, że to takie niebezpieczne w życiu bym się nie zgodziła, teraz będę się martwiła o moje biedne dzieciątko:-(

reklama
Mamakaja, nie martw się, ja pierwsze słyszę, żeby doppler był szkodliwy! Zobacz sobie tutaj USG doppler | abcZdrowie.pl
"Ze względu na fakt, iż badanie USG doppler jest nieinwazyjne i w pełni bezpieczne, jest ono często stosowane w ocenie stanu zdrowia płodu. Kolorowy doppler jest w tym przypadku najczęściej wybierany, gdyż w żaden sposób nie zagraża nienarodzonemu dziecku."

Spytam taty jak będę teraz u nich w weekend, ale ja też miałam na pierwszej wizycie dopplera, chyba w obu ciążach.

Do góry