reklama
Piranha
Fanka BB :)
anias, wyniki jak najbardziej w porządku ale można by jednak odrobinę podnieść progesteron a obniżyć prolaktynę - lekkie obniżenie prolaktyny spowoduje prawdopodobnie lekki wzrost progesteronu :-) Piszę tak bo wyniki są naprawdę w normie ale prolaktyna 17 ng/ml to wynik dobry a nie bardzo dobry (bardzo dobry to 3-15 ng/ml) choć nie podchodzi jeszcze na szczęście pod hiperprolaktynemię, zalecany progesteron to minimum 15 ng/ml. Łykasz B-100? A jeśli tak to jak długo?
anias2
Piraniu lykam B 50 ok 2 cykle. Wczesniej mialam prolaktyne 26 to moze rzeczywiscie ta witamina mi pomogla
I jeszcze jedno pytanie jak mi wyszedl taki progesteron to mozna juz stwierdzic ze w tym cyklu nie udalo mi sie zajsc w ciaze tak?
I jeszcze jedno pytanie jak mi wyszedl taki progesteron to mozna juz stwierdzic ze w tym cyklu nie udalo mi sie zajsc w ciaze tak?
Piranha
anias, to na pewno B6 pomogła, piękny spadek, juuuupiii! :-) Łykasz 2 x B-50 czy tylko raz dziennie? 2 cykle to jeszcze dość krótko, ja największe zmiany dostrzegłam po 3 miesiącach łykania B-100. Przy takim progesteronie jak najbardziej możesz zajść w ciążę, najlepsze jest minimum 15 ng/ml a Ty na ten poziom się załapujesz Zazwyczaj zarodek zagnieżdża się w 7-9 dpo więc ten wynik to jeszcze prawdopodobnie Twój naturalny dla FL progesteron, produkcja progesteronu wzrasta dopiero po zagnieżdżeniu gdy zarodek zaczyna intensywnie produkować hCG. Tak więc jak najbardziej mogło się udać w tym cyklu Na koniec dodam, że progesteron wyrzucany jest impulsowo i tak naprawdę Twój wynik mógł być za jakiś czas trochę wyższy :-)
A M pije Guajazyl czy łyka Mucosolvan?
A M pije Guajazyl czy łyka Mucosolvan?
Ostatnia edycja:
anias2
Piraniu szczerze Ci powiem bez bicia ze bralam B 50 a nie 100..
I tak: staralismy sie w dniu piku wieczorem i dzien po piku tez wieczorem. M pil guajazyl i ja razem z nim ale po 2 lyzki dziennie na jeden raz.
A pytam sie o to czy juz wiadomo ze w tym cyklu mi sie nie udalo bo jestem przeziebiona i chcialam leki jakies mocniiejsze wziac, ale jak mowisz ze niewiadomo jeszcze to musze sie wstrzymac???
A jeszcze jedno jak mam taki progesteron to mozna stwierdzic ze jajeczko bylo dobrej jakosci tak na 100% (?)
I tak: staralismy sie w dniu piku wieczorem i dzien po piku tez wieczorem. M pil guajazyl i ja razem z nim ale po 2 lyzki dziennie na jeden raz.
A pytam sie o to czy juz wiadomo ze w tym cyklu mi sie nie udalo bo jestem przeziebiona i chcialam leki jakies mocniiejsze wziac, ale jak mowisz ze niewiadomo jeszcze to musze sie wstrzymac???
A jeszcze jedno jak mam taki progesteron to mozna stwierdzic ze jajeczko bylo dobrej jakosci tak na 100% (?)
Ostatnia edycja:
Mar-chew
dziewczyny a jak się zbije tsh poniżej 2,5 to należy przestać przyjmować Euthyrox? Mi i moja endo oraz ginka zaleciły brać 25.
Piranha
anias, bierz 2 x B-50 (ale nie jednocześnie ale raz rano a raz wieczorem) i prolaktyna powinna jeszcze bardziej zlecieć w dół a progesteron wówczas prawdopodobnie jeszcze trochę wzrośnie. Super, że daliście radę z Guajazylem :-), idealnie trafiliście z serduszkami! Szkoda, że jesteś przeziębiona ale taka sytuacja sprzyja poczęciu córeczki, pilnuj by nie mieć temperatury powyżej 38C. Taka ilość progesteronu świadczy o dobrej pracy ciałka żółtego, o samej jakości komórki niekoniecznie niestety, dobry pęcherzyk, z którego powstało dobre ciałko żółte niestety nie musi zawierać dobrej jakości komórkę (jakość to też np. materiał genetyczny).
krystianmartin, natrafiłam na ciekawą informację:
Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia.
Znalazłam także informację, że Biosteron DHEA prawdopodobnie wpływa na polepszenie jakości komórek jajowych, prowadzone były i nadal są badania na ten temat (Dehydroepiandrosterone supplementation augments ovarian stimulation in poor responders: a case series, A Trial of Dehydroepiandrosterone (DHEA) Treatment for in Vitro Fertilization (IVF) - Full Text View - ClinicalTrials.gov), wielu ginów go poleca ale warto jednak omówić to ze swoim lekarzem i nie łykać na własną rękę.
krystianmartin, natrafiłam na ciekawą informację:
Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia.
Znalazłam także informację, że Biosteron DHEA prawdopodobnie wpływa na polepszenie jakości komórek jajowych, prowadzone były i nadal są badania na ten temat (Dehydroepiandrosterone supplementation augments ovarian stimulation in poor responders: a case series, A Trial of Dehydroepiandrosterone (DHEA) Treatment for in Vitro Fertilization (IVF) - Full Text View - ClinicalTrials.gov), wielu ginów go poleca ale warto jednak omówić to ze swoim lekarzem i nie łykać na własną rękę.
reklama
Podziel się: