reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfi też podejrzewam u męża wysoki poziom testosteronu bo posiada dosyć spore owłosienie (jemu włosy jak na razie nie wypadają ale jak dla mnie ma ich za dużo) na całym ciele, ale dla pewności muszę go chyba przebadać;-)

reklama
aljul to mój tak samo, tylko jak ja to mówie- On ma wszedzie tylko nie na głowie ;) Na głowie to juz połowy nie ma :) a ile cudów juz mu nawcierałam w głowę,żeby przestały wypadać albo chociaż się przetłuszczać, a codzień się kąpie i myje głowię, a za 3 godziny taka sama jest. Nie wiem czy to nie jest to łysienie androgenne? czy jakoś tak, a raczej jestem pewna że to to, i chyba o tym mu lekarka wspomniała ale tak jak pisałam ,powiedziała mu- Nie stać Pana na leczenie. Tak jakby wiedziała ile mój maż zarabia :/

Airfix nie stac pana .... ??? a co to w ogole za tekst - mugl jej odpowiedziec ze nie jej to osadzac na co go stac :no: co za lekarze, masakra. Jak Ł. badal testosteron w maju ubieglego roku to mial akurat w polowie ani za wysoki ani za niski.
Ciekawa jestem jak to z tym jest mysle ze piranha nam cos pomoze, ja wiem ze zawsze mozna mowic, ze mozna lekami zdzialac cuda, ale czy moze byc tak ze i nawet leki moga nie pomoc jesli ma byc tak a nie inaczej ?
Zastanawiam sie czy mozna to jakos zbadac :-D:wściekła/y:

Tak samo wiecie co mnie zastanowilo ? ze znam pary gdzie mezczyzna mial slabej jakosci nasienie, zaczal brac leki ktore mialy je poprawic ale zamiast poprawy po 3 miesiacach okazalo sie ze wyniki sa jeszcze gorsze. Czemu tak sie dzieje?

Nuuuska własnie taka mamy Panią doktor w ośrodku, masakra. Maż był u niej z uczuleniem ( a dzien wczesniej byl na pogotowiu na zastrzyku o to uczulenie ) , a ta do niego- ze nic nie widzi i zeby zona go przestała tak dokladnie oglądać. A ja sie bałam wtedy że w ciazy jestem i że różyczke ma! i spytał o te włosy- a ta mu z takim tekstem i jeszcze dodała, że moze sie okazac ze jeszcze to leczenie moze nic nie przynieść, wiec lepiej sie pogodzić ze sie łysym bedzie. ja ostanio chcialam pieprzyk maly usunac z szyji, a oan do mnie- to co pani woli- pieprzyk czy blizne? ja mowie- blizne. A Ona- to chyba Pani jedyna jest. I nie usuneła, powiedziala ze nie widzi potrzeby:/

Zbieram się kobietki po młodego do przedszkola bo drugi dzien chodzi tfu tfu tfu moze nic nie złapie juz bo mam dosc szpitali i antybiotyków

mi też swego czasu taka teoria chodziła po głowie... chyba chciałam sobie wytłumaczyć skąd u mnie te poronienia :/
Nuska - jak już pisałam, sama nie wiem co do końca mi pomogło zajść w ciąże bo chyba wszystkie znane mi sposoby wykorzystałam na raz :) ale może coś w tym być co pisze Piranha... pamiętasz jak zaczęłam cykl? z winem w dłoni i toastem za udany cykl (w duszy się z siebie śmiałam) ale mówiłam, tak teraz się uda :) w dniu owu wyobrażalam sobie jak te plemniczki sobie płyną i łączą się z pięknym jajeczkiem. Nawet podział sobie wyobrażałam ;P I kiedyś gdzieś przeczytałam, że napój z naci pietruszki pomaga zajść - więc go piłam razem z mężem (samo zdrowie) :) jak zwykle trzymam kciuki - musi się udać...

Mar-chew a robiłaś jakieś badania po poronieniu? ja właśnie się zastanawiam jakie zrobić, więc jak masz jakieś "złote rady" to chętnie posłucham. No i ile po pierwszej miesiączce można się starać?

mar-cher , Nuuuska to chyba w wyluzowaniu tkwi szczegoł :D Ja w ciaze zaszłam jak myslalam i wiedzialam ze i tak nic z tego nie bedzie i żeby zapić smutki z kolezanka po pracy wziełysmy 0,5l i po prostu siedziałysmy i użalałysmy się nad sobą hahah i na drugi dzien starania i jest :D Kolezanka ze studiów tez opowiadala ze wstyd sie przyznawać, ale przed staraniami to tak popiła że szkoda gadac hahaha

Wiecie jesli codzi o ten meski testosteron to chyba cos w tym jest bo dla odmiany moj maz nie jest owlosiony, nawet na klacie nie ma wloska ;) na glowie wlosy ma bujne wiec czupryny obcina co 2 tygodnie na krotko no i mamy 2dziewczynki co prwada druga po diecie dukana wiec nie wiem jak by to bylo gdybysmy normalnie sie zywili przed staraniami. U mnie ja mam 3 braci oni jeszcze dzieci nie maja wiec nie wiem jak dalej z plcia a u mojego meza 1 siostra i ona obecnie w ciazy z corka, jej chlopak jedynak.

Airfix no właśnie też nie lubię tych osądów książki po okładce i coraz mniej zauważam lekarzy którzy przejmują się problemami z którymi ludzie do nich przychodzą...lepiej od razu przygasić kogoś na starcie i mieć z głowy...a po co im te dodatkowe pytania? Moja zasada jak sobie sam nie pomożesz to kto Ci pomoże?:-) Mój starszy synek miał po urodzeniu 3 złogi w nerce a nefrolog bez specjalizacji do której trafiliśmy dała mu skierowanie bez słowa wytłumaczenia na cystografię żeby zobaczyć czy nie ma zastoju moczu w tej nerce i jak do niej trafiłam 2 raz to się wielce obruszyła że nie wyrażam zgody na ten zabieg (a nasz szpital nie ma takich urządzeń do wykonywania tych badań na maluszkach 3 tygodniowych) i powiedziała że mogę sobie jechać do Centrum Zdrowia Dziecka i tam mi zrobią prywatnie...i pojechałam - a co się okazało wystarczyło dziecku zastosować dietę i problem zniknął i obyło się bez tak drastycznego badania.

Nuuusiu faktycznie że to bardzo zastanawiające...dlaczego się tak dzieje???

reklama
marchew napoj z natki pietruszki ??? bleeee !!! fuu nie moglabym chyba :wściekła/y: bo jak tak bardzo nie znosze pietruszki !
Pewnie ze pamietam jak zaczynalas cykl, bylas podlamana ze znowu sie nie udalo a tu taka piekna niespodzianka ! czyli mowisz, wino kupic i czekac na @ :-D??

airfix matko :eek:a co to za lekarz ???? pierwszego kontaktu ??? ja bym w zyciu wiecej do kogos takiego nie poszla jak bozie kocham. I znowu kolejna ktora bedzie decydowac za Ciebie - chyba pani jedyna jest i ona nie widzi potrzeby...slowa mojej glupiej gin,a potrzeba byla jak sie okazalo. brrr!

Do góry