reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu właśnie lekarz coś o tym pęcherzyku żółtkowym mówił podczas usg ale już nie pamiętam co:zawstydzona/y:
Biorę euthyrox 50 + 12,5 ( od dzisiaj)
Czytałam ostatnio, że podwyższone tsh nie jest tak groźne dla zarodka jak zły wynik ft4.

Ostatnia edycja:
reklama
Pirania jak myślisz czemu mnie tak brzuch może boleć? tak jakby nad jajnikami ? i nerwy mnie zjadają wymiotować mi się chce . Czy wiesz co można brać na żołądek, żeby w razie W nie zaszkodzić jakby się coś działo w środeczku?;-)

Witajcie kochane,

mamakaja moi chłopcy mają 7l i 1roczek i 6 m-cy. A u Ciebie też sami chłopcy są?

wiedźma ja mając 2 chłopców wychodziłam i nadal wychodzę z założenia że chyba starania o chłopców są łatwiejsze (do tej pory tak wnikliwie nie obserwowałam swojego organizmu

Nuuuśka u mnie z tego co pamiętam zaczynałam od dawki 25, później 25 i co 2 dzień 50 i później to samo było z 50 i 75 (w tej chwili 75 przed 2 ciążą była 50, a w ciąży 88)

dzień dobry Kochane!

Kiraa, a Wy celujecie w o+12?

małe liski teoria japońskich naukowców bardziej przypadła mi do gustu i będę ją sobie powtarzać jak mantrę:-D i jak, udało Ci się w końcu z tym wykresem zadziałać? oj, juz go widzę, nie, dziś pojawiła się @?? kurcze:baffled:

zakręcona, u nas na dworze -14!! dobrze, że słońce chociaż świeci to wydaje się być mniej okrutnie

Nusia, widzę że chuchanie na Twoją tempkę na razie zadziałało powstrzymująco, to chucham dalej i niech jutro będzie skok w górę!!:tak:

krystian, to nieźle udało Ci się @ przesunąć, o cały tydzień, to teraz będziemy mogły częściej trzymać kciuki za Wasze staranka

Piraniu, siadłam dziś jeszcze raz do grzebania w wątku i udało mi się odnaleźć tę tabelkę, dzięki kochana

a teraz mój elaborat o starankach, co pamiętałam na szybko, to wklepałam :-D

Więc jeśli chodzi o staranka dziewczynkowe u mnie, to tak:
- jakoś ekstremalnie restrykcyjni nie byliśmy, szczególnie jeśli chodzi o dietę, jak mieliśmy na coś ochotę to mimo wszystko to jedliśmy, chociaż na co dzień staraliśmy się unikać chłopczykowych produktów. Ja jakiś czas temu byłam najpierw na diecie south beach, potem z półtora roku temu na dukanie, a to już jest typowo białkowa dieta. W ogóle ja jestem raczej rybno-warzywno-nabiałowa niż mięsno-węglowodanowa, więc punkt diety dziewczynkowej mieliśmy może nie w pełni, ale w pewnym stopniu zapewniony :) aaa, no i cola zero, potrafiliśmy oboje pić ją namiętnie litrami
- suplementy - oboje łykaliśmy Mg, wapń, żurawinę, wit. C, E i kwas foliowy, dzień w dzień.
- odstęp od owulacji - jak widać na moim wykresie nie trzymaliśmy się tych 3-4 dni, ale to tez sama Pirania powiedziała, że to ma najmniejszy wpływ
- za to staraliśmy się osłabić żołnierzyki przez brak serduszek od trochę po owulacji do początku kolejnego cyklu i potem co 1-2 dni serduszka już w okresie płodnym. i u mnie praktycznie nigdy nie było śluzu typu ewcm,
- jonizacja - tu nie zdążyłam z zakupem bransoletek, jedyne co, to wiem, że nasze starania przypadły na nów księżyca i kilka dni po nim czyli jonizacja dziewczynkowa (ciekawe czy na zapłodnienie tez to nie miało wpływu, bo wg księżycowego cyklu moja owulka przypada na chyba 4 czy 5 dzień po nowiu)
- jeśli chodzi o kolejny czynnik - hormony, nie zdążyłam badać, więc tu możemy gdybać. Ja na pewno mam testosteron w dolnych granicach normy, bo kiedyś badalam go pod kątem wypadania włosów. Tak samo jeśli chodzi o pH, nie mierzyłam i nie obniżałam preparatami dopochwowymi, tyle co wiem z doświadczenia to to, że naturalnie nie mam zbyt wysokiego (ostatnią infekcję miałam 15 lat temu)
- jeszcze sobie przypomniałam, mój wiek działa już prodziewczynkowo :-D

Ostatnia edycja:
aha...no tak w sumie to ja też zawsze mówię że z moim mężem to mam 3 synków:-)
a od jakiego wieku wg Ciebie zaczynają się starania dziewczynkowe bo ja obstawiam bliżej 40 (może się mylę)

krystian jesli mozesz kochana to podaj mi date lutowej @ :*

piranha dzis robilam 10, wyrzucilam co prawda chwile po zrobieniu bo po wpatrywaniu sie w niego nic sie nie pojawilo, a ja nie lubie robic sobie zludnych nadziei :/
wiem kochana ze tempka jeszcze nie spadla AZ tak, ale poleciala wiec nie sadze zeby jutro zechciala sie podniesc. Czyli co, mam jutro jeszcze powtarzac test ? wzielam dzis jeszcze dupka, ale sama po sobie wiem i czuje ze nie ma co czekac.Tempka jest nisko, spadla i ani nie mysli sie ruszyc. Szkoda, ale lepiej niech juz sie zaczyna nowy cykl skoro musi :blink:

matik aaaaa ja bym juz wolala zeby sie okreslila czy w jedna czy w druga a nie tak stoi w miejscu i nie wiadomo o co jej chodzi ;-) choc niestety obstawiam jedynie jutro spadek, zawsze mi leci od 12 najpozniej 13 dnia po owulacji.

aljul czyli podobnie jak ja, tez na poczatku bralam 25, teraz na przemian 25 i 50. Zobaczymy czy spadnie, w przyszlym tygodniu bede robic badanka :tak:

lilly bo ja to jestem taki przypadek ze czasem chuchanie i dmuchanie nie wystarcza :wściekła/y: Matko jak dzis spojrzalam na wykres i zobaczylam ze to juz prawie 40dc to normalnie szok...:szok:

reklama
lilly, czyli dość sporo zrobiliście, dałabym 70% szans a to naprawdę sporo :-) A dawki przyjmowaliście wedle listy w wytycznych i czy był to cytrynian wapnia?

Nuuuśka, tu nie chodzi o to, że chcę Ci dawać nadzieję i pocieszać, po prostu ta tempka nie opadła i jednak nadal jest wysoko, boje się, że dzisiejszym odstawieniem zaszkodziłoby się zarodkowi, który hipotetycznie mógł się zagnieździć np. w 10-11 dpo, może i szanse na to nie są duże ale tu jednak chodzi o życie ludzkie :-) Powtórz jutro test i łyknij dziś Acard i dupka dla własnego spokoju, jutrzejszy test zostaw choć na godzinę, ok? Jeśli będzie negatywny a tempka nie odbije w górę to już nie łykaj dupka.

Do góry