reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!

mamakaja, to jeszcze bardzo wczesna ciąża, ja na pierwszych wizytach ciążowych byłam podobnie jak Ty z synkiem bo w 7t5d, robiłam to specjalnie bo chciałam od razu zobaczyć pęcherzyk z zarodkiem i bijącym serduszkiem, nie chciałam się stresować brakiem widocznego jeszcze zarodka czy też brakiem widocznego serduszka. Twoja ciąża jest bardzo wczesna i tak do końca nie ma pewności czy nie miałaś owulki dopiero w drugim podejściu (15 dc), na pewno wszystko jest w porządku.

Dorcia, całą noc nie spałam bo o Tobie myślałam, wiedz, że nie jesteś sama bo masz nas, jestem z Tobą myślami, kciukami i wszystkim czym się da, dzwoń czy pisz do mnie kiedy tylko poczujesz taką ochotę bądź potrzebę. Jesteś strasznie silną osobą i naprawdę WIEM, że los Ci to wszystko niebawem z mega nawiązką wynagrodzi, napisz jak tylko będziesz coś wiedzieć i trzymaj się kochana.

Nuuuśka, piękny daktylowiec, uwielbiam takie rośliny. Wykres wygląda według mnie dobrze choć niestety fakt wystąpienia owulki zweryfikują dopiero kolejne tempki gdyż nie wygląda to na razie jednoznacznie, jaka szkoda, że nie możesz iść po prostu na USG. Może wcześniej tempki szybowały bardziej bo progesteron wzrastał z niższego poziomu a teraz był bardziej podniesiony przez te zawiłości hormonalne w tym cyklu? Dodam, że ja też potrafiłam mieć duże skoki tempki zaraz po owulce a w szczęsliwym cyklu tempka leniwie wspinała się o 0,1 każdego dnia (w tym cyklu owulka tez mi sie opóźniła). Zerknij na swój wykres 12.09.2013 - 15.10.2013 czy jeszcze kilka wcześniejszych, też nie było mega skoków w górę zaraz po owulce. Trzymam kochana kciuki, czas na jakieś radosne wieści na naszym forum bo ostatnio za dużo jest tych złych.

reklama
witam
ja powolutku zaczynam zaglądać do Was, musze się zacząć przygotowywać
Dorcia bardzo mi przykro... nie wiem co więcej moge napisać,
chciałabym Cię jakoś pocieszyć ale wiem, zę nie dam rady
Daria nie wiem, nie pomogę
mamakaja ja w 5 tyg ciąży byłam u gina prywatnie, nawet mi karty ciązy nie założył,
wszystko był ok, ale powiedział, ze to za wcześnie, mam przyjść za 2 tyg,
tak ze się nic nie martw
Pirhania witaj, co u Ciebie?
doczytała, zę rezygnujesz na razie z przedszkola, jak dzieci, zdrowe?

No ostatnio cos kiepskie wiesci :-( Doła złapałam... jeszcze bardziej boje sie tej dzisiejszej wizyty, plakac mi sie chce.

Mamakaja u Ciebie musi byc dobrze, musi!!! &&&&&&
Daria ja tez sie na tym nie znam. Jak bedziesz miec czas to wrzuc jakiegos linka do tego pasa najlepiej z allegro. Brzucha zazdroszcze. Powiedz co z Nathanem? Kiedy go wypisza?
Krystian wizyte mam poznym popoludniem, dam znac wieczorkiem, ale boje sie :-( Co u Ciebie? Koncowka cyklu nie?

Ostatnia edycja:
Daria masz super brzuszek i tak ja właśnie sobie wyobrażam brzuch po porodzie ja mimo że miałam bliźniaki to miałam mały brzuch bo wód nie było dużo
i właśnie też pas nosiłam wiem też że trzeba piersią karmić to ponoć szybciej dochodzi bo obkurcza się podczas karmienia tak mi Dr. mówiła

jeżeli chodzi o jeden jajnik to tak można z 1 jajnikiem spokojnie zajść w ciążę ale nie wiem czy tabsy właśnie tak działają bo różne kobiety mają po nich skutki niestety

Elmo zgadza się jestem na finiszu a na mecie czeka już@:tak:. Nie jestem ani zła ani smutna... Nie martw się wszystko będzie dobrze. Spakowałaś się do szpitala? Czy już wszystko gotowe? Ja miałam cc w 37 tyg:-D. Ale fajnie już niedługo będziesz tulić Juniora:-)

Daria, dopiero teraz doczytałam. Jak tam Natan? Antykoncepcha hormonalna "wycisza" jajniki powodując, że nie dochodzi do owulacji, jednak nie powinno to unieczynnić na stałe jajnika i po odstawieniu tabletek jajniki powinny zacząc pracować (często ze zdwojoną siłą stąd większe szanse na ciążę mnogą).cJeśli tu chodzi o niedrożny jajowód to przy owulacji z jajnika podłączonego do tego jajowodu ciąża może nie być możliwa, jeśli zaś chodzi o nieczynny jajnik to często jego funkcje przejmuje drugi czynny jajnik i wówczas w każdym cyklu jest szansa na ciążę.

kate, jak fajnie Ciebie tu zobaczyć. Niestety Krzyś nie chodzi już do przedszkola :-(, dzieci na razie zdrowe ale ja od kilku dni walczę z rozwijającą się infekcją, chcę ją zdusić zanim się rozwinie. A co u Ciebie słychać?

Elmo, mega kciuki za dzisiejszą wizytę, czas nareszcie na radosne wieści!

Smutny dzień...
Ja dziś cały dzionek w pracy. Jutro i w sobotę też. We wtorek wizyta...w sumie jestem spokojna, bo gdy znikły mdłości to pojawiły się opuchnięte i bolesne piersi,więc objawy ciąży się utrzymują jak trzeba.
Tak bym chciała żeby ktoś zaszył ten worek z wysypującymi się smutkami....

MArchewka Ty już 17tydzień ? szok Elmo już do porodu? :szok: ludzie jak ten czas leci szok

a ja w tym cyklu sobie odpoczywam choć coś się dzieje bo waga mi spada nie wiedzieć czemu mam jakieś dreszcze i dalej mi strasznie zimno

reklama
Krystian dzieki, chcialabym zeby tak bylo. Po ostatniej serii skurczow troche sie wystraszylam i przygotowalam rzeczy dla siebie i maluszka do szpitala. Wsunelam torbe pod lozko corki a ona rano wstala i powiedziala "mamo prosze wyjmij ta torbe spod mojego lozka, cala noc nie spalam tak mnie gniotla, plecy mnie bola" haha :-D ksiezniczka na ziarnku grochu. Oczywiscie po spakowaniu torby wszystko mi minelo :-)

Piraniu dzieki. Duzo zdrowka zycze :*

Marchew ja tez wczoraj mowilam ze limit nieszczesc u nas wyczerpany a tu Dorcia z takimi wiadomosciami :-( Caly czas o niej mysle.
Matik no leci niesamowicie, az strach.
Maggie zabieg zbliza sie wilkimi krokami, pamietam o nim bo zaraz po Tobie ja zbieram sie na porodowke :tak: Damy rade!

Ostatnia edycja:
Do góry